Москва е готова за преговори Русия-САЩ-ЕС и Украйна

Расмусен: Намеси ли се Русия още в Украйна, това ще е историческа грешка
8 апр 2014 14:00, Елка Василева
273
Москва е готова за преговори Русия-САЩ-ЕС и Украйна
Снимка: Reuters

Москва е готова за преговори във формат Русия-САЩ -ЕС и Украйна, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ИТАР-ТАСС и Франс прес.

Русия е готова да обмисли варианта за преговори за Украйна, така както бяха предложени от САЩ - с участието на европейците, но рускоезичните югоизточни райони на страната също трябва да бъдат представени, посочи руският дипломат номер едно.

Но Русия има много въпроси по предлаганите от САЩ срокове за провеждане на многостранната среща за Украйна, допълни Лавров, имайки предвид предложението на Вашингтон преговорите да са след 10 дни.

Още по темата

Когато американската страна говори за планове за провеждане на многостранна среща след 10 дни, за когато Яценюк обеща да завърши работата по проекта на украинска конституция, възниква въпросът: Не се ли планира организирането на преговорите тогава, когато този проект бъде готов и районите са поставени пред свършен факт, а нас просто са ни поканили на среща, за да присъстваме на узаконяването на един проект на конституция, който досега не сме виждали, посочи Лавров.

Междувременно генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че събитията в Източна Украйна са повод за сериозно притеснение и призова Русия да изтегли войските си от руско-украинската граница, предаде Ройтерс.

"Всеки следващ ход в посока Източна Украйна би представлявал сериозна ескалация", каза Расмусен на пресконференция в Париж и добави, че Русия трябва да изтегли "десетките хиляди войници", струпани по украинските граници.

"Ако Русия се намеси допълнително в Украйна, това би било историческа грешка, би имало тежки последици за нашите отношения с Русия и би изолирало още повече Русия в международен план", допълни Расмусен, цитиран от ДПА.

"Незаконната агресия на Русия срещу Украйна е най-голямото предизвикателство за сигурността на Европа за едно поколение", каза Расмусен във връзка с установяването на контрол върху Крим през февруари от руски войски, отбеляза Франс прес.

Генералният секретар повтори, че украинската криза принуждава НАТО да преразгледа отбранителните си планове. Расмусен е на посещение във Франция и днес ще разговаря с френския президент Франсоа Оланд, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"каза Расмусен на пресконференция в Париж и добави, че Русия трябва да изтегли "десетките хиляди войници", струпани по украинските граници."Този Расмусен е пълен ***, кой си ти, че ще казваш на руснаците да си изтеглят армията, при положение, че е струпана на руска територия бе ***?
28
1
 
5
 
! Отговори
Племеника на чичо преди 10 години
26, не разбрах кога руснаците са тръгвали като аслани, а се връщали .....както казваш? А обясни да те чуем, че после и ти да чеуш нещо и дано да го запомниш !
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До majorskiВчера Русия поиска Украйна да не премества войски и полиция от едно място на друго вътре, в УКРАИНСКА ТЕРИТОРИЯ !!!!! Това какво е ? Все едно Турция да забрани на Хасковската дивизия да иде на маневри в Сливен ?
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТо 2002 чакаме Путин да го духа и само вие правите дълбоко гърло демократично.
25
1
 
25
 
! Отговори
dodger преди 10 години
""Незаконната агресия на Русия"ихаа - хем агресия, хем незаконна. Само американските агресии са законни
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ако Русия се намеси допълнително в Украйна, това би било историческа грешка, би имало тежки последици за нашите отношения с Русия и би изолирало още повече Русия в международен план"Това не се ли повтаря от Крим още ?Тия латерни май се изчерпаха..
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много интересен, но умишлено пропускащ се факт... Границите на така наречената държава Украйна - не са официално приети от ООН. Това са границите от времето на СССР. А това означава, че щом положението е такова - никой от запада няма право да говори глупости за нарушаване на цялостност, сепаратизъм и т.н.! Украйна за Русия е като БЮРМ (македония) за България!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 24Това което казваш са пълни лъжи и го знаеш много добре.Спри да пишеш лъжи!
21
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Махнат ли визите, няма да има нито един руснак ,живеещ в Украйна ,който да иска Путин !А визите се махат на всички страни подписали споразумението с ЕС !Виж Сърбия,Македония,Албания....Ние също бяхме така ,пътувахме свободно години преди да станеме членове на ЕС !Путин ще го издуха много скоро.
20
3
 
23
 
! Отговори
majorski преди 10 години
Да-а-а-а-а-а русия да изтегли войските си от Руска територия а НАТО да докара още един кораб в черно море и да усили гарнизона в Румъния,Полша и България ...абе тези били големи демократи бре ...те скоро ще си пожелаят руския народ да се изсели от Русия ...такова дебелоочие няма по света ...коя държава би си позволила да определя положението на войските на друга на собствената и територия ....тези амеиканци що не си гледат Америката
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никъде в Украйна не е нормално. Днес пред парламента на Украйна протестира Автомайдана. ЕС да се въздържа от твърди позиции,защото изборите предстоят,а така също предстои нова конфигурация в евро-парламента.
18
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Западна и централна Украйна си живее съвсем нормално ,чакат си изборите на 25-ти май, както всички европейци. Бившите миньори ,металурзи и военни от Донбас мечтаят за СССР ,когато презервативите бяха твърди и не се огъваха..... Скоро ЕС ще отмени визите на Украинските граждани и никой няма да иска в РФ. Дали руснаците ,живеещи в Литва, Латвия и Естония не си харесват Шенгенските си лични карти ? Путин това го знае и затова сега прави всичко възможно да мъти водата.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Междувременно генералната СЕКРЕТАРКА на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви..."Дайте да говориш с шефовете, не със секретарките им... : )))
16
4
 
18
 
! Отговори
мдааа преди 10 години
Преговори бяха предложени от Москва още в началото на Майданските събития--Е.Съюза тогава отказа-- чакаше нареждане от ЦРУ и НАТО.
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 17 Руските фашисти са най-опасните фашисти на света, ти виждал ли си им свастиките ? Не, нали ?А украинците са също славяни ,но това ти не го знаеш. Въпреки ,че нас не ни касае, защото в генофонда ни има само 40 % славянска кръв. Не се опитвайте да делите славяни-православни срещу някакви нам -кви си! А те са също славяни-православни !
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересна информация от ООН. След разпада на СССР, Украйна не си е регистрирала границите в съответствие с международното право и устава на ООН. Към момента Украйна юридически е административен окръг на СССР.И какво стана? ЕС и САЩ това не го знаят, но го знае Пан Ги Мун. Според него, след като Украйна няма регистрирани граници, за никакви инвазии, сепаратизъм и подобни *** брътвежи нямат смисъл.
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен1 2ОтговориАнонимен преди 1 минутаМачкай Володя ............Мачка Володя пръстчета и си скубе трите косъма по плешивата тиква,защото усеща какво го чака този път.Яко затъна в л*ната
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 13 Ти видя ли ги ? Щото аз се върнах миналата седмика от Киев и не видях подобно нещо. Дават такива кадри само по първи канал на руската телевизия.....
11
6
 
27
 
! Отговори
Чичо преди 10 години
Абе рамусен ли си, рамос ли си, я се чуй кви ги приказваш. Ти знаеш ли, че руснаците ще ви бият като маче у дирек, цялото ви нато? Русия далеч не е сама във военно отношение приятелю, знай че при пълна мобилизация Беларус също ще им окаже подкрепа. Едва ли меките натовски войски са в състояние да се опрат на руския разярен мечок. Да не стане така че днес си в Париж, а утре Путин да ти дойде на гости със 58-*** армия, пиейки кафе на Айфеловата кула?
10
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
с фашисти като *** не трябва да се преговаря