Путин да посредничи за спиране на огъня в Украйна, зоват Оланд и Меркел

Двамата лидери призоваха за споразумение
3 юли 2014 16:13,
27
Путин да посредничи за спиране на огъня в Украйна, зоват Оланд и Меркел
Снимка: Reuters

Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел призоваха руският президент Владимир Путин да насърчи сепаратистите в Източна Украйна да постигнат споразумение с украинските власти, съобщи френското президентство, цитирано от Ройтерс.

Оланд и Меркел са подчертали в телефонен разговор с Путин, че е много важно да бъде приложена много бързо вчерашната договорка в Берлин между външните министри на Франция, Германия, Русия и Украйна за постигане на споразумение за двустранно прекратяване на огъня.

Оланд и Меркел поискаха също от руския президент да подкрепи организирането на среща на контактната група преди 5 юли за уточняване на условията по прекратяването на огъня, се допълва в съобщението на Елисейския дворец.

За целта те помолиха руският президент Путин да се намеси и да насърчи сепаратистите да преговарят с украинските власти за намиране на решение, уточняват още от президентството.

Франсоа Оланд и Ангела Меркел ще разговарят в близките часове и с украинския президент Петро Порошенко, предаде Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДО 25 шопа Първата световна война е започната от Русия. Втората също - заедно с Германия.
16
1
 
6
 
! Отговори
ДО 25 шопа преди 9 години
Шопе, Русия си е Русия, дали при Иван грозни дали при Сталин или Путин, кръвта вода не става Така е и с швабите, двете световни войни ги разпалиха те. И при двете ядоха пердаха.
15
9
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До ДО баба Меркел Така ли бе, умник? Ама това Бисмарк за Путинова Русия ли го е казал? Щото има малка разлика между сега и преди 150 години.
14
0
 
7
 
! Отговори
ДО баба Меркел преди 9 години
Знам сто начина да извадя руската мечка от бърлогата, но не знам нито един начин да е върна обратно. Това го е казал в края на 19 век Ото Фон Бисмарк, първи канцлер на единна Германия.
13
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предстои касапница за руски гадове. Днес украинската армия затвори границата в Русия, руските граничари не пускат терористите обратно, ще ги правят на кайма с тежката артилерия.
12
0
 
6
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Или-ние запалихме огъня,ти го гаси.
11
0
 
11
 
! Отговори
mihail преди 9 години
Дано РУСИЯ се справи с изпитанията на който е подлага европа
10
0
 
19
 
! Отговори
MSC преди 9 години
До БобиЗа съжаление Боби, ЕС а и въобще всички тепърва ще усетим последиците от Американската Мечта.....
9
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Международно признание на Новорусия, както беше преди 15 години с Косово. Това е изхода.
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия двамата съвсем изтрещяха, вече не знаят на коя порта да се кръстят!
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами той ги призова да отложат референдума, те не го послушаха и действат на своя глава, а санкциите заваляха по Русия. Поредната интересна логика на брюкселските зелки, излиза, че ако някой проруски настроен се барикадира в някоя европейска банка и вземе заложници, ЕС ще обвинява и санкционира Русия за това... Украйна си има президент, премиер, правителство, а баба Меркел и френския рогач очакват Путин да им изземе функциите и да им оправя бакиите.
6
0
 
35
 
! Отговори
даааааааа преди 9 години
*** от ЕС и САЩ сътвориха поредната кървава каша а сега друг им е виновен и друг да им оправя кашите...........
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От думите на фюрера на Европейския Райх, отново не става ясно, как точно си представя руската намеса в Източна Украйна. Много общи приказки и никакви конкретни предложения.
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обамата и тая отвратителната, която и забравих името от МВФ да посредничат. Нали са си дружки с Оланд и Меркел. Докарват до инфлация една дръжава, вкарват я в гражданска война и им дават заеми, които не се знае украйнците как ще плащат и накрая замазват всичко с медиите и изявленията на хуманитарните организации.А пък после пък молят Путин да им оправя ***.
3
29
 
2
 
! Отговори
Успарин преди 9 години
Великите руски князе се въртят в гробовете си, као вентилаторе, откак начело на великата страна застана лилипут с име на женски полов белег......но всичко е до време. Или *** ще порастне с още някоя педя...в смисъл ще расте на педи...или...ще порастне с още някоя педя...xD
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
UKRAINA- FEDERATIVNA DURJAVA, TOA E IZHODUT OT VOINATA.
1
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фашистката хунта в Украйна продължава да избива собственния си народ, обстрелва жилищни квартали с тежка артилерия и авиация и със забранени боеприпаси. Вчера е убито още едно 5 годишно дете и около 20 мирни жители. Това ли вие демокрацията *** кръвожадни. Струва ми се, че много скоро руското знаме ще се вее пак в Берлин, но този път и в Брюксел, Париж и Лондон. ДОЛУ ЕС, ДОЛУ САЩ, ДОЛУ НАТО, ДОЛУ ФАШИЗМА! АНАТЕМА!