Русия заплаши с война, ако атакуват интересите й

Москва: САЩ ръководят шоуто в Украйна
Обновена: 23 апр 2014 16:38 | 23 апр 2014 14:13, Елка Василева
692
Русия заплаши с война, ако атакуват интересите й
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Ако интересите й в Украйна бъдат атакувани, Русия ще отговори по същия начин, както в Грузия през 2008 г., когато тя изпрати танкове в кавказката страна. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Франс прес.

"Ако бъдем нападнати, със сигурност ще отвърнем", заявява той в интервю за руската англоезична телевизия Russia Today. "Ако нашите интереси, нашите законни интереси, интересите на руснаците бъдат директно атакувани, както например бяха в Южна Осетия, не виждам друг начин, освен да отвърнем, в съответствие с международното право. Нападението срещу граждани на Русия е нападение срещу Русия", каза Лавров.

„Никога не сме отричали, че сме изпратили допълнителни войски към границата. Също както украинските власти са изпратили войски по-близо до границата с Русия – те бяха преместени в източните и южните региони“, отговори Лавров на въпрос дали има разполагане на руски войски по границата с Украйна.

При това министърът подчерта, че учения на армията в различни региони на Русия се провеждат редовно от ръководството на страната.

Москва смята, че САЩ ръководят шоуто в Украйна, заяви още Лавров в интервюто си,  предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата

„По време на визитата на вицепрезидента на САЩ Джоузеф Байдън заявиха, че се подновява антитерористичната операция – каза Лавров. - Показателно е, че властите в Киев обявиха това по време на посещението на Байдън. Решението за началото на операцията в Киев беше взето след посещението на директора на ЦРУ Джон Бренън“.

„Затова нямам причини да не смятам, че САЩ ръководят това шоу“, каза руският министър.

„Има много съобщения за ролята на ЦРУ, за присъствие на службата в страната, включително в структурата на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна – отбеляза Лавров. - Много са слуховете за участие на американското посолство в събитията на Майдана, за връзки с въоръжени активисти. При това нищо от горното не беше опровергано“.

„Всеки път, когато се обажда Джон Кери по телефона с думите „вие трябва, вие трябва...“, ние разбираме колко далеч се намират САЩ от Украйна – обърна внимание Лавров. - Доколко те са развълнувани от това, че хората, които те подкрепят, в реалността не дават очевидни права на народа. След всичко не можем да избягаме от впечатлението, че САЩ ръководят шоуто“.

Руският външен министър констатира, че „нищо от това, за което се договорихме в Женева, не е изпълнено от властите в Киев“. „Да, те разработиха проектозакон за амнистия, но този документ не се отнася за политическите затворници“, допълни той.

„В Женева се договорихме, че всяко насилие трябва да бъде прекратено – обърна внимание Лавров. - Но на следващия ден Турчинов /Олександър Турчинов, и.д. президент на Украйна/ издаде заповед армията да стреля срещу невъоръжени хора, които участват в мирни протести. В Женева се договорихме също така за разоръжаване на екстремистите, но десен сектор продължава да е активен“.

Лавров изрази надежда, че САЩ ще мислят не само за собствените си геополитически интереси в Украйна. „Виктория Нюланд /помощник държавен секретар на САЩ/ смята, че сградите в Киев са превзети законно, това е просто невероятно! - цитира телевизия RT думи на Лавров в Twitter. - Украйна е само едно от проявленията на нежеланието на Америка да отстъпи в геополитическата битка“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


692
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
452
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мечките мен, имат такава миризма, че пчелите бягат надалеч и няма начин мечката да ги изяде! Измишльотини пишеш, меен!
451
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Василев виж тази Лада и си кажи мнението LADA EVOLUTION
450
9
 
1
 
! Отговори
joro преди 10 години
putin shte qde shamari nai-nakraq
449
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Василев LADA EVOLUTION
448
11
 
4
 
! Отговори
сили мънки преди 10 години
Една мечка си седяла на клона на едно дърво и си хапвала сладко мед. Обаче в лакомията си почнала да яде и пчелите. От лакомия прегризала и клона, на който седяла. И се самоутрепала.
447
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми аз ви писах да си носите новите дрехи и, че малко остава, писах и, че с Путин сме приятели, но като на мен не повярвахте, на Лавров повярвайте, неверници такива!)))
446
5
 
1
 
! Отговори
axxaxa преди 10 години
Interesi :kato na primer da si vyrne Aliaska da prevzeme Amerika i da dominira nad sveta:) Nishto novop za Rusia. na neq i triabva niakoj da i vkara edin nuke v dictatornoto i syrce. Hubavo bi bilo Amerika da i vkara niakolko agenta da vnesat edna ruska nuke zakupena na chernia pazar prez 90 i da q butnat pod legloto na Putin.
445
2
 
16
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
До Василев 525Спомням си как преди няколко години ( < 3 ) човек работещ за НАСА не можеше да ходи по конференции, защото нямаше доларчета. Така, че скъпа другарко Василева, от хамериканците освен шоу и буламач друго не очаквай.
444
1
 
8
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
До Василевя се информирайте по добре,тея статистики глобалните не вярвайте много все едно да вярвате кой кой събори кулите близнаци
443
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vanko84"хайде като ми давате отрицателни вотове оборете ме с фактидраскачи с промити мозъци "Vypreki che ne sym ti daval minus sa vkliuchvam. Koi sa teq resursi koito lipsvat v Amerika ?Mai ne si naqsno che ot taq godina sa No1 po proizvodstvo na gaz.
442
2
 
15
 
! Отговори
василезскии преди 10 години
сурово предупреждение от свръх дипломат това означава че светът е на ръбът на глобален конфликт по близо от сирииската кризасъжалявам че западът загуби и икономическото съревнование а вече и военното много дълго се движи на ръбът след такива думи в прав текст всеки момент могат да започнат ракетно ядрените удари все ми се струва че сащне им се мре ще стане много бързо няма да боли които случаино оцелее ще съжалява пригответе си противогазите ако не отстъпят американците ще мие тъжно за тях
441
2
 
9
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
някой знае ли защо хамстериканците като са ходили за уран в аляска са се избили по между сиоколо 50 жертви има,а някой знае ли че през 1970-1975 год.. в сащ е имало пик на петрола и сега той намалява,затова се заграбват др.. страни заради ресурсите имхайде да ви видя *** прости,нещата са по сложни отколкото си мислите
440
3
 
3
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
До Василевами масквич жигула ладаето ти марки калитко
439
2
 
3
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
хайде като ми давате отрицателни вотове оборете ме с факти драскачи с промити мозъци
438
3
 
10
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
До Анонименаз им вярвам и знам че са прави америка гонят ресурсите на страните че тяхния пик мина вече, и им липсват ресурси подземни нефтени и т.н.
437
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nqkoi vqrva li na rusia izobshto ?
436
5
 
2
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До Див аграр--509 ;Не зная дали си запознат но наи голямата танкова битка е от 24.06 до 06.07.41 г. до гр,Дубно,Луцк и Ровно. Там участват повече руски танкове от колкото при Куск.Командващ е Ген.Кирпонос а Рокосовски е командир на дивизия.Германците буквално ги размазват.До края на 1941 г.Русия губи 6,3 милиона стрелково оръжие и 20 500 танка.Допуснал съм грешка при номер 520 .Става въпрос за 2 милиона тона пшеница.
435
2
 
4
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
До vanko84и че има глобално затопляне
434
2
 
6
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
До Василеви като идат на марс какво ще открият,че се топи там ледът от активността на слънцето,а тук на земята ни залъгват с CO2 и емисии и само парички ламтят хамстериканците
433
1
 
11
 
! Отговори
111 преди 10 години
ВасилевДаже съм забелязал за разлика от теб, че западните господари, в последните години наложиха пълна цензура върху християнското съдържание и по нашите медии или нашите медии копират техните. Даже и по Рождество и по Възкресение е табу да гледаш по телевизията филм за примерно за живота на Исус Христос особено по основните канали и по държавната телевизия. Защо ли? Има много християни у нас, но пропагандата и чрез медиите се мъчи да ги отклони от този път, явно.