Украинските сили си върнаха контрола над Мариупол

Временно там ще се премести Донецката областна администрация
Обновена: 13 юни 2014 16:39 | 13 юни 2014 16:39,
34
Украинските сили си върнаха контрола над Мариупол
Снимка: Reuters

Украинските сили си върнаха с боеве на зазоряване днес град Мариупол, при което бяха ранени четирима души. Президентът Петро Порошенко нареди там да се пренесе временно Донецката областна администрация, съобщиха Франс прес и ИТАР-ТАСС, позовавайки се на президентската пресслужба.

"Благодарение на героизма на украинските воини ситуацията в Мариупол е стабилизирана. Във връзка с това смятам за целесъобразно Донецката областна администрация да пренесе там работата си", каза президентът. По думите му преместването трябва да започне още днес.

Порошенко е поискал преместването от губернатора на областта Серхий Тарута, сградата на чието управление в Донецк от два месеца е под контрола на сепаратистите, настанили там своя щаб.

При днешните боеве са ранени четирима войници от специална част, като един от тях е в тежко състояние, посочи в комюнике Националната гвардия, съставена от доброволци и подчинена на вътрешното министерство.

"Операцията за премахване на преградите на бунтовниците, водени от главатар с прозвище "Чеченеца", започна в 4,50 часа тази сутрин и продължи няколко часа", съобщи на страницата си във Фейсбук украинският вътрешен министър Арсен Аваков. "Над кметството на града днес се развява украинският флаг", отбеляза той.

Украинското министерство на отбраната съобщи, че над 40 сепаратисти са били убити край село Степанивка, близо до руската граница, предаде ДПА. Според министерството украинските войски са унищожили голямо количество бронетехника, включително два танка.

Вътрешният министър Арсен Аваков заяви вчера, че проруските бойци са докарали най-малко три танка от Русия. Експерти обаче бързо изтъкнаха, че сепаратистите вероятно са взели танковете от украински склад, тъй като на снимки и видеокадри се виждат стари танкове Т-64, който отдавна не са на въоръжение в руската армия, но все още се използват от украинските въоръжени сили.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Did преди 9 години
Triabva da si dafem otgovor za6to sedi na strana ot proruskite si sabratia za6to ostavia amerikancite da zavladiavat I evropa amerika im e malka iavno qgoslavia qa razcepiha pez da mo misqt I s ukraina 6te stane taka
23
0
 
8
 
! Отговори
затъмнение преди 9 години
Целта е да се отърват от руските граждани , но не дават коридор на хората да заминат. Приятели, семейство с 2 деца, баха убити в колата си, защото искали да се измъкнат.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лятото по Българското черноморие броят на руснаците достига няколко милиона. Ако всичките са олигарси, то навярно цялата им популация е съставена от олигарси. Стига простотии! Беден български имигрант в Москва взима над 800$ запплата. Някой ще каже: "а извън Москва?"... Ами то и извън София и големите градове в България е същото. И в САЩ в малките градчета в провинцията не е много розово. В Канада примерно има цели градчета, разчитащи на социална помощ.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо пишете абсолютни лъжи. Обратния психопат о. Ляшко е влязъл с група въоражени хора, убили са няколко невинни граждани и, са напуснали града. Това е истината.
20
4
 
2
 
! Отговори
ъ преди 9 години
До Анонимен 19ми Бургас е пълен с олигарси - 30 000 са... Кипър и той... бе ти в коя година живееш? лъжец
19
9
 
9
 
! Отговори
Пламен Петков преди 9 години
До Да живее Америка4 0 "Да живее Америка преди 18 минутиВечна слава на господин Обама и всички Американци!Долу бай *** и пияните Мужици! "-Господи,каква *** живее в България!
18
24
 
3
 
! Отговори
Да живее Америка преди 9 години
Вечна слава на господин Обама и всички Американци!Долу бай *** и пияните Мужици!
17
2
 
16
 
! Отговори
Loshko преди 9 години
Хах, украински БТР днес навлезе в границата на Русия и угасна. Втори БТР евакуира екаипажа на първия. Разваления украинския БТР все още се намира на руска територия.
16
6
 
19
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 13 Ако направят стената от бодлива тел,Путин нарежда всички украински гастербаитери да се депортират и вече Украйна я чака нещо по-страшно от предишния Голодомор Без Русия,Украйна е труп Ако не си изнасят продукцията за Русия,ще има масово закриване на предприятия и тъпите украинци ,буквално ще се ядат помежду си с пъти повече от Голододомор
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До верно лиTи за кои руснаци говориш?За олигарсите чекисти ли?Да - те всичко могат и навсякъде ходят и пръскат милиончеата с лека ръка...немъчени пари.
14
13
 
9
 
! Отговори
верно ли преди 9 години
До Анонимен1210ОтговориАнонимен преди 56 минутиДо Много жалко, но....Украйна ще е най-бедната и пропаднала страна в Европа до 1 година.--------------Украйна за руснаците ще е като Западна Германия за източните немци.След година руснаците ще лазят под телените заграждения, за да избягат на свобода в Украйна.Да понеже на руснаците сега им е трудно да ходят където поискат и да си купуват апартаменти: Англия, Франция, Кипър, Гърция, България... добре че си ти да им кажеш от къде да из
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи по някакъв начин Русия са укротили САЩ, поне за малко. Не е лошо малко да се поуспокоят янките, защото ни тласкат към война с агресията си! А срещу тях никой не проявява агресия, не виждам защо се правят толкова, след като все пак ще изчезнат заедно с останалите хора, при евентуална война с Русия!
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След малко ще се окаже, че не е точно така, ами малко по-иначе!Единственото оръжие на украинците е дезинформацията.
11
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очакваме по морето да се появят дашни сепаратистки вдовици.
10
30
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Много жалко, но....Украйна ще е най-бедната и пропаднала страна в Европа до 1 година.-------------- Украйна за руснаците ще е като Западна Германия за източните немци. След година руснаците ще лазят под телените заграждения, за да избягат на свобода в Украйна.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ивановаТе половината от "украинските ***" говорят руски, 70 години са били една държава.
8
11
 
22
 
! Отговори
дезинформация преди 9 години
Статията е написана под диктовката и с любезното съдействие на отдел "Лъжа и дезинформация" на Цру!
7
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати "експертите" ! Т-64 освен от стари складове в Украйна може да се вземе и от стари складоиве в Русия.
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ивановаХаха много си *** др иванова!Виж на обикновените кадри на Майдана украинките - чертите им са като по атлас за пример на европеидната раса!
5
25
 
13
 
! Отговори
иванова преди 9 години
казват че украинците са *** на славянството...