Военно положение в непризнатата Донецка народна република

Летището в Донецк е затворено
26 май 2014 12:15, Елка Василева
11
Военно положение в непризнатата Донецка народна република
Снимка: Reuters

Самопровъзгласилата се Донецка народна република въвежда военно положение, каза Денис Пушилин, оглавяващ Върховния съвет на "републиката".

"В ДНР се въвежда военно положение. Основна задача е да прочистим територията на републиката от украински военни подразделения", заяви Пушилин за ИТАР-ТАСС.

Той коментира намерението на Петро Порошенко, водещ в президентска надпревара в Украйна, да направи първото си официално посещение в Донбас. "Това не е много целесъобразно, защото народът на ДНР е против представените кандидати. Никой от тях не осъди престъпните разпореждания на киевската власт, заради които все още загиват мирни хора. Никой от тях не осъди събитията в Одеса. За какво да говорим?" - попита риторично лидерът на непризнатата република.

Диалогът между ДНР и властите в Киев "е възможен само с участието на посредници", каза той. "Готови сме да обсъдим размяна на заложници и изтегляне на украинските войски от територията на ДНР", добави Пушилин.

Летището в Донецк е затворено след намеса на въоръжени проруски сепаратисти, информира говорител на летищните власти, цитиран от Франс прес. Десетки въоръжени лица влязоха в сградата, други останаха навън. Те заявиха, че са "представители на Донецката република", каза говорителят на летището Дмитро Косинов. Според него не е имало сблъсъци. Летището е било опразнено и затворено, полетите - отменени.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прасенко е хитър - целия му бизнес за милярди зависи от Руския пазар - особено "Рошен"... Ще им лиже ***, няма как....-------------------Така им лиже г*за, че първото му изказване е, че военните операции трябва да продължат в по твърд тон и украинските части да се въоръжат по-добре. Дотук с надеждите за примирие и здрав разум. САЩ и ЕС искат война и това е. А тука се гответе се за виденова зима, наближи ли ноември, положението с газта ще е тежко.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво да правят?Готвят се за "грижите за населението" от партия УДАР (!).
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петро ще ходи с БТР, защото е миротворец като американските си господари.
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох, Петро как ще лети ,Като са затворили летището ?
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SVOBODA I NEZAVISIMOST ZA NOVORUSIQ
3
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
давайте братя руси смажете американските продажници-*** с навити плитки боксьорчета и други ***.спрете газта на ес и дано тогава замразените български мозъци да разберат истината за приказката къде *** гладните
2
13
 
16
 
! Отговори
БКП преди 9 години
Поклонете се на Станишев II *** и неговата *** Орешарски I Подмолни
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарят Путин - от засада!Я да видим умее ли да води партизанска война!