Г-7 призова Русия да спре усилията си за промяна статута на Крим

"Анексирането на Крим може да има тежки последствия за правния ред"
Обновена: 12 мар 2014 15:39 | 12 мар 2014 15:39, Елка Василева
58
 Г-7 призова Русия да спре усилията си за промяна статута на Крим
Снимка: архив, Reuters

Лидерите на страните от Г-7 заявиха на Русия да спре да работи в подкрепа на референдум в Крим и "да прекрати всички усилия да променя статута на Крим противно на украинския закон и в нарушение на международното право", в противен случай ще вземат мерки, предадоха световните агенции.

Още по темата

В изявлението се отбелязва "сплашващото присъствие на руски войски" в Крим и липсата на "правно въздействие" на референдума.

"Освен въздействието му върху единството, суверенитета и териториалната цялост на Украйна, анексирането на Крим може да има тежки последствия за правния ред, който защитава единството и суверенитета на всички държави. Ако Руската федерация предприеме такава стъпка, ще вземем по-нататъшни мерки, индивидуално и колективно", се казва в изявление на лидерите на Г-7, оповестено от Белия дом.

Изявлението е на лидерите на САЩ, Япония, Канада, Германия, Франция, Великобритания и Италия съвместно с Европейския съвет и Европейската комисия, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: Г-7РусияКриманексиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
681 преди 10 години
Древният цезаров принцип " Разделяй и владей " тук не е приложим, западняшки гейски ***!колко държави дотук направихте на дарперан, за да ги завладеете и управлявате по-лесно,колко човешки съдби провалихте и колко човешки живота затрихте или вие такава статистика не водите важно е само вашето обогатяване?
49
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До да беАКО МАЙДАНОВЦИ И АМЕРИКАНЦИ НЕ ОКЪРВАВЯТ КРИМ ТО КРИМ ЩЕ БЪДЕ СВОБОДЕН В НЕДЕЛЯ ДА ИЗБИРА СВОЯ ПЪТ С РУСИЯ ИЛИ НЕ..ВСЕКИ НАРОД СИ ИЗБИРА СЪДБАТА...ЗАЩО РЕВАХА ЗА КОСОВО..ЗАЩО НЕ РАВАХА ЗА КРИТ КОГАТО ТУРЦИТЕ ГО УКОПИРАХА РЕАЛНО С ВОЕННИ И ЗАСЕЛИХА С ТУРЦИ ОТ АНАДОЛА..
48
0
 
2
 
! Отговори
да бе преди 10 години
До българинЕвропа да си отваря очите , Само Русия им е в устата , а САЩ - големият им съюзник създаде хаос в Украйна, направи за посмешище Германия и Франция, които подписаха хартии, а след това американците спретнаха преврат. САЩ е далече и не му пука, а сега цяла Европа дълги години ще духа не супа, а таратор с проблемите които се създадоха в Украйна. Започна Европа да се съвзема, американците само печатат разни зелени хартийки и се затриват все повече ама нали са подли и завистливи.
47
1
 
7
 
! Отговори
история преди 10 години
До АнонименВсички , които говорят, че Крим е на Украйна са тайни комунисти , които подкрепят онзи *** Никита Хрушчов - Генерален секретар на КПСС украинец - доведе през 1962 година света на ръба на 3 световна война . Този пияница прикрепи изкуствено Крим към УССР и създаде огромен проблем, защото започна гонения срещу българско малцинство, татари, молдавци и румънци .
46
1
 
9
 
! Отговори
ххх преди 10 години
Правния ред и суверинитета го разрушихте именно вие - системно и методично особено през последните 15г Югославия -Афганистан -Ирак - Косово - Египет - Либия - Сирия -Мали -Майдан. Но погрешно си въобразихте че постовете на прокурори, съдии и палачи са ви пожизнено и наследствено гарантирани, сега бумерангът се връща към вас и Крим ще е само началото, очаквайте Източна Украйна, Шотландия, Баския, Тексас и още много изненади
45
4
 
21
 
! Отговори
Доволен преди 10 години
"Анексирането на Крим може да има тежки последствия за правния ред"Русия - тлъст х*й за запада и новият им световен правен ред - ПЕРФЕКТНО.Отзад на всички от ЕС/ЕК, НАТО, ОооооННЕ и всички други подобни грандомани с мания за величие.
44
4
 
8
 
! Отговори
До "българин&qu преди 10 години
Абе като ти чета излиянията нещо не ми се връзват с ник-а ти. По ми мязаш на предплатено соросоидче с проамериканско самосъзнание, а... к`во ще драснеш по въпроса?!
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До българинПовтарям мозъкът ти е промит "мислещ". Бжеженски ли ти авторитет, тогава прочети какво казва Кисинджер. Украинци също са славяне/справка/. Нищо не знаеш за история на Украина и Русия. Ти си лигав нацист без пушка, остава ти само да плюеш......
42
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Наследник на 1945г.:Русия напусна Германия, защото я ИЗГОНИХА оттам. Напусна, за да проси милостиня от Запада. Дотам я докараха комунисти като тебе, още от 1917 г. и особено след 1945 г. За България тове беше МНОГО ДОБРЕ, НО, заради комунисти като тебе, НЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАХМЕ.
41
17
 
7
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Анонимен 41:Коя история, тази на КПСС ли? Или на БКП? Кога те излъгаха че можеш да четеш, кога взе акъл да раздаваш? Точно от историята става ясно на всеки ГРАМОТЕН и МИСЛЕЩ човек (ти явно не си нито едно от трите, а просто комунистче), че МЕТОДИТЕ НА ПУТИН са обречени. Русия вече ЗАГУБИ Украйна "за много десетилетия" (това днес го пише Бжеженски, не аз, но съм напълно съгласен и съм го писал вече). А умници като тебе ми дращят за "историята". Трябва някой да ти я чете и да ти я обяснява
40
9
 
14
 
! Отговори
Наследник на 1945г. преди 10 години
Защо й трябваше на Русия да прави усилия да напуска Германия ?. От Запад благодарност - никога. Подаръци на Запада - никога вече!
39
18
 
6
 
! Отговори
българин преди 10 години
До славянин:Ето, червеният *** изпълзя под нов ник - "славянин" и взе да плюе глупости, по СЪЩИТЕ "ОПОРНИ ТОЧКИ" - първо, реве за Косово и се представя за защитник на народите от САЩ. И за "кутията на Пандора" задрънка, както преди малко, ама под друг ник. Хайде, *** червен, сега от сайта ще ми блокират постингите, за да могат всички да видят глупостите ти и да не мога да ти смачкам фасона в калта като всеки ден. Гледайте сега, какво ще сътвори плужекът съветско-руски - "славянин".
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До българинЧети историята тъпчо преди да испърдиш нещо подобно
37
4
 
26
 
! Отговори
Крим преди 10 години
Какви "тежки последствия", господа ? Раздяла Крим с Украйна може да се смята за свършен факт. Това е случило с достойнство, без диви размирици и кръвопролития. Браво, Крим! Браво, Русия! За щастие, това не е Майдан!
36
21
 
5
 
! Отговори
българин преди 10 години
До дй:РЕФЕРЕНДУМ ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЛИ СЕ ПРАВИ, ЗА ДА Е ЛЕГИТИМЕН? А, комунистче? Защо не го направите, както трябва? С нармална организация, с международни наблюдатели, признат от Украйна и останалите страни ? Нали рускоезичните са мнозинство в Крим? От какво ви е страх?Путин не иска само Крим, а да УНИЩОЖИ Украйна, защото НЕ МОЖЕ ДА Я ПОДЧИНИ. А нещастници като тебе му пригласят и го славят. По същата логика утре Турция може да окупира половин България и да направи "референдум".
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Късно е либе за китка. Когато падаха бомбите над Сърбия, за да освобождавате Косово тъпите американци не се ли сетиха за "тежките последици за правния мир" или за НАТО и Америка може, а за Русия не може. Няма как да стане - Крим отива към РУСИЯ!
34
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Анексирането на Крим може да има тежки последствия за правния ред"------------------А къде бяхте уважаеми западни двуличници, когато решавахте съдбата на Косово по същия категоричен и според вас въз основа на правовия рад начин?Нали тогава точно същото действие беше много правилно, съвсем законно и т.н.? ....Освен това, от много години насам постоянно глеждаме тежки последствия за правния ред, поради действията на САЩ в редица независими държави, където рушиха, плячкосваха и убиваха наред
33
7
 
2
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Анонимен 33:Какво е това, "статута на целия свят"? А, умник?
32
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 30:Въоръжените до зъби войски "без опознавателни знаци", които ОТ РУСИЯ окупираха Крим, "волеизявление на народа" ли са? И на кой народ? Или пък диктуваните от Путин "решения" на руския "парламент" са "волеизявление на народа"? Путин разиграва КОМУНИСТИЧЕСКИ ЦИРК, а такива като тебе му ръкопляската и чакат да им се хвърли кокал.
31
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-8 трябва да призове САЩ да спре усилията си за промяна статута на целия свят.