Путин обезпокоен от силовите действия на Украйна

Иска ООН да осъди действията на киевските власти
15 апр 2014 22:19, Александър Попов
440
Путин обезпокоен от силовите действия на Украйна
Снимка: Reuters

Владимир Путин изрази безпокойство от проведената днес от киевските власти силова операция в Югоизточна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС. Руският президент обсъди създалата се там обстановка в телефонен разговор с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун.

Путин подчерта, че руската страна очаква от ООН и международната общност ясно да осъдят тези антиконституционни действия на киевските власти.

Още по темата

Бан Ки-мун от своя страна отбеляза необходимостта всички страни да предприемат усилия за деескалация на положението в Украйна. Той изрази тревога от крайно нестабилната ситуация в Източна Украйна и подчерта, че всяко задълбочаване на кризата ще нанесе много сериозна вреда на всички заинтересовани страни.

Междувременно САЩ обмисля нови санкции срещу Русия, но първо ще даде шанс на дипломацията.

Украинските действия срещу проруските въоръжени отряди в Източна Украйна се наложиха заради заплахата за законността и реда в страната, заяви Белият дом, цитиран от Ройтерс.

"Ние сме съгласни, че използването на сила не е най-добрият вариант за действие, но украинското правителство носи отговорност за налагането на законност и ред и провокациите в Източна Украйна създават ситуация, при която то е принудено да взема ответни мерки", каза Джей Карни, говорителят на президента на САЩ Барак Обама, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Карни обвини Русия в "пряка и косвена подкрепа" за въоръжените военни формирования в Източна Украйна. Той нарече възникналата там ситуация "много опасна" и добави, че Вашингтон продължава да е силно обезпокоен от "концентрацията на руски войски на границата" със съседната република.

Карни каза, че САЩ "сериозно обмислят" нови санкции срещу Русия, но не става дума за военна помощ за Украйна. Същото потвърди и говорителката на Държавния департамент Джен Псаки, но според нея по въпроса за новите санкции няма да се вземе решение преди насрочената за четвъртък в Женева четиристранна среща Русия-Украйна-ЕС-САЩ, на която ще се търси изход от кризата в Украйна.

Ще имаме възможност за дискусия и трябва "да дадем шанс на дипломацията", преди да решим дали да засилим санкциите, каза тя пред журналисти във Вашингтон. Координираме действията си по въпроса за санкциите с нашите европейски съюзници, подчерта тя и добави, че държавният секретар на САЩ Джон Кери го е обсъдил в телефонни разговори с външните министри на Франция, Германия и Великобритания, съобщи Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
3
 
13
 
! Отговори
Станко преди 10 години
Абе тия американци много нагли бе,кръстосват черно море с техни бойни кораби до самите границците с Русия,пък държат сметка на руснаците да си изстеглят войските от границата,та те руснаците са си на тяхна територия могат да разполагат войските си където искат,това все едно че някой да ми държи сметка на мен къде ще спя-в кухнята или в хола,а тия нагли американци какво правят като струпват военна техника на 10000км от държавата си в черно море?
295
9
 
3
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Кървавият Болшевишки Антихрист ще нападне Украйна до Великден !Помнете ми думата !Бог да е с вас,братя украини!
294
6
 
0
 
! Отговори
иван преди 10 години
нещо съм пропуснал? украинските танкове са стигнали до Москва ? вероятно, ако се съди по заглавието....
293
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Афганистан ги прати Горбачов!Кой му нашепваше в ушенцето?ММММ?А американците? Кво направиха?Умножиха производството на опиум - това се казва миротворческа идилия.Една държава на 200 години е неузряла като пубертетник, с младежки пъпки от неудовлетвореност и не почистен организъм от позорното робство на хора, третирани като животни и изградили с кръв това, което е САЩ.
292
4
 
9
 
! Отговори
морски преди 10 години
България е членка на двете световни организаций,терористичната НАТО и еврейската ЕС,и двете подкрепят открито световния тероризъм и фашизъм и налагат двойния стандарт спряма суверенни страни,значи ли че и ние ги подкрепяме?
291
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За невежитеПроблемите с чеченците са доста по-стари, даже от държавата САЩ. За ваше разочарование.Никой не е оторизирал върхушката на САЩ да отнема правата на Господ и да въздава "справедливост" там, където има нефт и газ - и там въобще каквото има!
290
16
 
3
 
! Отговори
А преди 10 години
Целият свят, с изключение на С.Корея, са обезпокоени от войната, която Путин води в Европа. Война, която е *** и подмолна, а не смела и открита. Това е един диктатор останал от преди един век в модерния свят!
289
0
 
16
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ОСЪЗНАВА МЕ ЛИ КАКЪВ УДАР Е СРЕЩУ САЩ ДА ЗАГУБЯТ 104 МИЛИАРДА САМО ЗА ИМА НЯМА МЕСЕЦ...МАСОВО СТРАНИТЕ ОТ АЗИЯ, АФРИКА И ЛАТ. АМЕРИКА ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ОТЪРВАВАТ ОТ АМЕРИКАНСКАТА ВАЛУТА И ЩАТСКИТЕ АКЦИИ И ТОВА ЩЕ СЕ ЗАСИЛВАСУРОВИНИ СРЕЩУ ТЕХНОЛОГИИ И ПРОИЗВОДСТВА ИСКАТ ТЕЗИ СТРАНИНИКОЙ ВЕЧЕ НЕИСКА ЗЕЛЕНАТА ПРЯСНО НАПЕЧАТЕНА ЗЕЛЕНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯБРИКС ПОЕМА НАГОРЕ...ЛЕТЯЩ СТАРТ ЗА ТАЗИ НОВА СВЕТОВНА СИЛА
288
0
 
15
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До АнонименЩЕ РЕАГИРА МНОГО ПРОСТО...ЩЕ ИЗПРАТИ АКТИВИСТИ ДА ПРЕВЗЕМАТ ЦРУ И ДА ОТГОВОРИ ОГЛЕДАЛНО НА ДЕЙСТВИЯТА НА ОБАМА..КАКВО ТЪРСЯТ АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ КОРАБИ В ЧЕРНО МОРЕ КОГАТО СПОРЕД МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ НЕ МОГАТ ДА ПРЕСТОЯВАТ ПОВЕЧЕ ОТ 14 ДНИ
287
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин, много ми е интересно как ще реагирате, ако въоръжени "активисти" превземат сградата на милицията в Мурманск,примерно?
286
1
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ЗАЩО ДА СЕ ИНВЕСТИРА В САЩ КОГАТО СТРАНИТЕ БОГАТИ НА СУРОВИНИ МОГАТ ДА ИНВЕСТИРАТ В СОБСТВЕНИТЕ СИ СТРАНИ И ДА ВДИГАТ СТАНДАРТА НА ЖИВОТПРИМЕР СЪС СТРАНИТЕ ОТ ГОЛФА..ОТ ЕДНА ПУСТИНЯ КАКВИ ГРАДОВЕ ТАМ ИЗРАСНАХАЕТО ГО КИТАЙ И ХОНКОНГ..АМЕРИКАНСКИТЕ БАНКИ НЕ СА СИГУРНИ ..ВИНАГИ МОГАТ ДА ТИ ЗАПОРИРАТ СМЕТКИТЕ ПО РАЗЛИЧНИ ПОВОДИ ДА ТИ ОТКАЖАТ ВИЗА..ДА ТЕ ОБЯВЯТ ЗА ТЕРОРИСТ ИЛИ ДИКТАТОР АКО СИ НЕУДОБЕН И НЕ ИЗНАСЯШ КАПИТАЛИ В САЩ И НЕ ПРОДАВАШ НАЦ.ИНТЕРЕСИ НА АМЕРИКАНСКИ КОМПАНИИ..
285
1
 
8
 
! Отговори
ГДР преди 10 години
Жители британской столицы уверены, что СМИ Соединенного Королевства при освещении событий на Украине излишне демонизируют Россию и представляют одностороннюю информацию о ситуации, следует из опроса сетевого телеканала Citizen.TV.
284
2
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
Най-големият чуждестранен притежателят на щатски ДЦК продължава да е Китай. Във втория месец на годината обаче Поднебесната империя намали своите авоари с 2,7 млрд. долара до 1,27 трлн. долара.РУСИЯ И СТРАНИТЕ ОТ АФРИКА, АЗИЗИЯ И ЛАТ.АМЕРИКА ПОСТАВЯТ УСЛОВИЕТО ИЗНОС НА СУРОВИНИ СРЕЩУ ИЗНОС НА АМЕРИКАНСКО И ЗАПАДНО ПРОЗИВОДСТВО В СЪОТВЕТНАТА СТРАНА...СЪЗДАВАНЕ НА НОВИ РАБОТНИ МЕСТА, ИЗНОС НА ТЕХНОЛОГИИ..НИКОЙ НЕ ИСКА ЗЕЛЕНАТА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯСВЕТА НЯМА ДА НАДУВА СПУКАН АМЕРИКАНСКИ БАЛОН
283
3
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
Американските ДЦК, притежавани от чуждестранните централни банки, са спаднали с 104 млрд. долара до 2,86 трлн. долара към края на седмицата, приключваща на 12 март, показват данни на Федералния резерв на САЩ. Понижението дойде след нахлуването на Русия в Крим и след като западните държави заплашиха Москва със санкции. ЯВНО ЧЕ САЩ ЩЕ ЗАГУБИ НАЙ-МНОГОДОЛАРА Е ПРОБИТ И ИНВЕСТИТОРИТЕ СЕ ОТТЕГЛЯТ
282
2
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
Русия продава щатски ДЦК, които се считат за най-ликвидните активи в света, за да ограничи поевтиняването на рублата. През февруари местната валута загуби 2% от стойността си спрямо долара. Руските пари претърпяха най-големия спад през разглеждания месец сред 24 валути на развиващи се пазари, следени от Bloomberg.КАКВО ЛИ СА 2% ПОЕВТИНЯВАНЕ НА РУБЛАТА...КОГАТО ДОЛАРА ГУБИ МНОГО ПОВЕЧЕ
281
0
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
Руските вложения в САЩ се стопиха за четвърти пореден месец до 126,2 млрд. долара от 131,8 млрд. долара, отчетени през януари, разкрива месечният доклад на щатското ведомство за чуждестранните притежатели на държавни ценни книжа (
280
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НФБ Никой не го е*е за демокрацията и хората. Нито САЩ, нито Русия! И едните и другите правят каквото си искат, където си искат.... където някои от тях се намеси - другия "скача" на страната на противника - че да е и той в играта.
279
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Анонименпреди 24 минутиДо Анонимен 391Да референдум има и Чечня решава да остане с Русия :)-------------------- To и в България имаше един референдум през 1948ма :))))))))))))))))))
278
1
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
САЩ КАТО СА ДЕМОКРАТИ ДАЛИ БИХА ДОПУСНАЛИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ОТДЕЛЯНЕТО НА ТЕКСАС И КАЛИФОРНИЯ ОТ АМЕРИКА..ХОРАТА ГО ИСКАТ НО ,,ДЕМОКРАТИТЕ,, НЕЩО НЕ ГИ ПУСКАТ..ЕТО ГО ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ НА САЩЕТО Я ДЕМОКРАЦИЯТА НА САЩ
277
2
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
САЩ НИКОГА НЕ СА СЕ ИНТЕРЕСУВАЛИ ДА НАЛАГАТ ДЕМОКРАЦИЯ НЯКЪДЕ ПО СВЕТАТЕ ИСКАТ ЕДИНСТВЕНО ДОСТЪП ДО ЕНЕРГИЙНИТЕ И ДРУГИТЕ СТРАТЕГИЧЕСКИ СУРОВИНИ НА ПЛАНЕТАТАПОСОЧЕТЕ СТРАНА В АЗИЯ АФРИКА ИЛИ ЛАТ АМЕРИКА КЪДЕТО АМЕРИКАНСКИТЕ КОМПАНИИ ДА ПЛАЩАТ АМЕРИКАНСКИ ЗАПЛАТИ НА РАБОТЕЩИТЕ..ВСЯКА СТАЧКА ТАМ СЕ СМАЗВА В ЗАРОДИШ ИМЕННО ОТ ЧАСТНИТЕ МИЛИЦИИ/ГОРИЛИТЕ/ ПЛАТЕНИ ОТ САЩПРИМЕР КОЛУМБИЯБЪЛГАРСКИТЕ ТЕЦ МАРИЦА.ЗАКУПУВАНЕТО НА БТК НА ЧЕТВОРНО ЗАНИЖЕНА ЦЕНА..ВОЕННИТЕ НИ БАЗИ ДАДЕНИ ИМ БЕЗПЛАТНО