САЩ пращат самолетоносач в Персийския залив

Това се прави, в случай че решат да предприемат военна операция в Ирак
Обновена: 14 юни 2014 21:42 | 14 юни 2014 21:41,
53
САЩ пращат самолетоносач в Персийския залив
Снимка: БТА

Съединените щати ще изпратят самолетоносач в Персийския залив, с който да разполагат, в случай че решат да предприемат военна операция срещу сунитските джихадисти, които предприеха офанзива в Ирак и заплашват столицата Багдад. Това предаде Ройтерс, като се позова на изявление на Пентагона.

Заповедта е била издадена от министъра на отбраната на САЩ Чък Хейгъл, за да имат американските въоръжени сили повече варианти за избор, ако им бъде наредено да действат, "за да защитят американските граждани и интереси в Ирак".

Самолетоносачът "Джордж Х. У. Буш" ще навлезе в Персийския залив от северната част на Арабско море, където се намира в момента. Той ще бъде придружен от крайцера "Филипинско море" и ескадрения миноносец "Тръкстън" - два американски военни кораба, които са снабдени с управляеми ракети.

Съобщението бе направено в момент, когато иракските сили за сигурност подготвят контраофанзива срещу ислямистите в северната част на страната. Днес иракската армия и полиция си върнаха част от загубените позиции, като превзеха три града близо до столицата Багдад, предаде Франс прес, като се позова на техни представители.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: САЩсамолетоносач
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
16
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
До Adam1966Нека ти кажа нещо, което вероятно не знаеш: Има морска конвенция, съгласно която на търговските кораби е ЗАБРАНЕНО носенето на оръжие. Единствено САЩ и Израел не са я подписали и те имат оръжие. Останалите, които минават покрай Сомалия, и искат охрана, си ПЛАЩАТ за това - познай на кого? Ако парите, дадени за охрана против сомалийските пирати, бяха дадени за благото на сомалийците, никой от тях нямаше дори да помисли да напада кораби, за да си изкарва хляба с това.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мале- мале, сега Бакр сън няма да го лови, свърши се! Сега ИДИЛ ще разберат какво е истинския, оригинален терор и ще захапят томахафките!
12
3
 
16
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
До Adam1966 17Ами за какво са им на Русия мобилните средства, като те, за разлика от САЩ, не се наместват в чужди конфликти и не се изживяват като господар на вселената? Кому е нужен такъв огромен флот, който на всичкото отгоре *** огромни средства? Ако с тези пари бяха помогнали на нуждаещите се страни, никой нямаще да плюе проив САЩ. А сега ги мразят навсякъде, и с право! Само че и бюджета на САЩ вече закъса яко, та искат от НАТо да вдигне военните бюджети на учасниците до 2% от БВП.
11
4
 
3
 
! Отговори
Бивш Пияндурник! преди 9 години
Пуснете си песента на Roki Vulovic-Crni Bombarder Това ще се случи с холериканските самолети в Ирак!!!
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Запасняк"Путин е моят кумир, той тича само по байр, а като спре започва веднага да сеуе!"Брей че умни момчета има тука. Колко време мисли чадо да измислиш този шедйовър?
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЗапасенДа аз съм го гледал този човек, много научих от неговите истории.Между другото Америка още през ВСВ е поддържала двете страни. Дядото на Буш с неговата банка е спонсорирал Хитлер, а Американците са произвеждали примеси за горивото на Германските самолети. Тези хора правят пари от смъртта на други, и то не от вчера.
8
4
 
20
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
До Adam1966 10Руснаците имат И самолетоносачи. Друг е въпросът, че те вече не са част от основното им въоръжение. Имат много по-екзотични неща от тривиалните корита. Самият Путин каза, че Русия се придържа към непропорционалното т.е. небалансираното сдържане на противника.
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
значи САЩ може да защитава своите интереси с оръжие където им скимне, а никой друг няма право, така ли? всеки ден омърсяват демокрацията, чийто символ се пишат
6
3
 
29
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
Ирак и Иран 12 години водиха локална война помежду си, а САЩ продаваха оръжие и на едните, и на другите. Но после оборотът от локалните войни намаля и започнаха по-мащабни, глобални. Десетки са примерите за намеса на САЩ във вътрешните работи на отделни, напълно независими държави, чиито управници не "играят по свирката" им. Потърсете "Изповед на един икономически убиец " в НЕт-а, там всичко е показано с подробности. Може пък и на заблудените по "американската мечта" да им светне лампичката...
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да пратят и в Азовско море още един.А може и два! :)
4
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, изпращат самолетоносач, за да защитят американските интереси или по-точно петролните полета, които заграбиха с агресия преди години. САЩ, СА ТЕРОРИСТ НОМЕР ЕДНО В СВЕТА, НО ДА ВИДИМ, ДО КОГА.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКВА СЕВЕРНА ЧАСТ ВИ ГОНИ БЕ ДЖУРНАЛЯТА? В ПЕРСИИСКИЯТ ЗАЛИВ МОЖЕ ДА СЕ ВЛЕЗНЕ САМО ОТ ЮГОИЗТОЧНИЯТ ПРОЛОМ. ИЛИ ПО ТОЧНО МЕЖДУ ОМАН ДУБАЙ И ИРАН. А ГОРЕ НА СЕВЕР Е КУВЕЙТ И ИРАК. ПО СРЕДАТА НА ПЕРСИИСКИЯТ ЗАЛИВ СА КАТАР И БАХРЕЙН. ДА ВИ ИМАМ ПРЕВОДАЧИТЕ.
2
18
 
6
 
! Отговори
Подпочвени Води преди 9 години
До АнонименС курск ли?
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия ги чака вече с подводницата.