Проруски сепаратисти превзеха щаб на националната гвардия

Въоръжените мъже навлезли в казарма в Донецк
16 май 2014 22:15, Красимир Ангелов
49
Проруски сепаратисти превзеха щаб на националната гвардия
Снимка: Reuters

Въоръжени проруски сепаратисти установиха контрол над казарма на Националната гвардия на Украйна в Донецк - един от центровете на проруския бунт в Източна Украйна, съобщи Франс прес, позовавайки се на свой репортер, намиращ се там.

В града са чути експлозии, но няма информация дали взривовете имат връзка с превземането на военната база.

Привечер въоръжени мъже, носещи отличителен знак - лентата на св. Георги, с която се кичат сепаратистите в Източна Украйна, навлезли в казармата на спецчастите на украинското МВР. Последните не оказали съпротива, твърди журналистът от Франс прес.

Няма признаци за сблъсъци, а украинските военни са напуснали базите в камиони.

"Ние контролираме базата", обяви пред Франс прес мъж с маскировъчно военно облекло.

Същевременно САЩ приветства решението на проруските сепаратисти да напуснат завзетите от тях правителствени сгради в Източна Украйна, съобщи Асошиейтед прес. Говорителят на Белия дом Джей Карни го нарече това "положително развитие".

Днес местни патрули от металургични работници принудиха проруските бунтовници да се изтеглят от обществените сгради, които те бяха окупирали в украинския град Мариупол. Този факт се смята за отстъпление на силите, установили свои опорни пунктове в Източна Украйна и противопоставящи се на временното правителство в Киев.

Според Карни прекратяването на дестабилизиращи действия, като завземането на обществени сгради, способства за намаляване на напрежението между Украйна и Русия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
*/* преди 10 години
До Румен-еди кой си.Напомняш силно за "Ой ти луно земльо македонска"...Не е лошо да се погледа и Руска телевизия( който разбира) и там да се чуят и малко по-различни неща от това което се проповядва от нашите.Да се чуе за ултиматума ,да се видят изгорените с отсечени крака хора в Одеса,да се види бременната жена удушена с кабела на телефона , да се видят горящите хора скачащи от сградата...и всичко това е подкрепено от "демократите" от САЩ и ЕС.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Мразя АНГЛО-САКСОНИЯSkoro shte pitame Merkel y Obama :D
38
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
затрийте се комунисти
37
14
 
5
 
! Отговори
Ф-1 преди 10 години
Не всички маймуни в еволюцията си са станали човеци!Някои са мутирали в КОМУНИСТИ!Комунистите са най големите предатели.
36
4
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До Анонимен 40Само ти ли не си го чел...Българския мъжки ген се е появил около 9800г пр.н.е. НА БАЛКАНИТЕ..., а женският се е формирал около 9300г.пр.н.е....- Същите гени носим и ние днешните българи... и в процент всички живеещи между Алпите и Памир...Чети, бре момче чети, че то четенето сляпото окато прави....
35
4
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До АнонименВиждам, че си исторически неграмотен, но за траките позна - българи са..."Според ДНК, в СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ, от Алпите до Памир, от 9800 г. ЖИВЕЯТ САМО БИОЛОГИЧНИ БЪЛГАРИ независимо кой е събирал данъци"
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
румен221, ти ли ги прави тези изследвания по ДНК преди 9 хиляди години? Аман от психично болни,ей!
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯАбе *** дай да върнем тук в България тогава Римският император или тракиските царе! *** по добре само чети и непиши
32
3
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯВ КУБРАТОВА СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯСа живели само българи, А СТОЛИЦАТА Е БИЛА В КРИМ! Тя се дели на Волжка (Русия), Киевска (Украйна) и Дунавска (България), а тангризма е заменен с трите писани религии...- А между скарани братя милост няма! От Дунавска се отделят Трансилвания, Молдова, Албания, Влахия и Сърбия и днес се състои от областите- Мизия, Македония и ТракияСпоред ДНК, в СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ от 9800 г. ЖИВЕЯТ САМО БИОЛОГИЧНИ БЪЛГАРИ независимо кой е събирал данъци(по ДНК, българи са дори и нашите турци).
31
4
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Тоталната война на САЩ срещу ЕС 1. Начало- Цялата агресия на САЩ срещу ЕС и еврото започна с банковите кризи в южно-европейските държави предизвикани от ЦРУ и отказ да се подпише търговско споразумение с ЕС.2. Съпровождащи операции срещу икономическата периферия на ЕС:- Садам и Кадафи обявиха, че ще продава нефт срещу евро и ги убиха- Арабската пролет - Сирия- Украйна Вероятен изход- Диалогът за Единна Украйна, между Е.С., Украйна и Русия, закъсня поради намесата на ЦРУ и сега процесите водят към Конфедерация Украйна.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами турците са управлявали Балканите 500 години, това означава ли, че територията е тяхна? Е тъповати Гурбетчия, същата е била работата и в Крим. А сегашните Кримски татари са някаква шепа от няколко хиляди души.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯсъсредоточи се върху тегленето на кабели!
28
15
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
Но татарите, чиято историческа столица Бахчисарай е близо до днешния регионален център Симферопол, напомнят на Москва, че те са управлявали големи части от Крим в продължение на столетия, преди руската императрица Екатерина Велика да завоюва черноморския полуостров в края на 18-и век.....ААА ,ЗНАЧИ КРИМ НЕ Е НА РУСНАЦИТЕ !!! Е ЗАЩО ТОГАВА РУСНАЦИТЕ ПЛЯМПАТ МНОГО И ИЗОПАЧАВАТ ИСТОРИЯТА ?!
27
3
 
6
 
! Отговори
Бял преди 10 години
Майката на Путин е Вера Николаевна Путина, р. 1926 г., рускиня. Путин е извънбрачно дете - баща му е Платон Привалов, бивш съученик на майка му. Даден е от родителите на Вера, от баба си и дядо си на техен родственик от фамилията Путин ( без знанието на майка му на 3-4 годишна възраст )- бивш военен Владимир Путин, женен за еврейка, бездетни. По това време еврейката Мириам ( Мария ) Шаломова е била на 41 години ,р.1911 г. Путин е роден на 17.09.1950 г. Владимир Платонович Путин
26
4
 
4
 
! Отговори
st преди 10 години
30,40 комунистически ахмака се разписали хехехехехехеехех.
25
2
 
3
 
! Отговори
Гепа, Допа преди 10 години
До Stefko88Излез от пещерата, която обитаваш.
24
15
 
7
 
! Отговори
Stefko88 преди 10 години
До neo Тояга за путин! то той е евреин по майка!
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не става ясно чия казарма е превзета - на спец-части на МВР на Украйна или на Националната гвардия, една от партийните милиции на завзелите властта в Киев с преврата през февруари 2014 г.
22
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тук пълно с комунисти бре
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Същевременно САЩ приветства решението на проруските сепаратисти да напуснат завзетите от тях правителствени сгради" - хамериканските чукчи недоразбрали : въстаниците решили да се преместят в киевски хотел заради по доброто обслужване.