Патриархът на Киев: Руският враг е обречен на провал!

Опитите да бъде отнета Украйна са се проваляли, заяви руският Кирил
Обновена: 20 апр 2014 13:20 | 20 апр 2014 08:55, Александър Попов
271
Патриархът на Киев: Руският враг е обречен на провал!
Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил. Снимка: Reuters

Руският враг, който извърши агресия в Украйна, е обречен на провал, заяви православният патриарх на Киев Филарет, цитиран от Франс прес и БТА.

"Страната, която ни гарантираше териториалната цялост, извърши агресия. Бог не може да бъде на страната на злото, по тази причина врагът на украинския народ е обречен на провал", каза патриарх Филарет във Великденското си послание.

Още по темата

Той изрази увереност, че "Господ ще ни помогне да възкресим Украйна" по примера на Христос, "който възкръсна и победи злото".

Нека се молим никой да не може да унищожи "Свещената Русия" призова пък патриархът на Москва и цяла Русия Кирил, цитиран от Франс прес.

По време на Великденската литургия в катедралния храм "Христос Спасител" в руската столица главата на Руската
православна църква подчерта, че всички опити да бъде отнета Украйна на Русия в миналото са се проваляли.

Патриарх Кирил посочи, че "в политически план Украйна е чужда страна, но духовно и исторически не е такава. Ние сме един народ пред Бог, ние имаме една и съща православна вяра, каквото и да мислят онези, които казват, че украинският народ има и други религии".

Православните в Украйна, които са близо 84 процента от населението, са поделени между Московската патриаршия и
Киевската, към която се числят няколко милиона вярващи.

В страната има и Гръко-католическа църква, която спазва православните ритуали, но е подчинена на Ватикана. Тя е обвинявана от Русия, че инструмент за разпространение на католицизма.

В началото на месеца представител на Московската патриаршия осъди, по думите му, "новия кръстоносен поход срещу православието". Украинската криза намалява възможността за среща между руския патриарх Кирил и папа Франциск, каза митрополит Иларион.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
23
 
16
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До g--242; Ами като харесваш толкова Русия отивай там .Нямаш работа тук.
136
5
 
9
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До Анонимен--223 ;Маркес може да е комунист но не е СТАЛИНИСТ русофил
135
12
 
16
 
! Отговори
николай преди 10 години
Русия е голяма страна, но само това. В Норвегия е пълно с емигрирали руснаци, в БГ също, за другите странии -вие знаете. Ако им е толкова добре, защо бягат? Велики научни постижения, без реализирането им в живота, един параноичен шовинизъм който навреди на милиони нормални руснаци!
134
16
 
19
 
! Отговори
g преди 10 години
Чета коментарите и се чудя аз ли съм побъркан или тук е пълно с некакви дечурлига който гледат много холивудски филми за великата америка.Само да кажа деца ние сме в европа,а янките ги боли к.р. за нас.Ние трябва да сме с русия,а не с америка защото ако някой реши русия или китай да търгуват примерно с евро америка са фалирали или китай да си поиска заемите от великата америка.
133
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Анатема за теб американски продажник.
132
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е обречена ,поради малоумието си и еврейско-комунистическото си управление...ако бяха "Бяла държава" до сега да владееха не света ,а слънчевата система.....!!!вековната им грешка е че продадоха най-богатата северна земя на америка за 9.8млн златни долара- Аляска..иначе сега светът би бил друг....какво ми ги подкрепяте, знам ги много добре,никога няма да се оправята,винаги са като разкъсан селски ***....и то евтин.....
131
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
източните славяни биха живяли много по добре в западния свят,ред и порядък ,и те много добре си го знаят,не случайно е пълно с емигранти руснаци украинци в целия свят,за русия с любов,хахахах,,,но не щат да я видят....не искат и да си спомнят какк са живяли,,,
130
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия необятна , необятно красива, необятно богата, но в нея цари необятна простотия,най-зле уредената държава в целия свят-Богата култура от миналото===след 1945г няма с какво да се похвали освен че изби и заточи интелигенцията си!!! последствиятаникакви технологии,неконкурентоспособна във всеки отрасъл,продава ресурси - но друг им контролира цените, мръднат с готови пари малко и ги пляскат по врата, и пак сумти рускийй мужик че глад го чака и така и все тaka
129
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
предлагам сибир да се продаде на америка за 1млн мерцедеса и 1млн бентлита...горе долу за 2 години ще им ги произведат,и без това парите за продадения нефт и газ пак излизат от русия и в долари в америка и европа.....но сибир ще стане нова планета тогава!!! а при руските крепостни селяни само радиоактивни езера и блата и насекоми,,,това си е истината,хахахах
128
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** да си гледат нас..рания заден двор и да е пречат на естествения подбор на природата и на свободния избор на нациите......комунистите едно лозунгираха="ние ще победим природата" ще победите природата на мукииииииии!!!!, да *** и *** търтеи гадни долни , свикнали да живеят на гърба на работешия мислещ Човек !!!тази утопия, отдавна трябваше да се забрани със закон,Законн!!!
127
3
 
9
 
! Отговори
избор има ли? преди 10 години
Соломон Паси -представител на България в НатоВигенин-външен минидтърИзберете българското!
126
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 221 .КОМУНИЗЪМ НЕ Е ИМАЛО БЕ ЧОВЕКО. ЗА КАКЪВ КОМУНИЗЪМ БЪЛНУВАШ? В БГ ИМАШЕ НЕДОНОСЕН СОЦИАЛИЗЪМ. ТОВА ГО КАЗА БАЩА ТИ ТОДОР ЖИВКОВ. ОБАЧЕ ТОВА НЕ МУ ПРЕЧЕШЕ ДА СТРОИ И ДА ИЗДИГА ДЪРЖАВАТА ОТ РУИНИТЕ НА НА ВОЙНАТА. НАРОДА РАБОТЕШЕ И СЪЗДАВАШЕ БЛАГА. НЯМАШЕ БЕДНИ НЯМАШЕ КЛОШАРИ *** *** И ТРЕТИ ПОЛ. А СЕГА МИЗЕРИЯ, ГЛАД, ТРЕТИ ПОЛ И ЗА КАПАК, МУТРИ И НА СТАРИТЕ *** ДЕЦАТА ИМ КОИТО ОТ КОМУНИСТИ СТАНАХА КАПИТАЛИСТИ. Е ДА ВИ Е.А ДЪРЖАВАТА.
125
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Договора е сатаНАТО да не се разширява в страните от бившия соцблок! Тея прекалиха и Русия е в пълното си право да се защитава.
124
1
 
14
 
! Отговори
пояснение преди 10 години
Qwer-чо, в Русия няма комунизъм вечеСега е друга епохаПутин не е синоним нито на КПСС ,нито на СССР
123
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
qwer се чуди! - ,,Защо имам 5 палчета надоло бе червени *** ? ''----------------------------------------------------------А ти къде искаш да ти сложим червено палче бе, сладур! Тук червени няма, те отдавна са избити и измрели.Тук сме само почитатели на императорска Русия и Светия Георгиевски Кръст за храброст.Като ти гледам критериите за добро и зло, хубаво и лошо, ти си на принципа ,,Пълна копаня - доволни прасета''! Доволна пухтяща ***, тип консуматор и безнравствен ***.
122
2
 
5
 
! Отговори
Бог да прости! преди 10 години
Патриархът е влязъл в опасната игра на црковния разкол-заговор срещу християнствотоЗатова сега украинския народ плаща с кръвта сиТака,както Фори светулката разедини нашата църква.Господ да им прости!
121
8
 
6
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Защо имам 5 палчета надоло бе червени *** ? Кое не е верно ? Това, че където управляват комунази навсякъде е мизерия това ли не е верно ? Или ще кажете,че в С.Корея, в Куба, във Венецуела, в Беларус е блестящ животът, или в путата ви агресивна Русия ? Нещастници сте *** червени, пълни и завършени *** !
120
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
221,добре си живеехме ,пич,Ама дойде МУТРАТА-комунист.
119
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако някой има натрапчива нужда, жизнено важна необходимост да спори с комунисти и да им доказва колко са загубени, да отива при Габриел Гарсия Маркес и да се изповяда пред него.Тези дни всички разбраха, че великият писател е комунист, цитираха негови знакови изказвания, едно от които е: ..Винаги съм смятал и сега съм убеден, че най интересните хора на планетата живеят в Русия.'' Толкова за всички ***, от един колос на всеобхватната мисъл и носител на божественото в себе си и творчеството си.
118
2
 
8
 
! Отговори
раздвоение преди 10 години
Украинският Патриарх го е казал,ама украинският Президент Турченко не го е чул,защото не е влизал никога в ЦъркваТой е баптист,като някои американциРаздвоена държавица