Южноафриканец „изяде“ шапка заради лош изборен резултат

Политикът Лекото изпълни облога си, като захапа няколко пъти шапка
Обновена: 10 май 2014 08:27 | 10 май 2014 08:26,
10
Южноафриканец „изяде“  шапка заради лош изборен резултат
Снимка: Reuters

Южноафрикански политик изпълни облога си да изяде собствената си шапка, ако неговата партия се представи зле на парламентарните избори, произведени в Южна Африка в сряда, предаде ДПА.

Мосиуоа Лекота, лидер на малката партия Конгрес на народа, грабна една от предложените му от журналисти шапки. Аксесоарът беше накиснат в доматен сос.

"Не твърдя, че ще изям докрай шапката", пошегува се той. "Повечето от зъбите ми са ми извадени, но ще опитам все пак на какво са способни ченетата ми, така че южноафриканците да не ме обвинят, че не си държа на думата", каза политикът. После той захапа шапката няколко пъти.

Партията Конгрес на народа се отцепи от управляващата Африкански национален конгрес и получи около 120 000 гласа на изборите в сряда, което е доста по-малко от спечелените 1 милион  гласа на изборите през 2009 г.

Временните резултати след преброяване на почти всички подадени гласове на изборите показват, че управляващата партия има мнозинство от 62,20 процента, което е доста пред либералния опозиционен Демократичен алианс, който има 22,20 процента и пред популистката лява партия Бойци за икономическа свобода, която има 6,24 процента, посочва Франс прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: шапкаЮжна Африка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
пак като не са изяли него
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще ви кажа нещо,защото общувам много от близко с човек от ЮАРБЯЛ.Първо самите черни не всички гласуват за АНК.Те виждат,че това е партията на Мандела,но съставена от хора без образование.Лъжат и използват черните да гласуват за "нашите."По времето на апартейда черните живееха по-добре,отколкото сега.Самите те го казват.Защото сега ЮАР се управлява от хора без акъл,достатъчно е да си черен.Да сте чували,че имат закон,че във всяко едно работно място трябва да имаш задължителен брой черни?
8
0
 
3
 
! Отговори
хехе преди 9 години
На работата Лекото и на баницата Мекото.
7
1
 
3
 
! Отговори
Бонго преди 9 години
Комунистите ще го изядат напукан.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комично е, но явно това е човек, който наистина си държи на думата.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Станишев какво ще яде на 26-ти ...
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че е новина, новина е. Африканецът, дори и южен, казал нещо о го направил. А у нас уж по европско? Само си помислете колко много политици се провалиха и изложиха, а нито един не само не си подаде оставката, а даже и връзка за обувка не изяде въпреки, че (образно казано) доста заслужават да хапнат дървото например. Този поне си е удържал на думата.
3
1
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА преди 9 години
Е АКО СИ БЕШЕ ИЗЯЛ ТОПКИТЕ... ТОВА ВЕЧЕ ЩЕШЕ ДА Е НОВИНА
2
3
 
8
 
! Отговори
Хронология преди 9 години
Грузински президент яде вратовръзкаЮжноафриканец изяде шапка заради лош изборен резултат Остава Украински политици да хапнат сако,риза и панталон и конфекцията ще бъде завършена
1
4
 
6
 
! Отговори
Смях и сълзи преди 9 години
Значи в Европа се ядат вратовръзки,в Африка шапки,дайте да видим какво да предложим на Америка след излагациите покрай Украйна и Сирия....