Русия иска трета световна война, убеден е премиерът на Украйна

Руските войски се доближили на километър от украинската граница
Обновена: 25 апр 2014 20:51 | 25 апр 2014 13:23, Елка Василева
329
Русия иска трета световна война, убеден е премиерът на Украйна
Снимка: Reuters

Украинският премиер Арсений Яценюк заяви, че Русия иска да започне трета световна война чрез "военна и политическа" окупация на Украйна и създаване на конфликт, който ще обхване и останалата част от Европа, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Опитите за военен конфликт в Украйна ще доведат до военен конфликт в Европа. Светът още не е забравил Втората световна война, но Русия вече иска да започне трета", каза Яценюк на заседание на правителството.

"Държавното ръководство на Руската федерация носи пълната отговорност за агресията на територията на Украйна и за подкопаването на международната сигурност и стабилност", отбеляза Яценюк, цитиран от Интерфакс.

Той призова "цялата международна общност да се обедини срещу руската агресия".

Руските войски, които провеждат учения близо до границата на Украйна тази седмица, се доближиха на един километър от границата, но не я пресякоха, заяви украинският министър на отбраната Михайло Ковал.

Автоколона руски сили са стигнали на един километър от границата, а в ученията участват и части на руските ВВС, каза Ковал и добави: "Въоръжените сили на Украйна са готови да отблъснат всякаква агресия."

Яценюк напомни, че Украйна очаква до утре официален отговор от Русия на въпроса защо руски войски се съсредоточават край украинската граница, предаде ИТАР-ТАСС.

Той напомни, че на 24 април е задал официален въпрос в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. "Русия трябваше в срок от 48 часа да информира какво правят нейни войници край украинската граница. 24 часа вече изтекоха. Очакваме официален отговор от Руската федерация", каза той.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руските войски си стоят в Русия! и на 1м да са зад границата, пак си е на тяхно място.Само майданците и американците мечтаят да видят руска армия в Украйна,но по различни причини:майданците най-после ще починат и ще избягат от глупоста,която направиха,а американците отново ще развеят знамето на "демокрацията" като се опитат да изпратят Нато без амер.войници, на!-во място източноевропейските натовчета срещу Русия.Жални ни майка тогава!
145
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Тиквичsuper si :)
144
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Яценюк:Кой ти е виновен,че си тъпо и продажно нищожество?
143
4
 
10
 
! Отговори
Тиквич преди 10 години
Приятели, абе къде е Батко, да оправи нещата.
142
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Samo tova izqvlenie mi kazva qe tozi 'Premier' e pulen ***.USA go nazna4iha.Izvodite si pravete sami.
141
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалкото е едно!!!!При един световен военен конфликт ТЕЗИ,КОИТО ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ НА ЕС и НАТО НЯМА ДА СА В ПЪРВИТЕ БОЙНИ РЕДИЦИ,А ЩЕ ПОСЛЕДВАТ ПЪРВИ КУРСА И ПЪТЯ КЪМ ОФШОРНИТЕ СИ СМЕТКИ!!!!!Ще защитаваме БЪЛГАРИЯ,ОТНОВО НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ РУСОФИЛИ И РУСОФОБИ,превърнати в ПУШЕЧНО МЕСО ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ!!!Кой ще излезе да воюва ЗА БЪЛГАРИЯ-ГЕРБ,БСП,ДПС,РЕФОРМАТОРИ ИЛИ БЪЛГАРИ БЕЗ ЦЕНЗУРА???НИКОЙ ОТ ТЯХ!!!ТЕ СИ ОСРЕБРИХА ЧЛЕНСТВОТО!!!ДА МУ МИСЛЯТ ОБИКНОВЕННИТЕ ГРАЖДАНИ!!!!
140
4
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До "Хан Соло": Ако замениш в това, което си написал Путин със САЩ - никаква разлика. Просто Русия повтаря това, което САЩ направиха в Косово.
139
23
 
6
 
! Отговори
Хан Соло преди 10 години
"Съветска власт+ електрификация=комунизм".Сега този ленински лозунг може да се замени с " Путинская власть+газификация=олигархизъм".Или другият им лозунг "Вся власть советам" може сега да се замени с ... "Вся влась путина". Вижте ги как действат...анексират,окупират и искат още.Т'ва е положението Как Сийке...следва филма Империята се завръща.
138
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще му се на Яценук, но никой няма да започне Трета Световна война заради хунтата в Киев и Украйна. Просто светът ще гледа как руската армия извършва мироопазваща операция в Източна Украйна.
137
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кризата продължи твърде много за Щатите и все още не си е заминала. Единствения начин който те виждат за излизане от икономическата криза е като дадат тласък на икономиката с една серьозна и продължителна война. Да не забравяме че Щатите точно така станаха най-силната държава в света след втората световна. А и капитализма винаги е излизал от икономическа криза с война. А Украйна просто е една подходяща възможност да се започне така желаната война. Така че украинците са просто обречени ***.
136
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Русия иска трета световна война, убеден е премиерът на Украйна"Русия ако искаше трета световна нямаше да чака 25 години за да влезе в Украйна. А сега по същество, САЩ иска трета световна, затова наля 5 милиарда в задния двор на Русия, знаейки, че това ще създаде огромно напрежение с Русия.
135
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея Украинци много на серьозно взеха да се вземат. Света ще се сбие заради скапаната Украйна в трета световна война? Айде стига лакърдии.Щатите нямат войски наблизо. Докато се изпъдят и руснаците ще са в Киев и ръководителите на хунтата ще висят обесени по дърветата около майдана.
134
2
 
21
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До Василев. 176 Ако имате добра памят и честна оценка, да ни кажете как САЩ нахлуха в Афганистан, какво са направили и защо бягат бързо у дома? А?
133
2
 
26
 
! Отговори
до Василев преди 10 години
Уважаемо ЦРУ, аз се чувствам длъжен, да те попитам, дали някога си се интересувал от руската военна промишленост като цяло? Също така да ти спомена, че ако Русия е искала да превземе Афганистан, това е можело да се случи за около 2 до 3 дена. Умни коментари за нескопосаната руска армия и старото военно оборудване не ми се слушат. И не на последно място, колко руски "миротворни" военни части има по света ?
132
2
 
18
 
! Отговори
До- василев преди 10 години
Случайно америка да не би да е излязла победител от афганистан,също така ми е чудно защо твоите демократи не са утишли в северна корея да раздават демокрация,и не са свалили най големият диктатор в момента,май нямат топки за това?
131
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
чак пък трета световна. нито един американски войник няма да умре за да защитава режима в украйна. нито един руски войник няма да умре в агресивна окупация на същата. нещата вървят към някаква автономия на източна украйна. де факто. де юре няма да стане защото западна украйна са много крайни и (леко глупави).
130
2
 
13
 
! Отговори
Типичен селянин преди 10 години
на-акаха ли се големите гъзарчета от Майдана дето се перчеха че водат война с терористи ???
129
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руските войски са на територията на Русия, и това е нормално. Но има един въпрос: какво правя американските кораби в Черно море? И къде е границата на САЩ? Америка, моля те, спри да "демократизира" света!
128
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 162 Нещaтa вървят нaтaм, че нямa още много дa чaкaш. Зaпaдa нямa дa отстъпи Укрaйнa, зaщото вложихa много, зa дa я вземaт! Войнaтa буквaлно чукa, нa врaтaтa в Полшa вече се рaзполaгaт въздушно преносими щaтски чaсти, имa любителски филми в нетa по въпросa. В прибaлтикa сa дислоцирaни гермaнски Евробойци, кaзвaт че били 24 броя, но никой незнaе точно колко сa и aмерикaнските, Румъния също се нaдигa срещу рaшaтa... стaвa интересно, влaсттa в Киев имa твърди съюзници, които им дaвaт силa!
127
2
 
16
 
! Отговори
Si vis pacem, para b преди 10 години
Яааа плешивият пак се показа, при това силно убеден в нещо,дето му го шепнат на уше...щото не може да сътвори друго с кокошия си мозък, освен да слушка палячото Кери и останалите смешници...а и виждам, че енергийния холдинг и групата на политико-разбирачите и целувачи на американски г*е пак се дръгне....щастливи !