САЩ повдигнаха обвинения в кибершпионаж срещу китайски военни

Те са обвинени в кражба на търговски тайни от американски компании
19 май 2014 17:37, Елка Василева
12
САЩ повдигнаха обвинения в кибершпионаж срещу китайски военни
Снимка: архив, Reuters

Съединените щати за първи път са повдигнали обвинения в кибершпионаж срещу китайски военни. Те са обвинени в кражба на търговски тайни от американски компании, съобщиха американски медии, цитирани от световните агенции.

Министерството на правосъдието на САЩ обяви пресконференция на правосъдния министър Ерик Холдър по-късно днес, на която ще бъдат представени "обвинения по афера, засягаща националната сигурност".

Вестник "Уолстрийт джърнъл" твърди, че обект на обвиненията са петима души, свързани с китайската Народна освободителна армия.

Според телевизия Ен Би Си обвиняемите са използвали военни и разузнавателни средства, за да провеждат кибершпионаж срещу американски компании, по-конкретно в сферата на промишлеността и енергетиката, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: КитайСАЩкибершпионаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
14
 
! Отговори
Наско преди 9 години
Браво това е още един повод Китай да се зближи с Русия.......
8
1
 
10
 
! Отговори
вашингтон пост преди 9 години
Естествено, че ще ги обвинят.Нали Путин на 20 май ще бъде на официално посещение в Китай.На американците им се иска да скарат Китай с Русия, но тук номера не минава!Не е Европа, където могат да бъдат манипулирани държавните глави, защото са на постовете с благословията на Вашингтон
7
1
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
"Голям праз!" Китайците пък като се разтревожат и то от най-големия си длъжник....та ще вземат да си разплетат чорапите!
6
0
 
10
 
! Отговори
Salajadin преди 9 години
YAVNO RODSHILD,IZKA SVETOVNA VOINA,VIZDA CHE RUSNACITE NE MU SE VRAZVAT,I PUSNA PSETO SI USA SRESHTU KITAY,S TOVA SVARZVA OBACHE RUSIA I KITAY SRESHTU SVETOVNIA AGRESOR I DUPE DA IM E YAKO NA VOINOLIUBCITE,GLEDAYTE SAMO POSLEDICITE OT NOVIA SAIUZ MEZDU RUSIA I KITAY
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за вашите кражби и подлслушвания съд кога????
4
1
 
36
 
! Отговори
4oko преди 9 години
ХАХАХАХАХАХ Краварите пак будят смях и съжаление! Ами остава само да отидете да и да ги арестувате! Смешници!!!
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БъдещетоКолко требе да чакаме ? Неам търпение. Съвсем сте се побъркали.
2
2
 
37
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
Китайците да не са откраднали "формулите" на отровните радиоактивни помии, които компании като "Шеврон" напомпват в земята при хидравличния фракинг за шиство газ? Те това ако го направят и ги разкрият, ще направят добро на целия свят! Такива китайци бих ги скрил в къщата си, ако ги подгонят.
1
34
 
3
 
! Отговори
Бъдещето преди 9 години
Още малко, Китай ще бъде измамен от блядистанците със суровини и жълтите ще ги метнат за една седмица жив руснак отвъд Урал няма да остане. Янките и Европа само ще гледат как развъдника на ненормалници остава в историята, а лилипуткин отива при садама и кадафи.