Украйна да спре военната операция на югоизток!

Русия ще защити икономиката си, увери Путин
Обновена: 6 юни 2014 21:23 | 6 юни 2014 21:22,
75
Украйна да спре военната операция на югоизток!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин приветства предложенията на новоизбрания си украински колега Петро Порошенко за спиране на кръвопролитията в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Путин призова украинските власти да прекратят незабавно военната операция срещу проруските сепаратисти в югоизточни области, за да започнат преговори за намиране на изход от кризата. Страни в мирния диалог трябва да са новите прозападни украински ръководители в Киев и привържениците на федерализацията на Украйна, както Москва нарича проруските бунтовници, подчерта той пред журналисти в равносметка на своите срещи по време на участието си в церемониите по случай 70-ата годишнина от десанта в Нормандия.

Путин даде да се разбере, че Русия ще защити икономиката си, когато Украйна влезе в Европейския съюз, предаде още ИТАР-ТАСС.Впоследствие руската агенция уточни, че президент е дал да се разбере, че страната му ще защити своята икономика и пазар, в случай че Украйна подпише икономическата част от споразумението за асоциирането си с ЕС - нещо, което се очаква да стане съвсем скоро.

Според Ройтерс руският президент е предупредил новия си украински колега и лидерите от ЕС, че страната му ще предприеме протекционистки мерки в подкрепа на своята икономика и пазар, в случай че Украйна подпише икономическата част от споразумението си за асоцииране със съюза - нещо, което се очаква да стане съвсем скоро.

От 18 милиона трудоспособни жители на Украйна, 5-6 милиона работят в Русия, трябва да помислим за уреждането на този въпрос, ако Украйна влезе в ЕС, цитира още Путин ИТАР-ТАСС.

Руският президент изрази задоволство от, по думите му, позитивните си разговори със своите западни колеги, включително с президентите на САЩ и Франция, Барак Обама и Франсоа Оланд, германския канцлер Ангела Меркел и британския премиер Дейвид Камерън. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Алекси преди 9 години
До Adam1966Православен славянин съм, глупчо. Имам и от кръвта на прабългарите, и на траките. Ники не е бил още любовен плам в очите на баща си, когато аз се уволних след двегодишна служба. Не подлежа и на запас - дърт съм, за съжаление. Сега се забавлявам - чета, слушам музика, снимам, срещам се с приятели, правим по някой бридж, пийваме и отвреме - навреме похапвам разни недоносчета, които ръсят глупости по нета. Не бери грижа за мен. Живей без да злобееш - вредно е!
50
0
 
0
 
! Отговори
сем преди 9 години
До Анонимен 59Ми защото американките и европейките са грозни и никой не ги ще.
49
2
 
1
 
! Отговори
до 58 преди 9 години
"Не е отстъпил поради страх"Ясно, тук не се подиграваме на руснаците, а на българските им слуги, които си измислят, че руснаците били победили Наполеон.
48
1
 
0
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
ДО Алекси 62 >>> Ти православен славянин ли си ? Адам е баща на всички народи/първия човек създаден от Господ/ ! И не разбираш от майтап ! Никито Бареков/новия ВЕФ/ е велик и внимавай да не те викне в запас/ от есента ще прави наборна армия/...Няма да ти даде и таблет...
47
3
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 9 години
Хаха, гроздето е кисело, нали... западнячките не ти пускат щото си *** от Бившите Османски територии, проблемът е в теб.А че рускините са най-големите *** е всепризнат факт (и от самите руснаци) все пак това е най-лесния начин да се измъкнат от мизерията там. Вярно, че са по-наконтени от една западнячка с анцуг и дъждобран, но това е част от професията им...
46
3
 
1
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
До 61 >>> Младите рускини са готини , но като преминат 30 г , повечето стават тьотки особенно в Руската провинция....А за жените в САЩ не може да се каже нещо конкретно , защото там живеят хора от цял свят/ има дори и много рускини ....
45
0
 
2
 
! Отговори
Алекси преди 9 години
До Adam1966На десетки картини от кватроченто до наши дни те рисуват голичък. Ти някога носил ли си бяла риза? Умееш ли да вържеш възел на връзка? А на папийонка? Бяла риза - ами за пет минуте на твоя врат ще е черна. Я си продължавай с тениската с британското знаме! Мърляч!
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимендо 50 абе не мога да разбера дали наистина си токова *** или се правиш на такъв
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНе знам, какво си чел, но нещо бъркаш. Битката е приключила без явен победител, а Кутузов е решил да не жертва повече от армията си. Затова отстъпва, а останалото е история. Не е отстъпил поради страх, а от чиста тактическа гледна точка. Не е важно как е постъпил, а крайният резултат. Известен е на всички, "най- голямата грешка на Наполеон.
42
0
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Надявам се "ястребите" в политиката се слушат, разбират посланията помежду си: САЩ и Европа налагат санкции на Русия, а тя ако естествено отговори, " помисли" за "5-6 милиона работещи в Русия"! Силовата политика, обикновено е признак за вътрешна неувереност,страх проявяващ се в агресия и психолозите добре го знаят! На този, яростна вербална военна риторика, заплахи се наблюдават при нас-с евроатлантически ценности? Нима не може да има други ценности, съюзи, ЕАИС, БРИКС, ШОС?!
41
0
 
21
 
! Отговори
сова08 преди 9 години
Значи безработицата на Украйна ще се увеличи с още 5-6 милиона, който сега работят в Русия, и ще залеят ЕС желая им успех.Няма само не да страдаме я.
40
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до Ghost"Скажи ка дядя, бедь недаром, Москва , спальонного пожара, фрацузам отдана ?..."
39
3
 
26
 
! Отговори
ОПЪЛЧЕНЕЦ преди 9 години
До Adam1966ПЪРВО ДА СЕ УТОЧНИМ ТИ НЕ СИ АДАМ ,ТИ СИ *** И ВТОРО *** Е НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ ОТ ИНТЕЛЕКТА НА ПУТИН ,А ТИ СИ НА РАВНИЩЕТО НА НЕАНДЕРТАЛЦИТЕ ,И СИ *** АМЕРИКАНСКА ***.
38
2
 
23
 
! Отговори
още да се"поучи преди 9 години
След като проционистките господари на Украйна,свалили правителството със снайперистки преврат и терор срещу етническите руснаци,сега използват армията срещу хората и предизвикаха гражданска война с надежда да въвлекат Путин.ИТАР ТАСС-Въздушните удари на Украинската армия оставят Славянск без електричество(и вода).80 000 палестинци са оставени без вода три месеца,но това не е новина в свят с двойни стандарти. rt/news/162680-jerusalem-palestinians-no-water/
37
2
 
30
 
! Отговори
за истината преди 9 години
Контролираната медия е заета само с пропаганда срещу Русия,пропуска се важното решение на ционисткия режим за строеж на 3 300 жилища за окупационно население върху окупирана територия.Свят на лъжи и двойни стандарти,тези лидери наложиха ли санцкции на "Израел",спряха ли помощта за терористите в Сирия?Лъжата е от дявола.
36
2
 
12
 
! Отговори
"добър"при преди 9 години
Киевските проционистки марионетки искат да се учат как да се бият със сепаратисти като вземат примера на ционисткия режим срещу палестинците.Киев пост"Израел има много да учи за борба със сепаратизма"
35
4
 
54
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Русия ще въведе визи и нови условия на трудовия пазар за украинците. Така 6 милиона украинци и украинки ще ходят да мият ***, да бършат пенсионерски *** и да проституират на Запад ...Да им е честито еврочленството на тъпите украинци !Кончита Вурст ги чака с разтворени обятия !А, ние българите сме щастливи, че имало и по-прости от нас в Европа. Вече и по-бедни - това са украинците. :)
34
30
 
2
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Този Владимир Владимирович с тая бяла риза копира Никито Бареков , това на нищо не прилича вече откраднал е идеята на нашия нов политик....
33
40
 
7
 
! Отговори
до Ghost преди 9 години
Фобията е оправдана: Путин тъпче граници както Хитлер преди век, със същото оправдание да спасял своите - тогава нямаше много фобия да бие тревога и стана белята, сега трябва да се дават нужните сигнали отрано.
32
1
 
12
 
! Отговори
до 46 преди 9 години
Бе ясно, че не са слаба държава и буквални "***" - ставаше дума за контраста между истината и митовете у нас - били сме тяхна губерня и са ни промити мозъците.