Син на режисьор е стрелецът, убил шестима в САЩ

22-годишният Елиът Роджър обявил в клип, че ще стреля срещу жени
25 май 2014 13:52, Елка Василева
17
Син на режисьор е стрелецът, убил шестима в САЩ
Елиот Роджър. Снимка: Reuters

Потвърдена е самоличността на нападателя, убил шестима души, преди да се самоубие късно вечерта в петък близо до кампуса на Калифорнийския университет в Санта Барбара, предаде шерифската служба, цитирана от Асошиейтед прес. Той се оказа 22-годишният Елиът Роджър, син на холивудски режисьор.

Още по темата

Шериф Бил Браун потвърди самоличността на нападателя. Властите съобщават, че Роджър е притежавал три законно закупени пистолета и 410 куршума за тях. Баща му Питър Роджър е помощник режисьор на "Игрите на глада".

Властите са открили видеоклипове в YouTube, на които млад мъж, за който се смята, че е Роджър, обявява намерението си да стреля по жени. С това той искал да отмъсти за факта, че жените не са привлечени от него, няма приятелка и все още е девствен на 22 години. Видеоклипът "очевидно е работа на откачен", заяви Браун.

Алън Шифман, адвокат на семейство Роджър, съобщи че семейството се е обърнало към полицията преди няколко седмици.

Родителите били притеснени, че Елиът гледал видеоклипове за самоубийства и убийства. Полицията разговаряла с него и го сметнала за "изключително учтив, мил и прекрасен човек", който нямал досие, свързано с огнестрелните оръжия. Той обаче нямал много приятели, не умеел да създава приятелства и никога не е имал приятелка.

Шифман изказа съболезнованията на семейството на Роджър на роднините на жертвите. Семейството твърдо подкрепя спорната инициатива за контрол над оръжията в САЩ.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По важното е, че е извършил нещо добро и полезно...
11
2
 
0
 
! Отговори
! преди 9 години
И на българските режисьори децата им са такива....... Теди Москов много да не приказва.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
изглежда баща му и майка му изобщо не са били в час, и то - дълги години.
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива загубеняци трябва да ги приспиват още първия път като се изявят в интернет. Няма смисъл да се чака да стигат до убийства...Американците още малко ще стигнат мюсюлманите...
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смята жените за грях но същевременно с това счита ,че са длъжни да го признаят за върховен господар и да му задоволяват сексуалните желания.Тоест не жени а момичета.Щом не го считали за техен господар трябвало да умрат.Това си е типично ислямско разбиране за "семейни" отношения.Един мъж ,господар и много женски слугини които щъкат около божеството и то сегиз тогиз ги *** бие или и двете едновременно.Тези които не искат това трябва да умрат.Това е ислямско мислене.Няма нищо общо със Америка.
7
4
 
11
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
аз мислех че това дъртата девственост само по инженерчетата ходи, а то и нормални хора поразявало. както и да е, а като казвам че стане ли момчето на 13 бащата трябва да го заведе на *** цъкате минуси, ама и вашите деца не са застраховани.
6
4
 
13
 
! Отговори
Кончита от Мадан преди 9 години
И аз на 40г. съм девствен(а) около ***.
5
7
 
7
 
! Отговори
ВАЖНО !!! преди 9 години
Често се случва, в този сайт някои да леят сатанинска злоба, когато става въпрос за жени и особено за българки.Да бъдат разконспирирани!
4
2
 
17
 
! Отговори
111 преди 9 години
Оставка за Обама и шефа на полицията в града.
3
4
 
6
 
! Отговори
хамуроногения преди 9 години
простащината отгледана в лабораторииите на триполовете , хранена с извратените филми на същите започна да пребира плодовете си , а те са смърт и простащина, и защо не се проучи как тия наште гамени се загубиха и защо искаха въртолети? за да се доказват , а уте? с какаво ще се доказват лумпенчетата в Б..ългария, държава загиваща от простащина..
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре ,че са го утрепали.Според мен е повлият от някаква ислямска секта или друго екстремистко течение.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бетер турска "работа"