Кремъл изяснява ситуацията с "Южен поток"

Сърбия е принудена да отложи началото на строителството
Обновена: 9 юни 2014 12:18 | 9 юни 2014 12:18, Елка Василева
62
Кремъл изяснява ситуацията с "Южен поток"
Снимка: архив, Reuters

Преди да се каже каквото и да е за изявлението на България за „Южен поток“, трябва да се изясни ситуацията. Това заяви прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков пред РИА Новости.

Още по темата
От Кремъл смятат за преждевременно да се коментира изявлението на България за спиране на работата по проекта за газопровода „Южен поток“, каза Песков. „Трябва да се изясни, засега е рано да се каже каквото и да е“, обясни той.

Българският министър-председател Пламен Орешарски заяви вчера след среща с делегация от американски сенатори, че е разпоредил спиране на всички действия по изграждането на "Южен поток", докато не се постигне разбирателство с Европейската комисия за газопровода.

Междувременно стана ясно, че Сърбия ще трябва да отложи началото на строителството на „Южен поток“ на своя територия. Това съобщи сръбският вицепремиер Зорана Михайлович пред сръбския вестник „Блиц“.

„България е възлово място, следователно докато не приключат разговорите на България с Брюксел и на ЕС и Русия, и ние чакаме. Или докато Русия не промени маршрута. Във всеки случай обаче резултатът и от единия, и от другия сценарий означаване отлагане на работата в нашата страна“, заключи Михайлович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А пък бялата сибирска мечка е два пъти по голяма от гризлито ...ще видим накрая кой кого ??
26
34
 
10
 
! Отговори
Брaнник преди 10 години
Виде се крaя нa мръсния руски потоп в Родинaтa ми, сегa " спорaзумявaлите се" зa този AНТИБЪЛГAРСКИ " проект" дa изгният в пaнделaтa! Товa трябвa дa е съдбaтa нa всеки русофилитик- AНТИБЪЛГAРИН!
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Генадиfocus-news.net/news/2014/06/09/1929544/boyko-borisov-ot-vashington-provalat-na-proekta-yuzhen-potok-iziskva-nezabavna-ostavka.htmlвчера лидера на герб много правилно се изказа и поиска оставка заради провала на южен поток
24
5
 
21
 
! Отговори
az преди 10 години
До ГенадиА ти защо си мислиш,че чакаме на таксите да цъфнем и вържем,чувал ли си за по малка енергиина зависимост и корекция на цената на газта.Още повече предвид положението в Украйна и големите им задължениш към Газпром газта ще се пренасочи основно през тук.А американците не искат понеже вложиха много пари и усилиш да си приватизират Украйна и не им трябва разпокъсана и без стратегическа позиция за преноса на газ.Това е не говори глупости,че се излагаш.
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименБългария няма полза, полза имат ЕС и ние нали искаме кинти от ЕС.
22
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България няма никаква полза от тръбите на Газпром. Не виждам смисъл да се взимат заеми ,да се строи 1 километър тръба за 7 милиона евро ????? И евентуално ,може би на 23-та125-тата година да почнем за взимаме наем ??????Я се опитай да вземеш едно помещение за наем и се договори ,да почнеш да плащаш на 25-тата година ??????Как ще стане ?Всичко това с южен поток е да се вземат комисионните ,щото цената беше 1,5 милиарда евро ,сега вече е 3,5 милиарда.....
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази история малко понамирисва и от газопровод стана на гЪзопровод.
20
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинците ни направиха мръсно! Те натискат ЕС да спре строителството на Южен Поток. А американците искат да дупчат за шистов газ в България. Да ни надупчат страната, да ни замърсят питейната вода, само и само да изкарат долари. Но няма да стане тая работа! Може да умираме от глад, но една педя земя няма да дадем на американците да съсипят нашата хубава земя да бъде унищожена от алчните капиталисти, хищници!
19
3
 
35
 
! Отговори
кк преди 10 години
Аз пък, с моята проста глава, си задавам друг въпрос: Има ли вече въпрос или проблем, който можем да решим самостоятелно? ЕС имал такава и онакава позиция и Б-я трябва да се съобразява с нея... А Б-я няма ли позиция? Тя не е ли член на ЕС и този ЕС няма ли да се съобрази с позицията на Б-я? Поне веднъж, за кумова срама, както се изразява нашия мъдър народ
18
7
 
26
 
! Отговори
емо преди 10 години
вън американските навлеци вън българия от всякакви крадливи евро сборища. българи защо съсипвате българия заради чужди интереси
17
3
 
18
 
! Отговори
Циганин преди 10 години
Както винаги ние заставаме на силната страна както и през двете световни и както винаги губим "войните" , та и сега май тъй ще стане след време , разваляне на ЕС и оставане без търба . От два стола - Б-У-Х в калта .
16
6
 
13
 
! Отговори
Х.Тачи преди 10 години
Смотан народ сте ,не случайно си клатите главите обратно на цял свят!!!
15
1
 
28
 
! Отговори
Прост преди 10 години
Мнооого сте прости бре, 1-во Еврейския и Големия Еврейски Съюзи заповядват (дават пари) да се забави строежа на газопровода за да използват ситуацията да подкрепят слабата си кауза в Украйна. 2-ро Русия има 2-ри вариант да мине през Турция, да малко по-скъпо но ще го осъществи. 3-то нито ЕС нито САЩ губят от това да минава през Турция. А СЕГА ПОЗНАЙТЕ КОЙ ГУБИ!
14
1
 
23
 
! Отговори
иван преди 10 години
нормално е да СПРАТ не знаят какво,ще се случи .ако ние го направим в което се съмнявам -веднага и те ,ще го направят .писна ми от марионетки от български предатели на привикване .как един свестен български политик нямахме
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До HitlerНе знам дали си наясно, но внасяме праскови от Аржентина и Бразилия. Толкоз за разсъжденията ти.Ако приемем, че Русия иска да ни помага иЗскрено, сме за оплакване. Не че Американците помагат на някого от добра воля, но техният интерес в случая го виждат само руснаците ... а на запека очите са големи.
12
18
 
10
 
! Отговори
stefani преди 10 години
каква ситуация ще изяснявате ? вдигайте си чуковете и сърповете :)
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ситуацията е следната, има Руско-Бългаска компшания която притежава 200 000 декара в България изкупени на безценица. Може да си построят хотелчета и почивни станции на морето и по цялото протежение на злополучния газопровод.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ! Айде отивай. Лично!
9
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин газ пикае, а медведев изпуска газове
8
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин газ пикае