3-ма украински военни са убити, 5-има са ранени при обстрел

Сепаратисти са нападнали контролен пункт край Славянск
Обновена: 29 юни 2014 07:31 | 28 юни 2014 20:16, Анисия Иванова
83
3-ма украински военни са убити, 5-има са ранени при обстрел
Снимка БТА

Трима украински военни са убити днес при нападение на проруските сепаратисти срещу контролен пункт край източния украински град Славянск с леко оръжие и минохвъргачки, съобщи военният говорител Олексей Дмитрашковски, цитиран от Ройтерс. Петима други са ранени.

Нападението срещу контролния пункт, издигнат като част от   антитерористичната операция на правителството, е извършено въпреки обявеното снощи от Киев удължаване на прекратяването на огъня до понеделник вечерта.

Проруските сепаратисти продължават да обстрелват украинските сили за сигурност, заяви по-рано днес Андрей Лисенко, говорител на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, цитиран от ИТАР-ТАСС.

За последното денонощие са ранени петима украински военни, уточни Лисенко. Т. нар. опълченци "пет пъти обстрелваха контролните пунктове и позициите на силите на антитерористичната операция, вследствие на което бяха ранени петима украински военнослужещи", каза говорителят. Според него се е водил обстрел в района на Славянск, Димитровка и Краматорск, както и в  Червенопартизанск. (БТА)
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин направи грешка трябваше да прати 1топола на киев, а другите на спусък към ЕВРОГейския коптор , самолетоносачите на янКките и по големите им градове.С фашисти се разговаря ТАКАОтносно кратерите те ще бъдат в дръта *** Еврогейска територия (Основен виновник за кръвопролитията в Украйна) не съмнянайте в това, а относно територията Америка то тя за 2000г ще остане необитаема.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин направи грешка трябваше да прати 1топола на киев, а другите на спусък към ЕВРОГейския коптор , самолетоносачите на янКките и по големите им градове.С фашисти се разговаря ТАКАОтносно кратерите те ще бъдат в дръта *** Еврогейска територия (Основен виновтик) не съмнянайте в това, а относно територията то тя Америка за 2000г ще остане необитаема.
54
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До хе хе 64 - https://youtube/watch?v=vLOU6TAVnb0 приятно гледане, ЛЪЖЕЦО !
53
0
 
10
 
! Отговори
Az преди 9 години
До ДидоПопитали радио Ереван колко руски танка са необходими, за да стигне руската армия до Киев. Радиото отговорило - един, до Киев към него ще се присъединят 10 дивизии ...
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дидо, вземи си представи редовни руски военни части в Украйна и ще ти стане ясно какво довориш и какк изгллежда.
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом укропитешките дезинформатори и лъжци като Олексей Дмитрашковски, казват че са убити 3 *** ,трябва да четем , че са поне 30. Но бройката не е толкова важна.Важното е че братушките от Новорусия удържаха фронта сами и Домбас и Луганск повече никога няма да са украински(американски).Скоро украинците ще натикат в *** *** бандеровската хунта и поне 50 години още няма да чуем за тях.
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моля думата сепаратисти да се замени с истинската: БУНТОВНИЦИ срещу АМЕРИКАНСКОТО ШИСТОВО РОБСТВО.
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко да си прибира наркоманчетата, да признава Новороссия и да се кротват вече!И без друго всеки ден има дезертирали в украинската така наречена армия.
48
19
 
3
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
Моля думата сепаратисти да се замени с истинската:РЕДОВНИ РУСКИ ВОЕННИ ЧАСТИ.
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пресс-служба АТО подтвердила, обстрел своего блокпоста в районе Славянска.В сообщении Игоря Стрелкова раскрываются некоторые подробности:Около 13 часов началась интенсивная минометная перестрелка между нашими позициями на Семеновке и опорным пунктом противника у пос. Восточный. Кто ее начал неясно (мне доложили, что противник. Но не исключаю, что наши бойцы не утерпели и обстреляли очередную продвигавшуюся по дороге колонну с боеприпасами). В ходе перестрелки со стороны противника вела огон
46
1
 
11
 
! Отговори
Andreshko преди 9 години
Това е пълно безумие и виновни са всички ... само дето страда украйнският народ !!!!Русия, САЩ а и ЕС също !!!! Бог да прости загиващшти хора.
45
1
 
6
 
! Отговори
rostock преди 9 години
grajdanskata voina v ukraina shte zavurshi,kogato v kiev razberat ,che spasenieto e v dederalizaciata na stranata.
44
14
 
4
 
! Отговори
Гоп-стоп! преди 9 години
Газпром требует увеличить тарифы на газ внутри России, чтобы найти средства на строительство газопровода в Красный Китай. Таким образом, рабам Путина придется платить за коммунальные услуги в полтора раза больше
43
23
 
5
 
! Отговори
хе хе преди 9 години
Хохлите избиха чеченците платени от путин и сега джуджето моли за мир....
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
лапайте на кончита вурст, вурста и това е
41
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До предния:А ти сигурно си някой църковен лъв, дето си мисли, че запада или САЩ ще го направят богат???
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дайте неква негативна информация за хамерика, с колко % нарастна дългът ? :)
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 52 от славянин0 1 до 52 от славянинпреди 1 часРазбрах, отсега нататък само чифутските сайтове ще чета, добре че ми отвори очите!------ти си за освидетелстване, сигурно си някоя бедна църковна мишка вярваща че русия ще я направи богат :)
38
2
 
6
 
! Отговори
michob65 преди 9 години
Не се ли омотаха да се харчат тези царвули. Особенно да гърмящи по мирни жители мамка им.
37
3
 
29
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 59 И какво стана след майдана? Отново си избраха олигарси да ги управляват Инак Десен сектор не са стотина души а доста повече. А до просешка тояга ги е довела малоумието и мързела на хохлите. Сега като толкова са против Русия ,да не би да са почнали да се оправят а ??? Прецакаха си малко останалите заводи,нахендриха се без евтин газ. Да не говорим,че си спретнаха и гражданска война Та ето доказателства,що са били бедни и такива ще си останат,че и по-зле