Русия започна военни учения успоредно с маневри на НАТО

Силите от едната и другата страна са съпоставими, казаха от Москва
Обновена: 10 юни 2014 14:12 | 10 юни 2014 08:32, Елка Василева
156
Русия започна военни учения успоредно с маневри на НАТО
Снимка: архив, Reuters

Учения на Балтийския флот, въздушно-десантните войски и военновъздушните сили на Русия започнаха в Калининградска област под ръководството на командващия войските на Западния военен окръг, заявиха от министерството на отбраната, цитирано от ИТАР-ТАСС.

"Ученията се провеждат едновременно със започналите в Европа международни учения "Саблен удар 2014" и "Балтопс 2014", казаха от министерството.

Още по темата
"Количеството на включените в ученията в Калининградска област сили и средства на министерството на отбраната на Русия е съпоставимо с количеството на личния състав, въоръжението и военната техника, задействани в пограничните учения, провеждани от страна на НАТО", се казва в изявлението.

В руските учения участват корабни формирования, подразделения на въздушно-десантните войски и морската пехота, съединения на противовъздушната отбрана, изтребители-бомбардировачи "Су-34", вертолети "Ми-24" и бомбардировачи "Ту-22М3", уточни министерството.

Маневрите на НАТО "Саблен удар 2014" се провеждат в Литва, Латвия и Естония от 9 до 20 юни, а "Балтопс 2014" - в Балтийско море от 6 до 21 юни, отбелязва ИТАР-ТАСС.

В маневрите в балтийските държави участват десет страни членки, съобщи Франс прес. Това са едни от големите подобни учения след анексирането на Крим от Русия, отбелязва агенцията. Близо 4700 войници и 800 военни автомобили от Великобритания, Канада, САЩ, Финландия и Полша участват в ученията, провеждащи се край латвийската столица Рига, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До БобиСовалките имат само едно преимущество могат да свалят товат от орбита--------------- А, значи "само" това.... Ами аз мисля, че всеки средно умен човек от твоето изказване може да си направи извода какъв дурак си.
57
10
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Боби Американската система THAAD предхожда руската С-400, приета е на въоръжение по-рано и сваля балистични ракети на височина 150 км, това е в космоса. Сваля ги с директно попадение, което С-400 все още не прави. Останалото са празни приказки.
56
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Уаз ките сами ли ще ходят или ще ги теглят с Т 90 ?
55
9
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Боби И совалките могат да летят, просто са консервирани, защото няма толкова големи товари за тях. Ако се наложи винаги могат да ги пуснат.
54
6
 
6
 
! Отговори
{op преди 9 години
До Боби Е, хубаво, всяка страна трябва да има толкова ЗРК, колкото и руснаците ли? Нали затова е колективна отбрана. Колко аналози на THAAD имат руснаците? Кой руски ЗРК може да поразява с директно попадение? Много си голям специалист, няма що.
53
2
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До БобиКакво трябва да ми дава тоя копи-пейст, който си пляснал?
52
3
 
14
 
! Отговори
soulburner преди 9 години
Боби, на ти е известно, че администрацията на Буш взвривиха кулите близнаци? Ал- Кайда е проект на ЦРУ. Създадоха "терористи Ал-Кайда" и след това уж елиминираха лидера им - Бин Ладен, за която "смърт" правителството отказва да предостави доказателства, именно защото е агент на ЦРУ. Това беше предтекст, за да започнат войната в Ирак. Ако има мисири вярващи във всичко друго, но не и в това - значи истинските терористи в САЩ са си свършили добре работата.
51
11
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До neni4a Совалките летяха 30 години и са извели в космоса повече астронавти, отколкото варелите Союз.
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците даже може да поспестят от симулации ако се включат към "Саблен удар 2014" :)Мишените ще са им безплатни и откриването на радарните цели ще си направо реалистично!:)
49
1
 
12
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Шоп Аха ,верваме ти,верваме ти ,ама на кукуво лято. То и совалките им уж по-модерни,по-качествени,ама ги бракуваха . Шопе,шопе че си *** се вижда,само от едно твое изречение Знам,че в НПО сте *** до един,ама чак пък толкоз може ли бре?? Това се отнася и за Adam1966 и той е част от гей-прайда ви. Ако почнеш да пишеш за гей паради,мъжки прашки ще си много по-компетентен писач
48
13
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Боби Напротив, точно защото са по-качествени американските, затова са им достатъчни няколко модела. Освен това в НАТО не са само САЩ - зенитни комплекси разработват поне още 5 страни от блока. И не си слагай сам плюсове, с това не ставаш много по-убедителен.
47
1
 
16
 
! Отговори
емо преди 9 години
американски обирници
46
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Боби Мариците не са замисляни да излизат на свободния пазар, защото са замислени като резервни мощности - те не работят на пълна мошност, затова и КПД им е по-малко, оттам и по-висока цена. Но предназначението им е да бъдат резервен генератор в случай на спиране на голяма мощност като АЕЦ например. И другото е, че дават независимост, защото работят с българско гориво, добивано от български миньори. Ако ги няма Мариците, 10 000 миньори отиват на борсата, а руснаците ще ни правят въртели с
45
8
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Боби Разбира се, че съм осведомен, но по-важното е, че съм безпристрастен, тоест не съм кон с капаци. И не ми плащат да защитавам азиатската сатрапия.
44
0
 
8
 
! Отговори
емо преди 9 години
всичко е ясно;нормалните хора са със нормалната русия и нормалния свят ,а *** са със престъпниците от сащ израел и ес. да живее русия
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиКой ти каза, че надценките са зверски?
42
12
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До БобиМарица 1 и 3 ни съдират кожата от гърба----------Обясни как ти съдират кожата от гърба, ако обичаш, разбирачо?
41
0
 
12
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Тази нощ проруските сили в Славянск за пленили укр. гаубица и са загинали 20 укр. военни,част от тях зарити в собствените си окопи от булдозер От тяхна страна има 1 убит и няколко ранени И също е имало засада при която укр .армията е с повреден БТР ,запален Камаз ,повреден друг. Не се знае колко укр. военни са загинали
40
5
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До БобиНищо не разбираш от оръжия и война, пълен лаик си.
39
1
 
11
 
! Отговори
до американофилите и преди 9 години
ще дойде време и ще бягате- а то вече идва !!!Обмисляйте каде щото приятелите ви може и да не ви одобрят за виза - хахахахахахахахах мър.и