Американски миноносец плава към Черно море

Ще оказва подкрепа на източноевропейските съюзници
84
Американски миноносец плава към Черно море
Снимка: Reuters, архив

Американският ескадрен миноносец "Доналд-Кук" плава към Черно море, където се очаква да пристигне до една седмица. Интервенцията е за да се окаже подкрепа на източноевропейските съюзници на САЩ, обезпокоени от руската интервенция в Крим, предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА.

"Решихме да изпратим кораб в Черно море, който ще пристигне там до една седмица", каза пред журналисти говорителят на Пентагона полковник Стивън Уорън. Той отказа да уточни какъв е корабът поради съображения за сигурност, но представител на министерството на отбраната каза, че корабът е ескадреният миноносец "Доналд-Кук", въоръжен с ракети и противоракетна система "Иджис".

Той е бил разположен два месеца в испанската база Рота и е част от проекта за противоракетен щит на НАТО.

След като влезе в Черно море, американският боен кораб ще участва във военноморски маневри и ще посети пристанища в съюзнически държави. Според полковник Уорън не се предвижда посещение в украинско пристанище.

Американският ескадрен миноносец "Тракстсън" кръстосваше Черно море от началото на кризата между Украйна и Русия, но отплава на 21 март, напомня АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
4
 
! Отговори
Културен преди 10 години
Е, нали трябва да има предизвикателства и за следващите поколения иманяри...:)
60
0
 
3
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
Какво ли ще стане, ако тоя "Доналд - Хук-Дък" вземе, че се пробие и потъне в Босфора точно по средата на Истанбул? ;))))
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 78Да ама руските акули са на свободен режим :)
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само да не вземат хамериканосите да разиграят сценария от 11,09 да си го гръмнат сами край Крим , че тогава ще видим какво става.
57
0
 
4
 
! Отговори
papi преди 10 години
izlishni razhodi, ama to da America shte falira skoro, i oshte 20 da pratqt, nishto ne mogat da napravqt, samo shte gledat i shte umirat ot zloba, kolko golqm stava CCCP
56
0
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
До 68 а ти откъде си наясно, пита рибите в морето ли?
55
0
 
12
 
! Отговори
Демократ преди 10 години
Американците продължават да дрънкат с оръжия. Кого плашат тъпанарите ! Русия не й пука, има доста атомни оръжия и няма да се поколебае да ги използва. Ние да му мислим!
54
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Туристическия сезон е пред провал тъй като 50 - хилядната путинска армия в крим дружно се е изпуснала в черно море и течението носи кафявата маса към нашите курорти.
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не им трябва да сглобяват подводница в крим, по-добре бурлаките по Волга да я дърпат с въжета - има една такава картина от известен художник "бурлаки на волге теглят ятомен подводен крайслер тайфун"
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 68Споко бе човек!Рашките вече могат си сглобят подводницата локално в Крим и да си я пуснт в черното море без да обикалят през босфора (и без това е тесен за тайфуните) :)
51
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доколкото разбирам пишештите по-долу не са наясно, че Турция има повече подводници в Черно море отколкото всички останали Черномоски страни. Допълнително искам да поясня, че руска подводница с ядрен реактор може да влезе в Черно море само като музеен експонат.
50
0
 
8
 
! Отговори
осторожно! преди 10 години
тоя миноносец трбе мноо да фнимава - руските акули яко апат!
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя доналд дък, ако го прихване някоя руска подводница, ще потъне като пияна ***.
48
2
 
9
 
! Отговори
Някой преди 10 години
абе и руснаците и американците да го д*хат немит. И разните русофилчета и американофилчета също. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
доналд дък
46
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чета тук разни глупости възхваляващи силата на американската армия. Тези смотльовци дори във Виетанам бяха бити и изритани. Едно е да гледаш филми за американските рейнджъри, друго е реалността. Руснаците ще ги изметат като ненужен ***, ако се стигне до конфликт. Най-много обаче ще пострада България, защото американците ще ни ползват като летище.
45
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То един такъв се моташе около Грузия преди няколко години и изведнъж се потроши на плитчина.По слухове, командирът на плитчината бил повишен в звание :)
44
1
 
29
 
! Отговори
Рамбо преди 10 години
По принцип ако руснаците нямаха ядрено оръжие , американците не биха се поколебали да се намесят в Украинската криза
43
2
 
5
 
! Отговори
летец изпитател преди 10 години
По принцип за въоръжение бих се доверил на изпитаното оръжие . Има една армия в света която почти не е преставала да воюва . Тази армия постоянно тества в реални бойни условия нови и нови разработки , все по-добри и по-добри . Вече не знам каква ли поредна машинария ще изобретят
42
0
 
8
 
! Отговори
noname преди 10 години
Ще става тя една...