Метровлакове се сблъскаха в Сеул, 172 души са ранени

Повечето пострадали са с леки наранявания
2 май 2014 15:26,
1
Метровлакове се сблъскаха в Сеул,  172 души са ранени
Снимка: БТА

Южна Корея преживя днес втория си тежък транспортен инцидент за по-малко от месец. В столицата Сеул влак на метрото се удари в друг, спрял на една от станциите. 172  души са ранени, няма загинали, предаде Ройтерс.

Повечето от ранените са с леки наранявания според служителите на спешните екипи, работещи на местопроизшествието на станция Сануансимни, в източната част на столицата. Болници съобщиха, че най-тежките наранявания са мозъчни сътресения.

"Пристигащ влак се е ударил в друг, който бил спрял на станцията", заяви на пресконференция представител на пожарната. Евакуирани са били около 1000 души. Представител на Сеулския метрополитен каза, че злополуката е причинена от неизправност в сигнализацията, и съобщи, че са дерайлирали два вагона.

Метрото на Сеул се използва всеки ден от около 4,5 милиона пътници.

Последният голям инцидент в южнокорейско метро стана през 2003 г., когато 192 души загинаха при пожар в град Дего. След това мерките за сигурност бяха сериозно подобрени.

Днешната злополука в сеулското метро става малко повече от две седмици след като южнокорейски ферибот се преобърна и потъна, в резултат на което 300 души загинаха или са в неизвестност. Това бе най-тежката злополука в страната от 20 години.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАПИТАЛИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ.