Рейтингът на Путин хвръкна заради Украйна и Сочи

Руснаците одобряват решенията му от последните дни и седмици
Обновена: 13 мар 2014 14:07 | 13 мар 2014 11:45, Елка Василева
505
Рейтингът на Путин хвръкна заради Украйна и Сочи
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

На фона на събитията в Украйна и Олимпиадата в Сочи рейтингът на руския президент Владимир Путин скочи до 71,6%, което е максимумът за последните три години. Това съобщи Всеруският център за изучаване на общественото мнение /ВЦИОМ/, цитиран от РИА Новости.

„През последните няколко години руснаците като цяло изразяват одобрение към работата на президента на ниво над 60%. Предишният максимален показател (68,8%) е от май 2012 г. - веднага след встъпването на Путин в длъжност като държавен глава“, съобщиха социолозите.

Още по темата
От средата на февруари досега рейтингът на Путин е скочил с 9,7%.

Малко по-рано и Фондът за обществено мнение съобщи за ръст на популярността на руския президент. На въпрос „За кого бихте гласували, ако президентските избори са следващата неделя?“ Путин е бил посочен от 53% от анкетираните.

Политологът Александър Конков отбеляза, че и двата рейтинга – и на ВЦИОМ, и на ФОМ, „свидетелстват, че популярността на президента Путин нараства през последните дни и седмици и достигна максимума си най-малкото от предишните президентски избори преди 2 години“. Той припомни, че през 2012 г. на изборите Путин спечели 63,6% от гласовете.

Според политолога изследванията сочат, че мнозинството от руснаците одобряват дейността на президента, одобряват неговите решения от последните седмици и месеци, одобряват курса на страната, който в момента до голяма степен се отъждествява с поведението на международната арена. Това са и Олимпийските игри в Сочи, на които Русия победи, и успехите на руските спортисти на Параолимпийските игри и естествено, събитията в Украйна, които се възприемат много емоционално в Русия, посочи Конков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
379
7
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Рейтингът на Путин или Путингът на Рейтин?
378
2
 
7
 
! Отговори
до 445 преди 10 години
Не е така. Може да мине 100%, до 101%" да стигне.
377
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ha ha рейтинга на нашият е минус бескраиност
376
1
 
8
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
A koлко е рейтинга, на нашия....... да не казвам какъв, да не ме изтрият.
375
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
според мен путин сие прав.тия американци кадето отидоха хората хубаво не видяха.ирак,либия,сирия мирни страни,а сега са в хаус,югославия я раздробиха на парчета,тогава защо не бяха за единна югославия.
374
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В скоро време ще рейтинга ще бъде 99,99%.
373
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ ЩЕ МУ СКОЧИ РЕЙТИНГА.ПУТИН СИ ЗАЩИТАВА ДЪРЖАВАТА.НЯКАКВИ ФАШИЗИРАНИ ЕЛЕМНТИ И АМЕРИКАНЦИ ДОЛНИ ПРАВЯТ "ЦИРК" ПРЕД ВРАТАТ НА РУСИЯ!АМИ ПУТИН Е МНОГО ТЪРПЕЛИВ,ЧОВЕКА Е С АКЪЛА СИ!!!ОПРЕДЕЛЕНО СЪМ В СЛУЧАЯ НА СТРАНАТА НА РУСИЯ.И ХИЧ НЕ МИ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ,ЧЕ СЪМ РУСОФИЛ.ТОЛКОВА МНОГО ХОРА ОТ ЗАПАДНИТЕ СТРАНИ СЕ ИЗКАЗАХА В ЗАЩИТА ПОЗИЦИЯТА НА РУСИЯ ОТ ГЕОПОЛИТИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА.А ИМА И АНАЛИЗИ ,КОИТО ОТКРОВЕНО ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ДА НЕ СЕ ЗАИГРАВАТ(АМЕРИКАНЦИТЕ) ПО ТОЗИ НАЧИН.ВЕЧЕ НЕ РАБ
372
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЪЛГАРСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА ДА ПРЕСТАНЕ СЪС СЛУГИНАЖА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
371
1
 
20
 
! Отговори
111 преди 10 години
Ако искат в Русия рейтингови политици- дупедавци, можем да им изпратим нашите социолози воглаве с политиците ни. Ако те трябва да управляват държава с мащабите на Русия ще я ликвидират и разпродадат за за не повече от часове.
370
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На времето ,когато царската фамилия Романови имаше нужда от помощ,не само да бъде спасена от болшевиките(те бяха започнали и плахи социални реформи)никой от кралските фамилии от запад не им помогна.Оставиха ги да бъдат убити.Революцията беше спонсорирана от Америка.Това са факти ,които не се оспорват.Истина.След 1990г. Романови бяха реабилитирани.Истина.Русия се възражда.Кой обича да бъде конкуриран?Запада?Не,те не заслужават да целуват и малкият пръст на краката на Русия.Путин си защитава Русия
369
10
 
38
 
! Отговори
Марко Тотев преди 10 години
Русия е велика страна.Тя не се страхува от никого.*** лаят,кервана си върви.
368
0
 
11
 
! Отговори
Путин преди 10 години
искам да поздравя българските юнаци от Лудогорец-мачкайте момчета ,аз съм с вас,при успех срещу Валенсия,когато и Испания окупирам ,обещавам ви по едно имение където си искате от испанската земя.България над всичко
367
15
 
13
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 10 години
"Рейтингът на Путин хвръкна"...но не трябва да забравяме, че НЕ ВСИЧКО, КОЕТО ХВЪРЧИ СЕ ЯДЕ !
366
5
 
35
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Русия върви напред,лайте *** доларизомбирани!Нищо не зависи от нас,ами да се подсигурим,че не се знае как ще свърши всичко.Да не стане накрая Германия отново с най-евтин газ,ние пак в ***.
365
6
 
15
 
! Отговори
van gog преди 10 години
Slava na ruskata armia i ruskoto orujie. Pak shte ni osvobodiat ako triabva ot porpbitelite s beli yakichki......slava na Putin, edin istinski muj na fona 3 pol ,koito vuvejdat v Evropa.Bokluci mrusni geylordove.
364
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като Русия дофалира ще почне да пада :p
363
1
 
9
 
! Отговори
Интерконектор преди 10 години
До НЕУТРАЛЕНКолкото до газта - като ако я спрат трябва да счупим някоя от главите които не извършиха всички възможни интерконекторни връзки за газ и петрол. Къв Южен поток бе - преди него всички връзки трябва да са налице! Направо са за съд тези които не извършиха това досега. А ни забаламосват с разни приказки за разни потоци. Те ще ядат кифтеата а ние ще стоим на студено.
362
9
 
27
 
! Отговори
НЕУТРАЛЕН преди 10 години
до 426....Да....аз не мога да си обясня как се намира някой да защитава САЩ, Русия си пази държавата а някой заблуден българо-американец защитава чужди американски крадливи интереси, даже и България сега жестоко ще пострада ако Путин спре газта но ние не... живота ще си дадем в името Америка а какво получаваме в замяна... разбира се повече бедност и ако Русия нападне Европа ние ще сме едни от първите пострадали, но за промиване на мозъка допринасят и неграмотните и купени журналисти.
361
5
 
19
 
! Отговори
Путин преди 10 години
стига с тези рейтинги-аз съм дошъл работа да върша,омръзна ми да гледам как се разграбва земята ни ,как чужди господари купиха всичко за жълти копейки,как предприятия ,хотели,ресурси,злато се изкупи на хиляди по ниски цени от действителните,на мен ми омръзна .На мен ми омръзна не ви ли омръзна и на вас,в собствената ви страна да се чуствате чужди,обвиняват ни за всичко ,но нима ние водихме десетки войни за ресурси,нима ние доведохме на власт ислямистите ,нима ние сме лошите в този филм ....
360
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво! Браво! Хвърчащо джудже!