Обявиха Донецка народна република

Ще правят референдум за влизане в Русия, искат войски от Путин
Обновена: 7 апр 2014 15:25 | 7 апр 2014 13:35, Елка Василева
750
Обявиха Донецка народна република
Снимка: Reuters

Депутатите от Донецкия областен съвет обявиха държавната независимост на Донецката народна република, съобщи ИТАР-ТАСС. Актът за това беше прочетен на заседанието на областния съвет.

„Републиката ще гради отношенията си в съответствие с международното право и на основание равенството и взаимната изгода“, се казва в документа.

„Територията в пределите на признатите граници е неделима и неприкосновена“, се подчертава в изявлението.

Още по темата

Депутатите приеха също така решение за провеждане на референдум за влизане на региона в състава на Русия не по-късно от 11 май. „Тази дата е съгласувана с Луганска и Харковска област“, каза участник в заседанието.

Депутатите се обърнаха към руския президент Владимир Путин с молба да изпрати временен миротворчески контингент.

Франс прес отбелязва, че заседанието в областната администрация е било организирано от демонстрантите, които от вчера окупират сградата. На журналистите не е било позволено да влязат в сградата, но представител на демонстрантите е обявил пред входа, че е създадена "суверенна република". Качен в интернет видеоклип, представен като отразяващ заседанието, показва мъж, който заявява: "Обявявам създаването на суверенната държава Донецка народна република."

Пред сградата на Донецката областна администрация се провежда митинг. Събралите се скандират „Русия, Русия!“. Окаченото вчера на сградата знаме на Русия беше заменено с по-голямо.

В неделя в Харков, Луганск и Донецк се проведоха митинги под руски знамена в подкрепа на федерализирането на Украйна.

В Харков над сградата на областната администрация беше издигнато руското знаме. Преди това демонстрантите свалиха знамето на Украйна от покрива на сградата. В Донецк демонстрантите превзеха сградата на областната администрация. През нощта митингуващи в Донецк завзеха и сградата на областния отдел на Службата за сигурност на Украйна.

В понеделник привърженици на федерализацията и противници на настоящата власт в Украйна издигнаха барикади пред входа на сградата на Харковската областна администрация, като използваха включително и автомобилни гуми. Това съобщават местни медии, като уточняват, че влизането на служители на администрацията остава частично ограничено. В Луганск неизвестни лица, които се намират в сградата на областното управление на Службата за сигурност на Украйна, превзеха стая, в която се е съхранявало оръжие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


750
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
531
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Юго-Восток: 8 апреля может быть введена полная информационная блокадаИзточник: politikus.ru/events/16366-yugo-vostok-8-aprelya-mozhet-byt-vvedena-polnaya-informacionnaya-blokada.htmlPolitikus.ru
530
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А, бе, русофилите,Какво сте се разкрякали за референдум, бе! Вземето го направете, щом искате! Какво само крякате?Знаете реда - събирате подписка, не знам си колко там подписа ви трябват. Нали си мислите, че ще го печелите, подписите ли са ви проблем?! После правите референдум. Няма как да ви откажат; конституцията е ясна! Ама ако го загубите, най-добре вървете си там в Русия да се празните, щом видите пушки и знамена!
529
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** толкова ги е страх от референдум, че не искат и да чуят дори.Референдум в България за НАТО и ЕС.Референдум в България за НАТО и ЕС.Референдум в България за НАТО и ЕС.Референдум в България за НАТО и ЕС.Референдум в България за НАТО и ЕС.
528
3
 
22
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Всички хората от Югоизточна Украйна разбунтуваха срещу "новата власт". Какво мислите, може би те са били подкупени?
527
10
 
29
 
! Отговори
БЕСАРАБСКИ БЪЛГАРИН преди 10 години
Хайде братушки, вземете Одеската област с бесарабскиете българи..... Искаме при Вас!!!!
526
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Членството на България в ЕС и НАТО е като топлото1. Никой не те е питал2. Поставят ти неизгодни условия, а опция да се откажеш от услугите няма.3. Ако все пак отрежеш тръбите пак ще плащаш.4. Цената е твърде висока
525
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тотално изтребление за тия гадове!
524
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма как ще включат и СС дивизията Галичина нямат избор но времената са други и зад тях не стои цялата германска армия. Точо обратното 2 прекрасно въоражени руски ярмии и естествено ако не стане някакъв гаф Галичина ще стане на галичинички.
523
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия МАЧКА!ЯНКИТЕ СА Н*АНИ!
522
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лошо тръгна! Ще трябва и да се погърми, няма как.
521
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пуснеш прасето под масата, та пък вземе, че се качи на масата!
520
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Донецката и Луганската области в източна Украйна са прехвърлени три бойни подразделения, чиято задача е " максимално бързо и твърдо да се оправят с протестиращите". По думите на източника, става въпрос за едно подразделение на вътрешните войски, подразделение на наскоро сформираната Националната гвардия, състояща се от отбрани щурмоваци на неонацисткия Десен сектор, и също едно подразделение, включващо наемници на американската частна военна компания Blackwater (допусната е малка неточност с името, тъй като компанията преди няколко години бе прекръстена на "Xe" след скандалите около нея, с
519
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 612Горбачов не е ***,тое е един гнусен предател!
518
0
 
8
 
! Отговори
ua-bg преди 10 години
Пророссийские активисты в Харькове объявили о создании Народной республики, сообщает вечером в понедельник, 7 апреля, Вести.ua.......
517
1
 
19
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
Днес Донецк,утре и в други области.
516
5
 
21
 
! Отговори
днес преди 10 години
Все си мисля защо нямаше референдум по въпроса за или против присъединяването на страната ни към ЕС .Ако някой си мисли че в Брюксел му пука за България жестоко е сгрешил .Отношението на средностатистическия Англичанин към робите от България е нещо подобно като Българин - *** това съм го видял с очите си.
515
2
 
19
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
Вече са обявили и Харковска народна република
514
13
 
10
 
! Отговори
ua-bg преди 10 години
с 3 пакет иконом.санкции ,като я натиснат Русия,и сама ще клекне, Крим чакат дотации , Абхазия е в развалини 6 година Преднестровие повече от 15 години,мислите си че Газпром така ще си ги раздава доларите, или руските области ще си спестят от бюджета да наливат пари в пустото...на грешен път сте а минусите са ми през дудката
513
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И живяхме 45 г. в народната република, която си бе един.... затвор! Като станахме само република народонаселението в затвора намаля драстично!
512
8
 
40
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Путин прави нещо,което не е правено до сега,без *** пушка печели войни,а хамериканоеврогейската пасмина лае от страни,също като палетата наблюдаващи как големите кучета се *** ;)