Краят на кризата идва през 2017 г., смятат американците

Всеки четвърти пък е убеден, че е възможна нова рецесия
Обновена: 7 юни 2014 10:47 | 7 юни 2014 10:29, Екип на Bulgaria On Air
66
Краят на кризата идва през 2017 г., смятат американците
Снимка: Bulgaria on Air

Повечето американци виждат края на икономическата криза да настъпи през 2017 година, показва проучване на CNN. Във водещата световна икономика преобладава мнението, че ще са необходими още три години за пълното възстановяване на пазарите след случилото се през 2008 г.

61% от запитаните американци споделят мнението, че краят на кризата ще дойде през 2017 година. 16 на сто обаче са още по-песимистични, тъй като според тях икономиката никога няма да се възстанови. Близо 27% от американците смятат, че икономиката все още е в рецесия, а условията се влошават, дори и икономическите данни да сочат обратното.

На въпрос за вероятността от нова финансова криза през следващите няколко години, 24 на сто споделят мнението, че рецесия, подобна на тази от 2008 година, е твърде вероятна. 26% пък изпитват носталгия по 90-те години, тъй като според тях икономическите условия тогава са били най-добри.

Изследването на CNN показва още, че икономистите са малко по-оптимистични от средностатистическия американски гражданин. Въпреки това и те очакват пълно възстановяване на икономиката да се случи в рамките на 2-3 години.

Анализатори коментират, че резултатите от прочуването не са толкова изненадващи, като се има предвид, че възстановяването на трудовия пазар е най-бавното в историята, а цените на жилищата са много далеч от предкризисните нива. По думите им американската икономика показва признаци на подобряване.

Трудовият пазар, дори и бавно, расте вече четири години, а брутният вътрешен продукт е близо до рекордно високи стойности.

Още икономически новини вижте в телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
Финансист преди 9 години
За СаЩ да!!! Но за Украйна тепърва започва!!!
20
1
 
5
 
! Отговори
инженер Ганев преди 9 години
До vesko02Тези луди американци!
19
3
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
До ЕлемагКакто са ограничени са първа сила пък ние отворените не можахме да разгадаем на Мая Манолова бюлетината та станахме за смях.
18
0
 
15
 
! Отговори
предпоследния човек преди 9 години
Алчността не може да се контролира. тя е болест.(навсякъде)
17
1
 
10
 
! Отговори
последният човек преди 9 години
понеже както в България е *** етнос,така в еуропа ще се ползват арабските диаспориза мародерстване,но да говорим за тук,научете се на елементарните познания за самозащита,но въпреки всичко останете хора,помагайте,споделяйте,извадете скритите добри качества от долапите и ги изявявайте,бъдете лидери,бъдете иноватори,бъдете българи,но не такива каквито се опитват да ни изкарат медии ,социолози и платени плямпачи а такива каквито сте,силни,горди,волеви,целеустремени,борбени,любящи,това е от ме
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
10 години не е никак малко от човешкия живот. В България пък кризата е постоянна вече 25 години и много хора измряха и така и не дочакаха края на кризата.
15
7
 
6
 
! Отговори
Питър Пан преди 9 години
До ПетканХодил съм на гости в Америка, Ботън .Един незабравим месец, пълен с приятни преживявания .А полицията, да видиш полицай когато ти трябва .Да видиш полицай да глобява за изхвърлена опаковка на вафла .Това ако го видя в България, ще се щипя цял ден за да проверя дали не е сън .
14
0
 
7
 
! Отговори
последният човек преди 9 години
под практическо образование искам да уточня какво имам предвид-научете да познавате растенията,да ги различавате ядливи от неядливи и отровни,научете се как да отлеждате храна,научете се на елементарни знания в оказване на първа помощ,научете се как да боравите с оръжие,как да ловите риба,как да запалите огън без помощта на запалка и кибрит.Създай те си кръг от хора,близки ,комшии с които да работите в екип,от правенето на зимнина ,до защита на собствеността ви,най вече от *** набези,понеже
13
0
 
16
 
! Отговори
последният човек преди 9 години
не знам кога свършва кризата,но знам кога почва новата,понеже и старата и новата и вси кризи икономически,политически и социални са създадени изкуствено,защо ли ,за да може реалните активи които са в ръцете на масите да иде в ръцете на елита,какво получават масите ,получават книжки с които дори не можеш да си избършете знаете кое....Моя съвет е ,намират ли ви се поне малко пари,инвестирайте ги,в земя,ценни метали,трайни храни,дори и алкохол,оръжие и най вече в практическо образование.......
12
1
 
14
 
! Отговори
Krezimor Zubak преди 9 години
Значи в България кризата ще свърши през 3017 г. Честито на идните поколения.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Amerika nerekusnato nastroiva Ewropa srestu Rusia
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 1960г тато уверяваше, че през 1980 всички ще живеят при комунизЪма - малко се разминаха прогнозите....
9
2
 
8
 
! Отговори
Петкан преди 9 години
До Феята на Смъртта.Ай ако обичаш не заблуждавай хората с обединена Европа, защото тя обединената бе създадена именно от САЩ ама не за да е силна, а за да си създадат световен парламент и световен съд, което е и факт. ЕС е просто стъпка към навия св. ред на чифу.ите! Европа е отроче на САЩ!
8
2
 
19
 
! Отговори
Петкан преди 9 години
До Питър ПанА бе ти *** живял ли си на запад? Май само си от тия лаячи дето си взимат хонорара от институт Отровено общество! Айде не ми обяснявай как е цъфнала братовчедка ти, защото не е вярно това!
7
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
да правят благодарение , че Путин е много търпелив човек
6
10
 
20
 
! Отговори
Питър Пан преди 9 години
"Краят на кризата идва през 2017 г., смятат американците."ХА-ХА-ХА .Имам братовчедка в Америка от 15 години , тегли заем и купи къща за 300 000 долара .Кредита безлихвен, фирмата го дава на служители, за 20 години ще го изплати .Има 2 деца, чака 3-то, мъжа и българин. Не иска да се върне в България .Кара нова кола и взима заплата колкото 10 инженери в България, работи продавач в магазин .Ако Америка е в криза, ние в България сме на дъното и копаем надолу..............
5
2
 
26
 
! Отговори
Феята на Смъртта. преди 9 години
Хората създали Световната Финансова Криза, сега пророкуват и кога щяла да свърши...Нямам думи просто. Върховен цинизъм!Не искам повече животът ми да се определя от Стоковата борса в САЩ!Бих искал да видя Единна, Силна и Обединена Европа отхвърлила тиранията на САЩ!Европа е Истината. Световната култура е 80% произлязла от Европа. САЩ нямат шанс срещу Обединена Европа!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
za rabote6tite horiza vinagi e kriza i taka 6te si ostane. bogatite i dyrjavnizite niamat interes da e drugoia4e.
3
3
 
33
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Американци:17% от мъжете са обратни,18 процента вярват в духове,22% вярват във вампири,67% не знаят къде се намира Вашингтон.Да продължавам ли?
2
7
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Работещите хора по света се интересуват как да подобрят положението си ,а у нас всички са се вторачили другаря Станишев какво ще изплюе ,за едни са трендафили за други са змии и гущери.Крайния резултат е едно голямо нищо.