Кения узакони многоженството

Всеки мъж може да има колкото иска жени
30 апр 2014 12:56, Елка Василева
6
Кения узакони многоженството
Снимка: архив, Reuters

Президентът на Кения Ухуру Кениата одобри закон, който легализира многоженството и дава възможност на мъжете да се женят за колкото поискат жени, предаде Асошиейтед прес.

Броят на жените, за които може да се ожени един мъж, зависи от традициите на племето му, обясни местна адвокатка. В Кения има 42 племена и много от тях не поставят ограничение за броя на съпругите, които може да има даден мъж, стига да може да си го позволи.

Досегашните закони, регулиращи брачните съюзи, бяха изготвени от британските колонизатори, преди Кения да получи независимост през 1963 г. и не отразяваха ценностните системи на местното население, изтъкна адвокатката.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: многоженствоКения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски пак ли спиш, я ходи и там на командировка и подпиши споразумения за обмяна на опит. И без това неформалния ви лидер се изявява като многоженец от 15-на години насам!
4
0
 
3
 
! Отговори
А многомъжието кога? преди 10 години
От утре....
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а многомъжието - кога?
2
1
 
4
 
! Отговори
Шака Зулу преди 10 години
Англичаните са положили усилия да ги очовечат, но те упорито искат пак да се покатерят по дърветата и да си подскачат там от клон на клон."... 42 племена и много от тях не поставят ограничения за броя на съпругите, които може да има даден мъж, стига да може да си го позволи" - А какви са критериите, по които се преценява дали може да си позволи повече от една съпруга? Сигурно се изчерпват с това, дали наоколо има достатъчно диворастящи плодове, та тези жени да ги берат и да залъжат глада си.
1
3
 
9
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
нАШТЕ *** СА ПО-КРАСИВИ ОТ ЦЯЛАТА ТАЯ ТУМБА НА СНИМКАТА :D