Русия изстреля междуконтинентална балистична ракета РС-24

Изстрелването е с учебна цел
14 апр 2014 13:57, Елка Василева
98
Русия изстреля междуконтинентална балистична ракета РС-24
Снимка: архив, Reuters

Руските стратегически ракетни войски и войските за въздушно-космическа отбрана изстреляха днес с учебна цел от мобилна пускова установка на сибирския космодрум Плесецк междуконтинентална балистична ракета РС-24 "Ярс" с разделящи се бойни глави. Това съобщи за ИТАР-ТАСС полковник Игор Егоров, говорител на стратегическите ракетни войски на Русия.

Основна задача на днешния пуск бе да потвърди годността на партида ракети, произведени в руската Удмуртска република. Поставените цели са постигнати, каза Егоров.

Ракетите РС-24 ще заменят остаряващите РС-12М "Топол" и РС-18 "Стилет" и се предвижда да станат "гръбнакът" на мобилна ракетна групировка от войските в състава на руските стратегически ядрени сили, добави говорителят.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе това балистичното е голям дървен философ.Никоя сила не приема на въоръжение неефикасни ракети, при положение, че имат интерес оръжието им да поразява целите си, затова и са тестовете.Русия от единия до другия край е над 6000км и може да си тества балистични ракети в реални условия. Повечето ракети на въоръжение допускат максимално отклонение от 300м, което при съвременните водородни бомби в пъти по силни от тази в Хуришима и Нагазаки е назначително, не, а направо смешно.
71
5
 
1
 
! Отговори
balisti4na преди 10 години
До БобиМного по-логично е, че няма нужда от никакво съгласуване понеже ракетите не прелетяват огромни разстояния, както официално се твърди. Това, че нещо е изстреляно нагоре не означява, че достига до целта си. Повтарям, МБР никога не са били използвани по време на война!!! Познайте защо. Тези ракети на САЩ и РУСИЯ са също толкова фалшиви, колкото и техните аналози на Северна Корея, за която обаче доста повече хора смятат, че са единствено с пропагандна цел.
70
5
 
16
 
! Отговори
Бумранга на злото преди 10 години
Ако започне пак надпреварата в оръжейната индустрия, то сега Русия е в по-изгодна позиция(Случките в Украйна са добре дошли за военно-промишлените комплекси на свръхсилите). Технически Русия е на петилетки пред Америка в оръжейните технологии, като произвежда с по-ниска себестойност. Русия вече не бозае африкански, талибански и балкански приятели. Катарзиса от управлението на нейните предатели премина. Космоса е вече 97 % руски, а високо са само боговете и ракетите.
69
3
 
0
 
! Отговори
balisti4na преди 10 години
До БобиЕстествено, така е според официалната версия. Защо вярваш, че е така наистина обаче. V2 е ударила Лондон наужким. Няма доказателства, че точно V2 e ударила Лондон, въпреки че така се твърди официално.
68
0
 
7
 
! Отговори
fsb преди 10 години
До до до Владимиркато маче у дирек се казва, а не мече у дирек ;)
67
2
 
9
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
Ами, че то ако не беше "с учебна цел" едва ли щяхте да напишете статията си, а пък ние да я коментираме, нали г-жа Василева!!!
66
11
 
3
 
! Отговори
z преди 10 години
До Анонимен 73Що великите майстори копуват френски бойни фрегати?
65
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпроса е защо хамериканците не правят успешни опити за изстрелване на междуконтинентални ракети... а, да, те твърдяха, че ще доставят ядреното оръжие с невидими самолети и нямало нужда да разработват междуконтинентални ракети...А колко им е невидим самолета стана ясно в Сърбия, като се изправи срещу ПВО произведено през 1957-***... и успешно използвано в 1998-***...
64
6
 
2
 
! Отговори
balisti4na преди 10 години
До АнонименТе могат да си напишат, че и северния полюс е поразила или луната, но ние като обикновени читатели защо трябва да им вярваме. Що се отнася до САЩ и тяхната програма, то тя е също толкова фалшива и точно затова и не оспорват руската. Единствено САЩ и РУСИЯ могат да си "тестват" този тип ракети, заради голямата си територия. Съвсем спокойно могат да си лъжат и никой не може да им каже нищо. Това си е чиста форма пропаганда.
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как не е тествано, след всяко изпитание, руснаците пускат и информацията - ,,успешно порази целта на полигона *** в Камчатка,,. Егаси скептика си :) Предполагам, американците целят около Лас Вегас, Невада.
62
3
 
0
 
! Отговори
balisti4na преди 10 години
До АнонименАко проучиш точно за ФАУ 1 и ФАУ 2, но малко по-критично може и да се усъмниш, че изобщо ги е имало. Но е много по-лесно да се вярва в пропаганда. Моят въпрос беше как изобщо се говори за съществуването на нещо при условие, че никога не е било тествано в реална битка или сблъсък. Говоря за МБР.
61
2
 
7
 
! Отговори
РККА преди 10 години
Днес учебна утре бойна а по кого нее трудно да се досети човек
60
2
 
5
 
! Отговори
до до Владимир преди 10 години
Колкото до Великобритания, тя учавства активно в ПСВ, след това се включва на страната на победителите, когато вече няма никакви съмнения, кои са. А в ПСВ първо Турция, после България ги бие като мече у дирек.82 г. извадиха серт сурат на Аржентина за едни голи скали. Само 19 г. по-късно много любезно си върнаха безкрайно богатия Хонконг на Китай. Дори се направиха, че това е празник за тях. Да припомня, бяха го завладели с война, с кръвта на много британчета.
59
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Затова ни презират всички на Балканите и в Европа,включително Германия. Защото винаги сме играли ролята на най голяма балканска *** и си въртим дирника като фурнаджийска лопата в зависимост от къде духа вятъра.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, ти сега ако си на принципа - око да види, ръка да пипне, би трябвало на много неща да не вярваш. Щом още през Втората световна Фау 1 са успели да нацелят Острова, предполагам, че съвременните се справят много, много по-добре.
57
0
 
7
 
! Отговори
МS преди 10 години
До ДО владимир Да братле, Германия спечели втората световна война и развя знамето си над Кремъл!Не прекаляваш ли малко а?
56
2
 
8
 
! Отговори
до до Владимир преди 10 години
Какви войни са губили САЩ:- Виетнам;- Афганистан в момента;- Сомалия. Генерал Дауд (Ислямски вариант на Давид) много яко опердаши Голиат. Има даже филм, мисля, че се казва "Бляк хоук", има го в мрежата. Той касае само една битка, но общо от войната американците успяват да се спасят, като на помощ им идват руски танкове. И когато американския генерал пита "вие от къде се появихте", руснака му отговаря "е, Африка е по-голяма от Тексас". Така и не разбират американците, откъде им е дошла помощта
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До balisti4na 58 Учудваща е лекотата с която се приема или отрича информация в България - единствения критерии е дали идва от "нашите" или от "вашите"..
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До balisti4na Всъщност цел се поразява при учебен пуск, а това е проба на партида ракети - просто се проверява дали като натиснеш копчето имаш запалване.
53
1
 
2
 
! Отговори
balisti4na преди 10 години
До до 58Окей, вярвай на медиите. Това, което искам да намекна е, че с лекота приемаме информация за разни неща, която по никакъв начин не можем да проверим. Въпросът е защо я приемаме и защо си мислим, че не ни будалкат понякога? При условие, че каквото и да се съобщи хората го приемат за истина само защото е било в новините.