Путин изтеглил войските заради изборите в Украйна

Москва трудно ще гради отношения с тези, които дойдат на власт в Киев
21 май 2014 16:15, Елка Василева
126
Путин изтеглил войските заради изборите в Украйна
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Изтеглянето на руските войски от границите на Украйна трябва да създаде допълнителни благоприятни условия преди изборите в тази страна. Това заяви в Шанхай президентът на Русия Владимир Путин, който е на посещение в Китай, предаде ИТАР-ТАСС.

Той добави, че е издал заповедта за изтегляне на войските, за да няма "никакви спекулации" във връзка с тяхното присъствие по време на президентските избори в Украйна.

Още по темата
Путин каза, че намира за по-логично в Украйна първо да има референдум за новата конституция, а после - президентски и парламентарни избори и съставяне на правителство.

Путин обяви, че Русия е направила всичко възможно, за да започнат преки контакти между властите в Киев и регионите от юга и изтока на Украйна и изрази надежда, че тези контакти ще доведат до положителни резултати.

Същевременно руският президент призна, че на Москва ще й бъде трудно "да гради отношения" с онези, които дойдат на власт в Киев след изборите на фона на "продължаващата наказателна операция" в украинския югоизток и които възпрепятстват работата на медиите.

Путин окачестви като "измислици" и "пълни глупости" обвиненията към двама руски журналисти, че са вкарали оръжие в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС. Агенцията припомни, че преди няколко дни Олег Сидякин и Марат Сайченко от руския тв канал "Лайф Нюз" бяха арестувани край Краматорск, Донецка област, по подозрение в терористична дейност, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
10
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
I S TOVA DEYSTVIE PUTIN DOKAZA CHE E NAY-DALNOVIDNIA POLITIK NA NASHETO VREMEMNOGO YAKO PODGOTVIA OTGOVORA SI NA ZAPADNIA AGRESOR,SHTE VIDITE KRAYNIAREZULTATPILCITE SE BROIAT NAESENSLED DNESHNIA DOGOVOR S KITAY RUSIA NE SE NUZDAE OT ZAPADA,NO TE OT RUSIA DAI EDNA TAYNA OSVEN S KITAY PREDSTOYAT PODOBNI DOGOVORI S OSTANALITE STRANI CHLENKI NA BRIKS RUSIA IMA VECHE PAZARITE I ZA VNOS I ZA IZNOS,SEGA DA PRODALZAVAT SASSAMOUBIISTVENITE SI SANKCIIKO STAA VURSTCHETA SHTE GO RUPKATE LI NA KONCHI
11
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тедзи лъжи вечи ги повтори многократно...,но изглежда все още вървят на вътрешния "пазар" и "световното путинофилство"
10
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин се *** яката в украйна, но поне му падна маската ОТДОЛУ ФАШИСТ.
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
чакайте след изборите подготвени от сащ.тогава ще разберем другите решения на русия.ще има москва не вярва на сълзи.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 9 niki!Kak danee velika ve brato, sled kato obezkuraji Amerika dane se zamesi na vatreshnata voina v Siriq!
7
24
 
11
 
! Отговори
niki преди 10 години
Какво му е великото на Русия бе? Що дрънкате глупости? Кое и е великото?
6
7
 
26
 
! Отговори
Расмусен преди 10 години
Аз продължавам да не виждам руските войски да са се изтеглили, значи е време да отлепя устни от *** на Обама и да разгледам снимките от тази година.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Da jivee Velika Rusiq i Ukraina!Ne se mesete v otnosheniqta na dva bratski narodi! Az vednash se zamesih i nakraq izlqzoh vinoven!
4
29
 
10
 
! Отговори
демократ преди 10 години
Циркът отлетя.. а клоуните останаха.....*** кога ще си прибере тревоопасните качулки от украинските градове които са въоръжени до зъби и тормозят украинците? А защо ли се е налагало да струпваш толкова много войска по границата със съседна държава, ако си добронамерен и не планираш следваща анексия, товарищ Путин???
3
37
 
8
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Да живее САЩ, долу русия и путин!!!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от НАТО видяха ли го ? (или те чакат да се отрази първо в google maps)
1
19
 
4
 
! Отговори
Ама верно ли преди 10 години
При контратерористична операция украинските сили за сигурност задържаха двама представители на незаконните въоръжени групи, които разузнавали край контролно-пропускателните пунктове на границата. По време на ареста от задържаните са били иззети гранатомети, автомати, куршуми, гранати и др., предаде Военния телевизионен канал на Украйна, цитиран от Unian.net.Арестуваните са дали показания за своята дейност, която според украинските власти, цели дестабилизация на източните райони на Украйна.