Европа затяга примката на санкциите срещу Русия

Готви се да замрази дълбоко Южен поток
Обновена: 8 апр 2014 10:09 | 8 апр 2014 07:19, Александър Попов
422
Европа затяга примката на санкциите срещу Русия

Европейският съюз се готви да замрази плановете за завършване на газопровода Южен поток през Черно море от Русия на стойност 50 милиарда долара - първото сериозно действие, с което ЕС да накаже Кремъл за завземането на Крим, пише британският вестник "Телеграф", цитиран от БТА.

Още по темата

Важни подробности станаха известни от изтекла в медиите информация за среща на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу с български политици, на която той предупредил България да не пречи на новата твърда линия на ЕС към проекта и да не се опитва да подкопава единния отговор на ЕС за Украйна.

"Казваме на България да бъде много предпазлива", заяви вчера Барозу, цитиран от български медии. Барозу казал, че "в България има хора, които са агенти на Русия", намеквайки за личности в Социалистическата партия, които се опитват да сключат двустранна сделка с Кремъл, посочва "Телеграф".

Украинският премиер Арсений Яценюк обвини руския президент Владимир Путин, че подготвя почвата за превземане на Донецката област, където е съсредоточена значителна част от тежката индустрия в Украйна. Около 40 000 руски военни са струпани по границата с Украйна и според Яценюк е кристално ясно, че Путин има намерение да отиде отвъд Крим и да изостри кризата до опасно равнище, пише "Телеграф".

Брюксел се отнася сдържано към проекта Южен поток, свързан с огромни договори за олигарси, близки до Путин. Официалната линия е, че проектът все още е в сила, но изтеклите изявления на Барозу потвърждават, че той е политически мъртъв.

Германската канцлерка Ангела Меркел очевидно губи търпение към Путин, който изглежда я е заблудил два пъти в телефонни разговори, обещавайки й първо, че няма да завземе Крим, а след това, че няма войски по границата с Украйна, посочва още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
1
 
23
 
! Отговори
Доволен от Европа преди 10 години
Аз като отидох отначало в Белгия бях много предпазлив, точно както хората в коментарите, не вярвах на никого и т.н, но постепенно свикваш, че НЕ се Лъже !!! Почваш да вярваш на хората, държавните служетели не искат да те прецакат, нито бизнеспартньорите ти, всичко се казва и ти си решаваш, задкулисието почти липсва,няма го в ежедневието, както е в България. Полицията, Прокуратурата, Съда си вършат работата, няма от какво да се притеснява човек, в България липсва доверие навсякъде между хората
313
2
 
14
 
! Отговори
Доволен от Европа преди 10 години
Споделих си мнението, и като гледам , други хора изказали някакво мнение, противоречащо на вашето са нападдани и оплювани по типично българския начин, кажете си аргументите, защо мен ападате на лична основа, аз ви казвам, че ви заблуждават в България, няма такова нещо, че ако работиш някъде в ЕС, на германците например им плащат повече спрямо теб за една и съща работа.Тук е пълно с руснаци и и не казват хубави думи за Русия, разбрал съм само, че ситуацията там е много близка до българската
312
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гледах снимки на тези които окупират сгради в източна украйна. с маскси на лицата и бръснати глави. става дума за криминални и фашистки про руски елементи платени от руските служби. мисля че русия си вкара голям автогол. от сега нататък украйнския народ ще вижда в тях окупатор и враг
311
8
 
4
 
! Отговори
до доволният европее преди 10 години
Абе то, вие на запад само шефове работите бееее...я стига.А като се приберете след работа--неможете ноктите да си исчистите--от лай...а. Нали така,шефе.....
310
14
 
27
 
! Отговори
петър преди 10 години
Не мога да разбера защо всички обвиняват Путин,та човека си защитава националните интереси и за 12 години управление успя да издигне Русия от нулата до водеща световна сила,единствения противовес на хегемонията на САЩ!По официални статистики откакто Путин е на власт заплатите в Русия са нараснали 19 пъти,брутния вътрешен продукт 10 пъти,валутно златните резерви са увеличени 30 пъти!На запада това не им харесва,те искат слаба и послушна Русия,но Путин е държавник,патриот,които работи за страната си,за разлика от нашите продажни недоразумения политиците ни!
309
2
 
4
 
! Отговори
Do Доволен от Европа преди 10 години
Kade si v belgia, moje li da doida da ti vidq kompaniata?Zastoto i az sum chef na zapad.
308
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Доволен от ЕвропаТи ако си шеф в Белгия--то папата в Рим е мюсолманин....***
307
3
 
4
 
! Отговори
Христофор Б. преди 10 години
До Доволен от ЕврoпаА. Константинов: Пази боже сляпо да прогледа
306
11
 
17
 
! Отговори
Доволен от Европа преди 10 години
Чета и виждам, че Българите сме един малък, но много *** народ. Никои не знае за какво става въпрос изобщо!Само завист и простотия в коментарите ви! Шеф съм на компания в Белгия, мога да ви кажа, че всички българи, образовани и работещи тук, получават РАВНОПОСТАВЕНИ заплати на Запад. Много смешно изглежда българската действителност отстрани. В ЕС ако работиш и си умен, успяваш, не ти е нужно да слугуваш на някого. В България трябва да слугуваш, да подкупваш и т.н. Жалко, още дълго ще сте БЕДНИ
305
10
 
14
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Съжалявам украинския народ. 1. Бандеровските ФАШИСТИ тренирани от ЦРУ в Полша и Литва реват и се оплакват Бият ни!2. Лидерът на Десния сектор Диитрий Ярош е поискал терористите от Ал,Кайда в Чечения начело с Доку Умаров да започнат атентати в Русия!! И какво изплува След Афганистан, Африка и Сирия ЦРУ и Ал,Кайда пак са в един отбор!!!3. Така става, когато оставяш няколко хиляди дрогирани *** да ти решават съдбата. Дано украинците по-бързо САМИ натирят метежниците и самозваното им правителство, за да проведат избори за нормално управление..
304
6
 
7
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Приятели,- Обама, Меркел, Путин, Английската кралица и Френския президент са КРАЙНИ НАЦИОНАЛИСТИ! Те защитават интересите на нацията си независимо от кръвта и сълзите на другите нации... И ТОВА Е ДОБРО!- Фашизма е идеология, поддръжник на която е бил и Степан Бандера, който е воювал със антифашистката коалиция със 100 000 бойци. Единствения неуспешен съюзен десант в Нормандия е ИЗБИТ ОТ БАНДЕРОВЦИ И ВЛАСОВЦИ.Съжалявам украинския народ.
303
7
 
11
 
! Отговори
шлосер преди 10 години
рядко грозната жаба барозу пак изквака ква ква квака на пресъхване
302
6
 
14
 
! Отговори
majorski преди 10 години
И като го спрете какво печелите ..освобождавате 20 милярда който Руснаците щяха да вложат в Проекта ...сега ще ги инвестират в завладяването на украйна .....*** тъпия народ ....кой кого наказва ....Европа Русия или Европа Украйна
301
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българското земеделие е тотално унищожено! Шепата дребни земеделци намаляват като спартанците пред лавината на Ксеркс- олигарсите. Олигарсите сеят ГМО и унищожават Природата. Природата ще си отмъсти на всички нас! Греков е едно старо магаре.
300
6
 
14
 
! Отговори
мдааа преди 10 години
до всички-- Прочетете какво казва първият директор на ЦРУ през 1947 год и тогава пишете глупости.Вие-защитниците на американската идеология, ЗА ТЯХ не струвате и пукнат цент....Прочетете и мисля ,че после ще промените мнението си ,за така хвалената американска мечта...
299
1
 
4
 
! Отговори
DD преди 10 години
доАнонимен 356: Стремежите и поривите носят идеите, а идеите-парите.За мен не е важно откъде идват парите,а какво идва с тях, дали идват руските олигарси,които да дерибействат в България или американците да къртят шистов газ и двете алтернативи са лоши.Не е ли по-добре докато големите се чепкат,ние да си намерим нашето място,много държави (дори и малки)са го направили. Забележи, дотук ти казвам как може да стане, а ти ми отговяряш защо няма да стане,кой от двата подхода е по-продуктивен?
298
1
 
8
 
! Отговори
Витамина преди 10 години
На някой който е бил в Москва или друг голям град в Русия през последните години, да му е направило впечатление от коя страна са ябълките там? В България са полски и македонски, но дали са пробили и там?
297
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо си против извънземните, м? Давам те на БХК за дискриминация!)))
296
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До:355Другарю идеолог утопист, ти си невероятен ум, с много остро прозрение, абе ти си извън земен, само че живееш стотина години закъснение
295
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 351 DDЗа съжаление драги,не сме вече 19 век и със СТРЕМЕЖ и ПОРИВИ да достигнем някоя от лошите западни страни НЕ СТАВА!Трябват ПАРИ,говорим за МНОГО ПАРИ!Ако не бяха тези МНОГО ПАРИ,цяла Западна Европа още щеше да възстановява Дрезден,Берлин и т.н.говоря за градове-НЕ ЗА ИКОНОМИКА!!А тези пари,по един или друг начин искат връщане-отблагодаряване С ПРОАМЕРИКАНСКА ПОЛИТИКА!Германия с какво си възстанови ПАРИТЕ похарчени за ОБЕДИНЕНИЕТО- С ЛИДЕРСТВОТО В ЕС И ПАРИТЕ НА БАЛЪЦИ КАТО НАС В НЕГО!!