Москва: Киев да спре насилието срещу народа си!

Най-малко 24 са убитите тази нощ в Донецк
Обновена: 27 май 2014 08:05 | 27 май 2014 07:13,
171
Москва: Киев да спре насилието срещу народа си!
Снимка: Reuters

Русия призова украинското правителство да прекрати "военната операция срещу собственото си население" и поиска мисията на ОССЕ да разследва сблъсъците с проруски сепаратисти в източния град Донецк, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Украйна започна десант и въздушни удари срещу проруските бунтовници, които превзеха летище днес. Новоизбраният президент Петро Порошенко отхвърли всякакви преговори с "терористите", отбелязва Ройтерс.

"Във връзка със съобщенията за въоръжени сблъсъци край Донецк, които са довели до жертви, спешно призоваваме ръководството на ОССЕ и специалната наблюдателна мисия в Украйна да осигурят подробна информация за събитията там", се казва в изявление на руското външно министерство. "Очакваме обективна и подробна информация по въпроса от представителите на ОССЕ, а от властите в Киев - спиране на военните операции срещу собственото си население".

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва е готова да работи с новоизбрания украински президент Порошенко. Той обаче предупреди Киев да не засилва военните операции срещу сепаратистите в източната част на страната.

Съобщенията от Донецк показват, че украинските войници изглежда са прогонили поне някои от сепаратистите от превзетото летище на града. Летището е подложено и на въздушен обстрел. Според украинската армия два изтребителя Су-25 са дали предупредителни изстрели. След като сепаратистите открили огън в отговор, самолет МиГ-29 е извършил удар срещу района, където бяха концентрирани терористите.

Засега няма пълни данни за жертвите. Пресслужбата на местната администрация заяви, че един човек е загинал, а двама са били ранени от отломките на снаряд, ударил част от гарата, която обслужва летището. Кметът на Донецк Олександър Лукянченко съобщи, че има жертви сред мирното население, предаде Франс прес. Той посъветва жителите да си стоят по домовете, да гледат децата и да не излизат, освен ако се налага по спешност.

ИТАР-ТАСС съобщи за двама загинали и един ранен мирен жител в Славянск. Те са станали жертви на артилерийски обстрел на жилищен квартал, съобщава агенцията, като се позова на информация, получена от представител на проруските сепаратисти.

В резултат на обстрела са избити стъклата на жилищата на квартала и на педагогически институт. Прекъснати са кабелите на тролеите и навсякъде се виждат кратери от взривове, предаде агенцията.

При обстрел на камион с ранени опълченци в Донецк са били убити най-малко 24 души, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на кореспондент на Пети канал, който се оказал на мястото на
събитието.

Кореспондентът е разказал по телефона пред агенцията, че камионът бил обстрелван с гранатомет. По думите му всички, които са били в камиона, са загинали. Според неговите изчисления това са най-малко 24 души.

Информацията за обстрела на камион, превозващ ранени в хода на боевете на летището в Донецк опълченци, е била потвърдена пред ИТАР-ТАСС от пресслужбата на самопровъзгласилата се Донецка народна република. Сблъсъците в района на летището продължават, посочват още от пресслужбата.

Междувременно в град Мариупол е била щурмувана централата на самопровъзгласилата се Донецка народна република, предаде още ИТАР-ТАСС. Засега няма данни за загинали или ранени.
Междувременно резултатите от изборите в Украйна стават все по-ясни. Петро Порошенко печели президентските избори в Украйна с 54,44 на сто от гласовете при обработени 93,91 процента от бюлетините, показват данни на Централната избирателна комисия, предаде ИТАР-ТАСС.

За Юлия Тимошенко са гласували за 12,89 процента от избирателите, а за Олег Ляшко - 8,38 процента. Резултатът на Порошенко на изборите в неделя е достатъчно висок, за да може да бъдеизбран той още на първия тур.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
До БобиСпецназът на Рамзан Кадиров (eдна от най-добрите бойни единици на света!) е готов да помете фашагите, тръгнали да убиват свои сънародници в Новороссия. Подготвя се израелският баталион "Алия", съставен от ветерани, някои от които са воювали в Съветската армия в Афганистан и в ЦАХАЛ в Израел (а евреите имат много да си връщат на украинските фашисти!). Подготвят се сърби и хора от други народи. Ще има и българи! Напомня ми Испанската гражданска война. NO PASSARAN! ФАШИЗМЪТ НЯМА ДА МИНЕ!
117
0
 
0
 
! Отговори
Исус е Господ преди 10 години
Целта е да се вкара Путин в капан.без съмнение той има план за етнически прочистваните руснаци от обезумялата демонична терористична напаст взела властта в Киев с кръв и терор,който се отприщва ежедневно,.Колко хора са си продали душите на антихриста...Как се сбъдват предсказанията.Aritz Sheva-Will Israel be the World's first"No cash"society?|"
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що да нахлува Путин? Нали това им е целта на САЩ и ЕС! Путин сега ще води партизанска война!
115
1
 
7
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
Путин нахлувай какво още чакаш ,добрият фапунгер е само мъртвият!
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ситуацията в Украйна ескалира и целта на "ГИС" е ВОЙНА.Големите Икономически Субекти(ГИС) ТЛАСКАХА Човечеството към свръх-застрояване и свръх-потребление на "еднодневки".ТЛАСКАХА ни към кредити,лизинги и други форми на икономическа зависимост.Ноооо....-потреблението се сви ТРАЙНО.ЕДНА ВОЙНА ще Живне Икономиката и богатите ще станат по-богати,средната класа ще оцелява на ръба на глада,бедните и повечето болни ще измрът.Ето това ни чака,ако като Граждани не отстоим позиции.
113
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вашингтон : Москва да спре насилието срещу народа си.Звучи като нагла намеса във вътрешните работи на Русия, нали.
112
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
SVOBODA ZA NOVORUSIQ
111
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Открито писмо до президента на РФ:Мы предлагаем начать масштабную гуманитарную помощь Юго-Востоку Украины, который на сегодняшний день выполняет роль переднего края борьбы с неофашизмом. А в случае препятствования этому и дальнейшей эскалации конфликта, ежедневно уносящего жизни наших братьев, призываем вас не возражать против начала формирования добровольческих отрядов и иных структур для оказания разносторонней помощи братской нам Украине. Медлить больше нельзя! Новороссия ждет нашей помощи!
110
3
 
24
 
! Отговори
До 148 преди 10 години
Русия, че ще е лоша това е ясно. Западните медии, включително и нашите, обвиняват Русия за всичко. За това, че ни освободи, за това че Хитлер ги нападна, за това, че победиха нацистите, за това че имат природни богатствна, за това че в ЕС има криза, за това, че продават газ, за това че искат пари за газта, за това, че Слънцето не грее 24 часа в денонощието и т.н.
109
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Не разбирам защо Русия не признае референдума в Новорусия за валид и не признае съществуването на тази държава"Русия чака Киев да прекрачи границата, отвъд която дори и западните им кукловоди няма да могат да отричат престъпленията им. Русия ще се намеси, но преди това трябва да изглежда наистина наложително. По този начин продажните западни медии няма да могат да изкарат Русия агресора.
108
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не разбирам защо Русия не признае референдума в Новорусия за валид и не признае съществуването на тази държава?! Какво страх ли ги хвана отново? По мирен път е ясно, че този конфликт не може да бъде разрешен, ЕС си забърка тези и сега ще си ги сърба. Отлагането на войната ще я направи само по-кръвопролитна.
107
7
 
1
 
! Отговори
Ла финита трагедия преди 10 години
Стига сте плещели глупости. Русия пропусна момента да помогне на сънародниците си, с изчакване на резултата от президентските избори. Сега законният президент ще поиска помощ от Запада, ако Русия се намеси в конфликта. Кремъл жертвува своите сънародници и те ще бъдат избити напълно. Източна Украйна е подложена на геноцид по вина на Кремъл, че им вдъжна надежда за откъсване от Украйна, а със своето изчекване ги захвърли на фашистките зверове. Скоро Източна Украйна ще бъде смазана напълно.
106
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мдаааам путинските кадировци почнаха да дават масово фира в Източна Украйна....Масов мор по колорадските бръмбари настана.
105
5
 
24
 
! Отговори
РОССИИЯ преди 10 години
Скоро фашистките плъхове в Украйна ще бъдат смачкани !!! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ И БОЙ ПО УКРАИНСКИТЕ ФАШАГИ !!!!!
104
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много правилно - украинците няма какво да преговарят с когото и да било, щом се вършат зулуми на територията на Украйна. Стреля се до изчистване на мършите. На който не му изнася да отива където си иска. Украйна си е Украйна.
103
5
 
15
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Украинския народ, не е глупавПърви бе Наполеон:- Руснаците не се бият честно бие ни народа имВтори бе Хитлер:- Руснаците не се бият честно бие ни народа имДнес в Украйна бандеровските ФАШИСТИ, тренирани от ЦРУ в Полша и Литва и трупали боен опит в Сирия, реват и се оплакват: Помо-о-ощ от НАТО и САЩНарода на Домбас ни бие-е-ее СОБСТВЕНИЯТ НИ НАРОД НИ.. БИЕ-Е-Е-ЕЯвно украинският народ бързо и САМ ще натирите фашистите-превратаджии..
102
5
 
32
 
! Отговори
емо преди 10 години
във киев управляват престъпници спонсорирани от на големия престъпник сащ ;какво ги интересува народът
101
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен137,тогава са в една група с Путин и Медведев. Майките им са еврейки.
100
4
 
6
 
! Отговори
апелиращ преди 10 години
До Анонимен 137Хуманоиде, не те знам какъв си но определено не споделяш славянските ценности и подкрепяш унищожаването на нашата културно-социална група. Последното показва че не си и човек, защото хората се разбират с думи.
99
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До апелако си мисля, че религията е голяма глупост и особено деленето на религиозен принцип, какъв съм. към коя националност ме числи това?