Западът втвърдява тона срещу Русия

Чужди издания за напрежението в Източна Украйна
Обновена: 9 апр 2014 14:50 | 9 апр 2014 09:01, Елка Василева
318
Западът втвърдява тона срещу Русия
Снимка: Reuters

Напрежението в източните части на Украйна е водеща тема за чуждите издания. Украинци и проруски настроени жители на Украйна се изправят един срещу друг, обобщава в. "Фигаро". Западът се притеснява от кримски сценарий за Източна Украйна, допълва в. "Монд".

НАТО отправи предупреждение към Русия да не допуска историческа грешка, като провокира нова отцепническа криза в Украйна, за която дори Москва призна, че може да прерасне в гражданска война, отбелязва в. "Дейли телеграф".

Първата среща на министерско равнище между ЕС, САЩ, Украйна и Русия идната седмица дава повод за надежда за дипломатически пробив в украинската криза, посочва още изданието.

Още по темата

В тази опасна ситуация основният въпрос, който стои на дневен ред, е дали Владимир Путин ще нахлуе в Източна Украйна. Вариантите за отговор са два. Подновеният бунт в Източна Украйна означава, че това е добре планирана прелюдия на руска инвазия. Вторият вариант е, че Путин не е решил да нахлува, а просто си играе на нерви с новите украински лидери, отбелязва британският вестник и припомня, че според различни оценки по руско-украинската граница има между 30 000 и 50 000 руски военни.

Британският в. "Индипендънт" подчертава, че САЩ и Великобритания излязоха със силен ултиматум към Москва да държи войските си извън Украйна или ще стане обект на нови санкции.

Американският държавен секретар Джон Кери повтори заплахите за нови западни санкции срещу Русия, които по думите му те щели да обхващат енергийния, банковия и минния сектор на страната, отбелязва британският в. "Гардиън". В коментарна статия, озаглавена "Украйна: Опасни игри", британското издание прогнозира, че ако Русия реши да се намеси отново в Украйна, това ще убие надеждите на тази страна за разумно бъдеще, но това е само единият аспект на кризата, защото тя ще отслаби Европа и Русия, ще подкопае икономиките в Европа и ще доведе до конфронтация между Изтока и Запада, която ще бъде преодоляна може би едва след години.

Кризата в отношенията с богатата на енергийни ресурси Русия поражда все повече призиви в Европа за прибягване до фракинга, отбелязва американският в. "Вашингтон пост". В друга статия изданието посочва, че Западът е поставил военният алианс НАТО в центъра на отговора си на руските действия в Украйна, но може би това е погрешно, защото оръжията, с които си послужи руският президент Путин в Крим и в Източна Украйна наподобяват по-скоро паравоенни действия под прикритие, отколкото на конвенционална военна сила.

Американският в. "Ню Йорк таймс" се спира на позицията на украинските евреи относно кризата и отбелязва, че за тях не погромите, за които ги предупреди Путин са повод за безпокойство, а самият Путин. В статията се посочва, че еврейската общност в Днепропетровск например вместо да се паникьосва от възкръсването на фашизма, празнува наскорошно назначение на новите власти - милионерът Игор Коломойски стана губернатор на областта. "Новите власти направиха един евреин губернатор, каква проява на антисемитизъм е това", посочват евреи от Днепропетровск.

Вестник. "Дейли телеграф" се спира върху една жертва на кризата в Украйна, за която се говори по-малко, а именно животните в зоопарка в Харков. В разгара на кризата 6000 животни от над 400 вида там са на ръба на гладната смърт и украински граждани и активисти всеки ден водят истинска борба за оцеляването на обитателите на зоопарка. Градината е преживяла две световни войни, посочва британското издание.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
4
 
26
 
! Отговори
калвача преди 10 години
Русия държала войски до границата с Украйна защо да не държи те са си в Русия,където иска там ще ги държи. А НАТО защо трупа войски в Румъния Полша прибалтийските държави а се очакват американски войски и в България. Някой да е заплашил някоя страна членка на НАТО. Нали то е колективен орган за отбрана. Неее НАТО е колективен агресор и маша на САЩ. Иска то да се разпорежда в света,но счупи са калъпа.Имали противопоставяне има мир. Така беше до 1989.
198
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 225 БодилаТЯ ПОДПИСА УНИЗИТЕЛНИЯ БРЕСТ-ЛИТОВСКИЯ ДОГОВОР, И ЗА НАГРАДА НИ ГО НАБИ ВПОСЛЕДСВИЕ ДО КОЛЕСАРИТЕ С ПОДПИСАНИЯТ ОТ НАША СТРАНА НЬОЙСКИ ДОГОВОР!!!Как стана така,че победеният излезе победител!!!!!! Българите като ви гледам КОМЕНТАРИТЕ останаха малцинство!!!Кой европеец,кой американец,кой руснак дружни и единни вървим към погребението на България!!!!!!!
197
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
xa Odiseitco ti si bliznil v bylgarin ama pak si pishesh syschtite typni znaem si te bolen mozyk
196
16
 
4
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Анонимен 223:Ами ти, какъв си бе? Червен ***, нищо че се пишеш "Анонимен". Хапчета може да пият хора, болни от нещо, *** като тебе, какво хапчета да пие? И с хапчета и без тях, оставаш си воняща слузеста пълзяща твар. И то разбирания имало. Какви разбирания? Колко е хубава Русия на Путин и колко са лоши САЩ. Това са "разбиранията" на червени *** като тебе. Е, как да не ми е драго да ви тъпча в калта?
195
3
 
9
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До Чър чил--208 ;Зарадин Русия влязохме в ПСВ. Фердинанд пази неутралитет 1 г и 4 мес.Русия принуждава Англия и Франция да подпишат договор на 10.04.1915 г. Съгласно Договора при победа над Германия на Русия се разрешава да ОКУПИРА БСФОРА,ДАРДАНЕЛИТЕ И РЕГИОНИТЕ ОКОЛО ТЯХ. Ние с Турция сме регион и станахме Съюзници на Германия. Победихме Русия.ТЯ ПОДПИСА УНИЗИТЕЛНИЯ БРЕСТЛИТОВСКИ договор и направи териториални отстъпки на Германия и Турция/част от Армения/
194
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Запада,може да си втвърди само бузите :))
193
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До българинПий си хапчетата, че навсякъде ти се привиждат комунисти.Всеки, който не споделя психозата ти е комунист, прегледай се при психиатър имаш нужда.
192
3
 
4
 
! Отговори
ДО 213 преди 10 години
Какво им ПУКА за бюджета на България след като са ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙЦИ!!!!!ТОВА НЕ СА ТЕХНИ ПАРИ,А СА ВЗЕТИ КАТО ВЪНШЕН ЗАЕМ!!!Де да разбере тъпата чутура на ***,че са се изпарили 40 МИЛИОНА ЛЕВА,НО ОБЩИ ПАРИ,НА ВСИЧКИ,НЕ ОТ НЕГОВИЯТ ЛИЧЕН ДЖОБ!!!!За общи пари *** сметка не държи!!!!
191
7
 
6
 
! Отговори
българин преди 10 години
До жегаа 217:И ти си червен плужак като "Пирин". Мърсите името "българин", слузести пълзящи комунистически твари.
190
17
 
6
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Анонимен 213:Не 4 милиона, а 4 милиарда да трябва да се дадат за НАТО, пак е добре, защото единствено НАТО ни пази от Русия на Путин. А такива съветски *** с фуражки като тебе са за уволнение и трудов лагер - като тези, в които избивахте българската интелигенция, ама по-ЗАКОНЕН и БЕЗМИЛОСТЕН. За да не излезе от там нито един като тебе, дето си заплакал за разходите за НАТО. Вие, комунистите, съсипахте българската войска, сега ще ми плачете, че трябвало пари за НАТО. *** червени.
189
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"С две думи, трябва да се изчистят комунистите ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО."------Че то комунисти останаха ли, освен няколко заблудени пенсионери.Те ли ви пречат да се опрашвате отзад по еФропейски, м?
188
3
 
3
 
! Отговори
жегаа преди 10 години
До Пиринхей,ПИРИН! По-добре ти се пиши БЪЛГАРИН,отколкото онова недоразумение криещо се под този псевдоним!
187
12
 
6
 
! Отговори
българин преди 10 години
Сещам се, кой още може да оправи България, освен Пиночет, проф. Александър Цанков и Андрея Ляпчев. Никола Гешев. С две думи, трябва да се изчистят комунистите ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО, ДО ПОСЛЕДНИЯ. Със съд, законно, но без милост. Тогава чак в България няма да има национални предатели - "русофили", "националисти" като "Атака" и ВМРО и пр. продажна *** съветски ***, нито пък "турци" от ДС, "социалисти"-комунисти и др. такава ***. Тогава чак България може да тръгне напред и нагоре. Иначе - НЕ.
186
5
 
7
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До Анонимен--203 ;Печатахте пари и живеехме назаем. Голямо парично обращение без стоково покритие е ИНФЛАЦИЯ. Като беше хубаво защо го развалихте? Никой не бяга от ХуУБАВОТО.По доклад на ПЕТЪР МЛАДЕНОВ пред ДС ,зада работи икономиката ни след1982 гТрябва да внесем материали ивсичко необходимо за$2,6 милиарда а произвеждаме за $1,5 милиарда. Или изяждаме 5 хляба а произвеждаме 3 .КОМУНИСТИЧЕСКА ЕФЕКТИВНОСТ.Направихте българите РУСНАЦИ--ПИЯНИ,МЪРЗЕЛИВИ и КРАДЛИВИ.
185
8
 
5
 
! Отговори
с преди 10 години
Десет години съм учил руски език, сега ме е страх да го използвам да не би Путин да реши да ме освободи...
184
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕВРОАФРИКАНЦИТЕ,докато пляскате коментари за НАТО,САЩ,ЕС,РУСИЯ ползите и вредите от тях МИНИСТЕРСКИЯТ НИ СЪВЕТ УВЕЛИЧИ РАЗХОДИТЕ ПО БЮДЖЕТА С:36 МИЛИОНА ЛЕВА,които ще отидат като такси/възнаграждения/ по споразумение с рейтинговите агенции MOODY,S,STANDART END POOR и FITCH! 4 МИЛИОНА ЛЕВА ОТИВАТ ЗА ПОЕТ АНГАЖИМЕНТ НА СТРАНАТА НИ ПО СТРОЕЖА НА НОВА СГРАДА ЗА ЩАБ-КВАРТИРА НА НАТО като страна-членка на същия!40 МИЛИОНА ЛЕВА СЕ ИЗПАРИХА ОТ ДЖОБОВЕТЕ НИ,НЕЩАСТНИЦИ!Продължавайте си КОМЕНТАРИТЕ ***
183
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този път/тема/ Одисейчо е "българин". Тъпата му уста един самосвал с л**** не може да я напълни.
182
6
 
6
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Анонимен червен *** 203:Вместо да дращиш цветни комунистически сънища, я *** да пооближеш някой съветски ***, да не прегладнееш. Като е бил толкова хубав социализЪмът, за който агитираш, защо вие комунистите мръсни, го разрушихте, раздадохте си активите и парите на държавата и пак повечето днес *** от глад, защото сте некадърни червени ***, които освен разруха, нищо друго не можете да правите. А фуражката, дето ти е покрила 2-та грама мозък, си я заври отзад, заедно с пагоните.
181
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много наивен народ.Гошо Димитров решил нещо и великите му разрешили.Айде холан,да не ставаме смешни.Не у нас се чертаят границите,но *** ни политици също имат своя принос това да стане.
180
3
 
5
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Пирин:Македония, *** червено пиринско, беше предадена на Тито от комунисти като тебе, след Втората световна война, по нареждане на Сталин. И недей да псуваш, *** червен. Ти и подобните на тебе се "поучавайте" от Русия, която помогна на гърците и сърбите да ни отнемат Македония през Междусъюзническата война, а румънците насъска да ни нападнат в гръб, за да не можем да се защитим (те окупираха и нашата Добруджа), точно когато гръцката и сръбската армии са полуобкръжени от българската.