Руски генерал: Да гледаме с хумор US снимките на руски сили

"Може да са миналогодишни, може да са от далечния изток"
Обновена: 19 май 2014 12:39 | 14 май 2014 21:47, Елка Василева
214
Руски генерал: Да гледаме с хумор US снимките на руски сили
Снимка: Reuters

Публикуваните от САЩ снимки, които уж доказват присъствие на руските войски на границата с Украйна, са продължение на нагнетяването на обстановката, към тях трябва да се отнасяме с хумор. Това заяви бившият началник на международното управление на Министерството на отбраната на Русия генерал-лейтенант Авгений Бужински за РИА Новости.

„Можеш да вземеш миналогодишни снимки и да ги покажеш на широката публика. Още повече, че космическите снимки трябва да можеш да ги разчетеш“, каза генерал Бужински.

„Дори и да гледам такава снимка, мога да видя там самолети, а къде точно, може да е снимано някъде в Далечния изток? Трябва да се вярва на думата на онзи, който казва, че снимките са направени вчера и е снимана точно Белгородска област“, посочи той.

Още по темата
Бужински допълни, че по цялата територия на Русия има разположени военни летища и полигони, на които е базирана авиация и техника, някои от тях са в райони близо до Украйна.

„И какво сега, да махнем в дълбочина от хиляди километра от територията на Украйна всички самолети и хеликоптери, така че американците да кажат, че там няма нищо? Това е глупаво“, каза Бужински.

Експертът посочи, че САЩ постоянно нагнетяват обстановката, опитвайки се да докажат, че „могъща Русия, доказала своята ефективност, ще започне да унищожава и да завзема техните съюзници – да окупира Прибалтика и Полша, след това – югоизтока и Румъния“.

„Американците просто трябва да поддържат градуса на истерията сега. Към това трябва да се отнасяме с хумор – към всички тези истерични викове, че ще започне война“, подчерта генералът.

Държавният департамент на САЩ публикува във вторник снимки от космоса, които свидетелствали за присъствието на руски войски по границата с Украйна. По-рано руският президент Владимир Путин съобщи, че Русия е изтеглила войските си от границата с Украйна. Пентагонът и ръководството на НАТО нееднократно заявиха, че не виждат признаци за изтегляне на руските войски от украинската граница.

Снимки от космоса бяха публикувани от НАТО през април, като стремежът беше да се докаже присъствие на руски войски до границата с Украйна. Тогава високопоставен представител на Генщаба на Русия заяви, че снимките не са от пролетта на 2014 г., а от август 2013 г., когато руската армия е провеждала учение в този район.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
69
 
! Отговори
х-м преди 9 години
Той и Колин Пауъл едно време показваше едни рисувани камиончета с химическите оръжия на Садам. А доклада на ЦРУ се оказа че било курсова работа на някакъв студент. Това бяха доказателствата и мотивите за войната в Ирак. Това е САЩ!
102
2
 
15
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
ОО НПО писачите са се развилнели
101
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Дядо ПетърНедей брат, че ей сега русофилите ще започнат да правят "***" на руснаците и да те обиждат и да ти казват колко си невеж и колко слаба военна сила са САЩ :D
100
51
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Руски генерал: Да гледаме с хумор US снимките на руски сили"С хумор гледахте и Катинската гора, ше ти *** майката!Толкова години с хумор я гледахте и накрая се наложи да признаете!
99
2
 
9
 
! Отговори
Pesho преди 9 години
Nqkoi moje li da mi kaje kade da si darja obuvkite v kushti, ami koleloto - da go izteglq po daleche v koridora, da ne e na metar ot obshtite chasti na sgradata.
98
73
 
14
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Този генерал сигурно е бил в та-ша-ци-те на баща си или се е разхождал прав под масата по време на Карибската криза от 1961 г.Та не знае, че тогава още снимките от космоса обърнаха хода на историята, като разкараха руските ракети, които Хрущов беше инсталирал в Куба.Но нищо ново не може да се очаква от руските империалисти и новофашисти.
97
4
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Войната в Иран, 5 милиона бежанци, 1 милион изчезнали хора. Само през Април хиляда човека убити. Във Фалуджа четете за белият смъртоносен прах от който само скелетите на хората са останали. Във Виетнам са хвърляли средно по 40 бомби на глава от населението върху села с мирни хора.В Афганистан сега провеждат поредните демократични избори само между две партии които естествено са про-америкаски.
96
2
 
36
 
! Отговори
l преди 9 години
Време е както Крим се завърна в Русия,така и окупираните Сирийски Голански възвишения да се завърнат в Сирия.Ааа,чакай бе ,ами Сирийските терористи искали да ги продадат на израел за военната им помощ да победели Асад,ха,ха,ха.Прозрачно....На снимката в статията долу са платените пионки застанали с плакати за да свържат Сирия и Русия-и двете пречат да се бомбардира Иран
95
38
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде да им е честито на руснаците. Започна партизанска война в Крим. Вече има убити няколко зелени човечета.
94
65
 
7
 
! Отговори
до 145 преди 9 години
Колко народ изби Путин в Сирия бе 150 хиляди 200 хиляди и още колко ще убие, колко души изби в Украйна мероятно вече няколко хиляди и той папуна седнал да ми говори кой бил кръвожаден. Единствено тъпите руснаци никога няма да се наситят на кръв. Откъдето минат оставят след себе си камари от трупове.
93
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я си викнете по един вурст,че ще ви се изметнат китките.
92
43
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво става бе що замлъкна, май пак прекали със самогона и падна под масата.
91
4
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна поредната жертва на САЩ и техните ционистки вождове. Хора ненаситни на кръвопролития където и да им стъпи кракът. Без Америка светът ще бъде много по добро място за живот. Няма нормален човек който да обича кръвожадните янки.
90
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 141Добре че това е само твоят стандарт. *** и ти като 142 ..... и си лягай.
89
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европародията няма да успее ,защото е противоестествено творение обезличаващо човешката идентичност и правото на самоопределяне на хората в групи по еднородност.Евросъюзът прави нов прочит на фразата на Сталин:Няма държава,няма проблем.Псевдоелитарното самовлюбено ЕС общество не разбира,че не трябва да сме еднакви ,а да се уважаваме в различието си,а това означава да зачитаме суверенитета си.Сексуалната задоволеност не е равна на интелектуално развитие,питайте маймуните.
88
27
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Руските *** ще получат Мистрали, когато цъфнат налъмите. А обезщетението ще им изплатят на куково лято. Санкции, ***, форсмажор...
87
13
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Досега пускаха прикрити руснаци във форума, а сега са пуснали да танцува истинска руска маймунка!
86
15
 
7
 
! Отговори
ехеее преди 9 години
Руският генерал естествено е бил пиян....лично съм виждал как савецки генерал заспива и пада от стола по време на щабно...
85
7
 
10
 
! Отговори
глас народен преди 9 години
Путин иска Северна България за тръбите си, а Ердоган вече е ислямизирал Южна България...Време е за ново национално Обединение !България за Българите !
84
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето какво правят фашистите в Украйна когато хората отиват да гласуват. Това Русия и Путин ли го правят? Кой е свинята сега платени ***?https://youtube/watch?v=KSRdG5yVVQ4&list=TLBMGUwleDKES5cKeXs3i_SZQpvQGv38XU