Президентът на Украйна подписа указ за частична мобилизация

Тя трябва да се проведе в продължение на 45 дни
93
Президентът на Украйна подписа указ за частична мобилизация
Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Олександър Турчинов подписа указ за започване на частична мобилизация в страната, предаде ИТАР-ТАСС.

Според съобщението в сайта на президентството мобилизацията трябва да се проведе в продължение на 45 дни след встъпването в сила на указа.

В документа се подчертава, че мобилизацията ще се осъществява на територията на всички  административно-териториални единици на Украйна.

Неотдавна бе съобщено, че в Украйна се възстановява донаборната военна служба заради изострянето на напрежението в югоизточните части на страната. Мобилизацията важи за мъже на възраст между 18 и 25 години, които нямат право на освобождаване или отсрочка от явяване на срочна военна служба.

Малко по-рано през деня председателят на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, швейцарският външен министър Дидие Буркхалтер, призова във Виена за прекратяване на огъня в Украйна заради президентските избори на 25 май, предаде Франс прес.

"Нуждаем се от прекратяване на огъня за изборите",  подчерта Букхалтер, който днес разговаря относно Украйна с германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, след като той разговаря във Виена с министрите на външните работи на Русия и Украйна.

Букхалтер призова и за нови разговори в Женева относно украинската криза.Утре той е посети Москва, за да обсъди ситуацията в Украйна с Владимир Путин и Сергей Лавров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
16
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
В неделя руската преса гръмна с новината, че президента Путин е засечен от негова секретарка да се целува по устата с неговия съветник Лавров и двамата да се държат за ръце като влюбени гълъбчета. А аз си мислех, че Пучин е мъжкар...
10
5
 
8
 
! Отговори
я преди 9 години
Погледнете си собственото битие ...Ще гласувате за Бареков протежето на самозабравили се мафиоти, за турските мекерета на Доган бей, за шизетата на Сидеров, и най вече за съществото с неизяснен пол, народност и убеждения Сатанишев. Каква Украйна ви вълнува, катоне можете да си изчистите собствената кочинка!
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турчинов и Яценюк се насадиха на пачи яйца. Да ги видим до кога ще устискат.
8
27
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Да живеят Украйна и САЩ, долу русия!!!
7
1
 
5
 
! Отговори
До ... 10 преди 9 години
За това ни наричат братя ...
6
1
 
26
 
! Отговори
кемо преди 9 години
Немога да се поставя на мястото на украйнците, но не бих воювал за тоя баптист и оня хомосексуалист, видимо психически нестабилни!
5
4
 
11
 
! Отговори
6ти преди 9 години
а дали е така? а аз знам друго1944 за заклана кокошка разстрел свидетелите още са живи
4
2
 
30
 
! Отговори
но комент преди 9 години
честни и свободни избори на 25ти май, в условията на мобилизация.Ами направо да ги затгворят в затвори и казарми и да гласуват под строй, да не би да гласува някой неправилно.Демокрация,та дрънка!
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече никой не иска да се бие в армията на Украйна !Разбраха какви са властите в Киев. Разбраха че са кукли на конци, и изпълняват заповеди който освен че разделят народа, ами и го правят с такава жестокост каквато е имало по времрето на Третия райх.
2
2
 
41
 
! Отговори
Комунист преди 9 години
В всяка война правилата няма!Но да удушиш бременна жена с кабел и после да застреляш тези които искат да помогнат...ТОВА Е ФАШИЗЪМ!И Рано или късно ще бъде унищожен!
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия накрая ще ги наврат в смрадливата им галичина и ще им оставят виница за столица, и точно това заслужават