Успешните избори са залог за успокояване на напрежението в Украйна

ЕС подкрепя провеждането на свободни и прозрачни избори
Обновена: 23 май 2014 20:11 | 23 май 2014 20:10,
25
Успешните избори са залог за успокояване на напрежението в Украйна
Снимка: БТА
Европейският съюз подкрепя провеждането на "свободни, справедливи и прозрачни избори" в Украйна, заяви днес ръководителят на европейската дипломация Катрин Ащън, отбелязвайки, че успешните избори са "важен етап" за намаляване на напрежението в страната, предаде Франс прес.
 
"За пореден път заявяваме твърдата си подкрепа за произвеждането на свободни, справедливи и прозрачни президентски избори в Украйна на 25 май", посочи Ащън в комюнике от името на ЕС.
 
Изборите ще дадат възможност на украинците да определят собственото си бъдеще по мирен и демократичен начин, отбеляза върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността.
 
Украинските избиратели трябва да мога да упражнят безпрепятствено правото си на глас, изтъкна Ащън и заяви, че украинските власти трябва да имат възможност да организират изборите на територията на цялата страна, без пречки.
 
Тя настоя също да се даде възможност на националните и международните наблюдатели да свършат работата си.
 
За да осигури спокойното протичане на президентските избори, в които са приканени да гласуват 36 милиона избиратели, Киев разчита на 55 000 полицаи и 20 000 доброволци. Сепаратистите на свой ред заявиха, че ще попречат на гласуването в източната част на страната, което значи, че близо два милиона избиратели може да бъдат затруднени да гласуват. 
 
По последни данни на Избирателната комисия повече от половината (18 от общо 34) избирателни комисии в Донецка и Луганска област няма да работят. 
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: украйнаКатрин АщънЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Европейският съюз подкрепя провеждането на "свободни, справедливи и прозрачни избори" в Украйна Ама Катринооо,колкото си грозна,дваж си и по-проста,кви прозрачни избори по време на война ***? Хората се изтребват заради вас,пък ти си седнала да се хилиш кат зелка, и да ги поучаваш?Що не вземеш и Кончита да им пратиш за подкрепа, на вашите протежета в Киев? ***, еврогейска овца...
21
0
 
2
 
! Отговори
TIMOFEI преди 9 години
говорящ крокодил
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това грозилище обяснява много неща. Рускинчетата са елегантни, руси, синеоки мацки, а после защо на запад имало толкова гейове и трансексуални, а в Русия не.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** и грозотията
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOI SA KANDIDATITE ? IMA LI KANDIDAT OT IZTOCHNA UKRAINA? . TOTALEN FARS, I K"VO AKO NE STANE TIAHNATA? DA VI POMOGNA- RUSIA E VINOVNA. TAZI SITUACIA E -NEMA ZAGUBA ZA KIEV.
17
0
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Успешни за кого ? Тази *** през 70- те години е получавала пари от Москва да поддържа антиядрените протести в Англия ! Порошенко си е чист евреин и ще ги нагласи по Талмудски
16
1
 
15
 
! Отговори
явно за идиотите преди 9 години
е нормално докато се избиват като кучета по улиците, палят се живи, убиват се из болниците и се разпъват на кръст жени и избиват деца и какво ли не най ужастно, една *** да се ухили и да говори за избори, Амааа цървулано от труповете ли ще ги вадиш изборитъе *** ейй..
15
0
 
10
 
! Отговори
681 преди 9 години
Боже мили, смили се над нас и слезни, за да си прибереш грешките! От все сърце ти се моля!
14
2
 
19
 
! Отговори
евлоги преди 9 години
погледнете това нещо на снимката и ще разберете защо в европейския съюз искат да разрешат със закон гей браковете.ами то грозно нещо как да се метнеш с такова в леглото.то и бутилка коняк не помага.а това грозно нещо знаеше кой стреля на майдана но си затрая за да могат тъпите украйнци да си мислят че беркут ги убиват но се оказаха хора на десен сектор но всичко се потули както ще се потули и палежа в одеса.на ЕС не му трябва истината.затова няма да гласувам на 25 май.това не е моята европа.
13
25
 
1
 
! Отговори
aboychev преди 9 години
УКРАЙНА ЩЕ СЕ УСПОКОИКОГАТО ПОЧИСТЯТ КРЕМЪЛ ОТ ПУТИН
12
0
 
1
 
! Отговори
леви преди 9 години
То, кой го е избирал щото аз не знам.То е същото като комунистическите комисари през 17г безполови същества,справка карл радек зиновоев и свободната любов в ссср до 27 година.То е новия носител на комунизма и тоталитаризма.Учете история иначе се повтаря като фарс.То е новата Клара цеткин и роза люксембург.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не избори, а фарс. При наличие на законно избран и дееспособен президент /Двуликия Янус/ и действие на старата конституция изборите са нелигитимни.
10
2
 
17
 
! Отговори
леви преди 9 години
Кой ли го *** това триполово същество.Това дегенератите нямат свян жаждата им за кръв е просмукана на 8 мия ден в хабад и любавичи.Еврейските слуги във форума както винаги са готови да викат на черното бяло.Затях тази жаба е неземна красавица и демократка.Просто най обикновена психопатка
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тя държавата украина вече я няма тия приказват за избори
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и така казаха триполовите извратеняци психопати аморални типове
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо нашите прекрасни медий не пишат какви са загубите на правия сектор и хунтата през последните два дена ? защо за това не се споменава
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая от снимката ли поръча снайперисти да трепят на майдана ?
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
успокояване на напрежението ? ами в украина си е гражданска война ,каво друго да говорим
4
3
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 9 години
Тоталната война на САЩ срещу ЕСБившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър в интервю по Си Ен Ен заяви.- През последните години Русия се стремеше да покаже прогресивността си, затова малко вероятно е разпалването на конфликт в Украйна да е влизало в плановете на Владимир ПутинА старият лисугер ЗНАЕ ВСИЧКО!!!- Но, ако избиването от частната армия на ЦРУ на демократично настроеното население в Украйна продължи, ще последва насрещна частна операция на ФСБ, която ще завърши в Лвов - След 25 май левите и демократични сили в Европа ще имат превес над либералите-аме
3
1
 
0
 
! Отговори
stamat преди 9 години
ES DGD!