Австрия победи в песенния конкурс на Евровизия

Освен с песента си Вурст/Нойвирт се изяви с акробатика и брада
Обновена: 12 май 2014 12:41 | 11 май 2014 07:30, Анисия Иванова
557

Победителят Кончита Вурст. Снимка Reuters

Австрийският певец Кончита Вурст спечели тазгодишния конкурс "Евровизия" с грандиозната балада "Въздигни се като феникс" ("Rise Like a Phoenix"). Заключителният етап на проявата бе предаван от телевизиите на 45 държави и гледан от около 180 млн. зрители, предадоха осведомителните агенции.

Освен с песента в стил Джеймс Бонд облеченият в женски дрехи Вурст (с истинско име Том Нойвирт) се изяви със своите спортни качества, акробатичност и брада. Той надделя в конкуренция с холандския дует "Дъ Комън люнетс". Трета се класира шведската певица Сана Нилсен.

Още по темата
Това е първата победа на Австрия в песенния конкурс на "Евровизия" от 1966 г. насам. Това ежегодно европейско телевизионно състезание стартира през 1956 г., припомнят агенциите.

Преди финалния етап на тазгодишния конкурс в Беларус, Армения и Русия имаше петиции сред зрителите с настояване сценичната изява на травестита Вурст да бъде "изрязана" или "редактирана" в телевизионното предаване за тези три страни.

По принцип песенният конкурс на "Евровизията" трябва да бъде напълно лишен от политически елемент, отбелязва АП. Според агенцията изпълненията на руските представителки - близначките Анастасия и Мария Толмачови - и на украинката Мария Яремчук не са дали израз на настоящото напрежение между Киев и Москва. Но всеки път, когато Русия получаваше гласове от съседни на нея държави, мнозина от 10-хилядната публика в Копенхаген викаха "у-у-у!".

Още по-силни такива възгласи се чуваха и когато зрителите в Русия даваха високи оценки за представителите на бившите съветски републики Азербайджан, Армения и Беларус.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
7
 
6
 
! Отговори
станил преди 9 години
Ето за това никого повече Герб на власт, само АТАКА, за да не може такива недоразумения да виреят у нас! Волен! Атака!
354
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повър!
353
9
 
10
 
! Отговори
-- преди 9 години
Що ли ми се струва, че това е конкурс за песен, а не за рокли, грим, прически... песента е хубава. Явно е била най-хубавата. Не съм гледал, не ме интересува особено. Както не ме интересува как Кончита възприема себе си, като мъж или жена - това е нейно право.
352
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох как искам да и оближа брадата на тази!!!!
351
5
 
22
 
! Отговори
христо преди 9 години
Удариха дъното в ЕС, никога повече участие на България в това извратено шоу.
350
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
123 той си е такъв, защо му е нужно да се променя? Всеки си има вкус, стил, ориентация и пълното право да бъде себе си като всеки друг участник!
349
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свободата на един свършва, където почва свободата другия, а не неговите претенциите и вкус!
348
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като гледам 90% от хората тук са прости, защото съдят на пръв поглед. Тесноскроени, гадни, оплакващи се, по-скоро догматични от колкото вярващи хора, русофили, вярващи в малоумната теория на конспирацията, които не се позовават на логиката и философията, а на инстинктите им. Това се нарича свръх консерватизъм и отказ от еволюция, ценностите и културата се менят, никой не може да каже какво е лошо и какво е добро. Традициите се унищожават и се заменят с други, свиквайте!
347
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 9 години
отивам да си припомня "Криворазбраната цивилизация". Победителят има талант да пее, защо тогава му е било нужно да се показва ориентацията си с тези женски дрехи?
346
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До габ"слушайте го и тогава говорете, човека има страхотен глас много важно че е с рокля и брада "Ако пееше много добре едва ли щеше да му се налага да се прави на жалък ***... Който го може го може и не му трябват деградарщенски циркове
345
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е австрийския ъзис... Голяма гордост за държавата им без спор, тоя жалък фарс да спечели.... Много ме съмнява Австрия да няма нищо по-добро да предложи...
344
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За мен това е откровенна провокация! Сигурен съм ,че този победител не е избран от хората.
343
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава на Бога ,че България не участваше в този позор !
342
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ... 380Ами нищо не ни пречи, но да не ни го показват по тв, за да се мъчат незабелязано, бавно, умно, хитро и умело да ни прокарват темата за третия пол! *** ***! Пфууууууууууууу
341
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 389DAS IST извратено европейско съзнание, което ни го натрапват и на нас чрез дявола, наречен телевизор!!!!!!!!!!!!
340
4
 
14
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
един път, австрия прати на света хитлер, а този път - това друго свое недоразумение. нещо сбъркано има в тоя народ. добре, че унгария се отдели от тази империя. хD. важно е, че австрия пак победи...xD
339
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евровизия показва на евроинтеграторите тяхната европерспектива брадатa PedeLaska i kosmato мAMyнTче Rezbiec
338
3
 
0
 
! Отговори
gnusotia do shia преди 9 години
tva na snimkata ne e nisto drugo osven PedeLaska a pred Rezbiecrazmesti s L i RAsis se e skril ot uplaha ako tva mu doide da mu popee posle da go poRezbi i narkraia da go izPedeLasksa
337
27
 
3
 
! Отговори
габ преди 9 години
слушайте го и тогава говорете, човека има страхотен глас много важно че е с рокля и брада
336
14
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Колкото и да е извратено пак изглежда по добре от нашите бездарни, мазни силиконови пачаври.Тежко гримираните чалгарки изглеждат по зловещо от този сладур на снимката.