Помощта за Гърция е дреболия в сравнение с нуждите на Украйна

Йотингер: Цената на евентуална гражданска война ще е несравнимо по-висока
17 юни 2014 11:03, Елка Василева
52
Помощта за Гърция е дреболия в сравнение с нуждите на Украйна
Гюнтер Йотингер. Снимка: Reuters

Спасителната помощ, предоставена на Гърция, е дреболия в сравнение с нуждите на Украйна, която е изпаднала в дълбока икономическа и политическа криза, заяви европейският комисар за енергетиката Гюнтер Йотингер, цитиран от Франс прес.

"Ако искаме да помогнем на Украйна, страна с население от 45 милиона души, Гърция е просто дреболия в сравнение с това", каза Йотингер по време на посещение в Словакия, след като Русия преустанови доставките на газ за Украйна.

Еврокомисарият за енергетиката предупреди, че помощта за бившата съветска република не може да бъде осигурена само за едно лято. "Това ще изисква помощ в размер на милиарди, с участието на нашите данъкоплатци и избиратели, на Европейската комисия, Съединените щати, Канада и Международния валутен фонд", подчерта той.

В същото време Йотингер предупреди, че цената на евентуалната гражданска война и на разделянето на една толкова голяма страна "ще е несравнимо по-висока".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
64
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Украинският посланик в прав текст призна, че са искали от ЕС да спрат Южен поток и ... готово. Сега трябва помощ на на Украйна и тя пак идва от ЕС и нас в частност. Питам се и отговор не искам - ние ли сме ЧЛЕН или Украйна е ЧЛЕН-ка на тоз ЕС?!
24
1
 
54
 
! Отговори
пак ние преди 9 години
Никакви пари от данъкоплатците за Украйна, тъпите янки да си влизат в ролята и веднъж поне и те да платят сметката
23
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За Гърция трябваха 500 000 000 000 ? като половината ги опростиха, тоест изгоряха, а колко ще трябват за втората по-големина държава в Европа? Другарчетата ни САЩ да не би да са замислили да повлекат и ЕС със себе си към пропастта, че тяхната кукла от ЕК внушава, че всички сме длъжни да си изпразним джобовете?
22
2
 
55
 
! Отговори
за кой ли път преди 9 години
Отдавна е ясно,че България е 999-та дупка на кавала на ЕС.На Гърция на която помощите били дребна работа,на България биха били още по дребна,ама ... няма.Можеха да ни премахнат корупцията,ама ... няма.Плащаме здраво,вземаме трохи и то в определени фирми.Тънем в нищета,а сега дайте да дадем ... на Украйна.Те ни прецакаха ,заедно с ЕС за Южен поток,но ние сме великодушни.Да си дадем и последния залък.
21
1
 
41
 
! Отговори
не искат преди 9 години
Да, най-евтино и желано от АТЛАНТИците, е Русия да не издържи и нападне ***. Та нали самата война е между Русия и Сща.
20
0
 
22
 
! Отговори
Suisse преди 9 години
Chakaha da minat izborite i veche smelo mogat da kajat, kakvo planuvat :). Dolna ***.Aide chestito na naivnicite.
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TAKA TAKA -NA BEDNIA I KOZATA MY SVALETE POMIARI MRASNI ;BEDNA BALGARIA SHTE POMAGA NA 50 MILODNA YKRAINA ;4E TO NIE IMAME NE PO MALKO NYZDA OT POMOSH ; KADE SA NASHTE MALOYMNICI I ZA KAKVO SA V EVROPARLAMETA AKO NE OSAZDAT TEZI POLITIKI NA PEDALITE.
18
1
 
42
 
! Отговори
Абсент преди 9 години
САЩ надживяха с малко соцлагера...Евросъюзът (с този ОБЩ казан,в който бъркат избирателнж-за нас българите все НЯМА)ще надживее с малко САЩ...какво ли иде...дали не е БРИКС...поживем увидем ;-(
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOI I KOGA KAZA 4E SME SAGLASNI DA POMAGAME NA YKRAINA ;NE SME NITO DLAZNI NITO IMAME ITERES;ZASHTO S NASHITE PARI OT DANACITE SHTE POMAGAME NA TEZI FASHISTI ;NIE SI IMAME NASHTE PROBLEMI V EVROPA ZA RESHAVANE I TE NI STIGAT;
16
1
 
41
 
! Отговори
До 11 преди 9 години
Нас кой ни пита нас ни опъват без да ни питат затова сме жалки... Пак казвам ако не бяхме върнали ядрените ракети на СССР.... Сега щяхме да сме царе на Балканите!!!
15
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи от 2015 няма да спасяваме европейски банки защото това били при на данъкоплатците ама ще спасяваме Украйна която НЯМА НИЩО ОБЩО с ЕС освен че е "приятел на САЩ?!?!?! Е това е вече НАГЛОСТ!!!АЗ пари за Украйна НЯМАМ!!!!!!!!
14
0
 
49
 
! Отговори
мда преди 9 години
Тези господа се ос**** тотално с безумната си политика и слугинажа си към сащ, пък сега данъкоплатеца да спасява някаква държава, която даже не е член на ЕС. Да си ги спасяват техните милиардери. Ако това стане реалност, съюза със сигурност се разпада.
13
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си плащат САЩ и МВФ, които започнаха всичко, омръзна ни да хвърлят бомбите и после да казват - оправяите се това е ваш европейски проблем!
12
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми като е дреболия, дайте и насам 10-15 милиарда евро! Кво се стискате? Ако не дадете и ние ще спретнем една гражданска война, и ще ви излезе по-скъпо!
11
0
 
49
 
! Отговори
Майка ви да.... преди 9 години
Ей, в България има хора болни от рак деца родителите се молят по телевизията на хора да пуснат смс да спасят децата... . Една операция 1мил евро е кви са тия цени бе говняри мръсни... .... *** скапания свят в който живееме... Като имате милиони кво толко ще ви стане да помогнете на някой болен човек!!!
10
1
 
49
 
! Отговори
аз съм българче преди 9 години
"Това ще изисква помощ в размер на милиарди, с участието на нашите данъкоплатци и избиратели, на Европейската комисия, Съединените щати, Канада и Международния валутен фонд", подчерта той."Господин немски травестит, махни от уравнението "нашите данъкоплатци и избиратели", a останалите от изброените можете да си плащате за възстановяването на втората по големина държава в Европа. Вие си играхте игричките със САЩ, вие ще си ги спасявате.
9
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ние да плащаме ве!!!!Имат поне 10-тина МИЛИАРДЕР-ОЛИГАРСИ, които така или иначе са ОТКРАДНАЛИ тея пари, дето липсват. Да си ги вземат обратно и ще имат $$$, дето им липсват.Да им с..ра на ЕС-то ако и на тея измикяри почнат да плащат.
8
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"е дреболия в сравнение с нуждите на Украйна, която е изпаднала в дълбока икономическа и политическа криза" - Алуууууу, там не е криза, там гражданска война.Каква стана тя. Нещо нови санкцийки това, онова? Всички са много смели докато не дойде времето за плащане?ДемукраТиТи, къде сте всички сладки домашни анализатори - нещо по въпроса да кажете?
7
0
 
51
 
! Отговори
даммм преди 9 години
Я стига...каква евентуална война бе....та това в момента какво е......и децата знаят вече,че за интригите на САЩ в Украйна ще плащаме ние--европейците......демокрация,какво да се прави.
6
0
 
43
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Momo Откакто *** задните части на Обама и сие А ЕС няма пари за Украйна,нито МВФ ,Канада и САЩ Украйна е бездънна яма за пари Та тръгнат ли да помагат на Украйна ,ЕС ще се разпадне първи. После САЩ и Канада,ще трябва да поемат целия товар,а Канада няма да издържи дълго. В крайна сметка САЩ ще останат сами да дават пари,което ще им коства фалит . Степите на Украйна,да не се окажат гроб за ЕС ??