Арести за убийството на палестинския тийнейджър

Задържани са шестима еврейски екстремисти
Обновена: 6 юли 2014 16:40 | 6 юли 2014 16:40,
22
Арести за убийството на палестинския тийнейджър
Тарик Абу Хдейр. Снимка: БТА

Израелската полиция арестува шестима заподозрени в рамките на разследването за убийството на младия палестинец, отвлечен във вторник вечерта в източната част на Ерусалим, намерен ден по-късно и за когото после се установи, че е бил изгорен жив, предадоха световните агенции, като се позоваха на израелски медии.

Говорителят на израелската полиция Мики Розентал заяви, че нито може да потвърди, нито пък да отхвърли информацията за ареста, защото подробностите за разследването се пазят в тайна.

Още по темата
Тялото на 16-годишния палестинец беше намерено в гора в Ерусалим в сряда ден след погребението на тримата израелски тийнейджъри, отвлечени на 12 юни на Западния бряг и намерени мъртви в понеделник.

Според израелски официален източник арестуваните шестима души за убийството на младия палестинец са еврейски екстремисти, предаде Франс прес.

Задържаните са част от екстремистка еврейска група, каза източникът, пожелал да запази анонимност.

Същевременно днес съд в Ерусалим осъди на девет дни домашен арест 15-годишен палестинец, който имал и американско гражданство и който е братовчед на убития палестински младеж,  предаде Франс прес.

Тарик Абу Хдейр е осъден, защото замерял полицаи с камъни по време на протест в четвъртък в палестинския квартал на Ерусалим Шуафат. Младежът беше арестуван за деянието. Кадри, появили се в интернет, показват, че полицията го е била в ареста, съобщават световните агенции.

На кадрите се вижда, че младежът е с белезници и почти в несвяст по време на побоя, който му нанасят мъже с качулки, които очевидно са полицаи.

САЩ изразиха дълбоко безпокойство от случилото се и поискаха бързо и прозрачно разследване дали над младежа е била упражнено прекомерна сила.

Израелският министър на правосъдието Ципи Ливни определи случилото се като сериозно, но подчерта, че то не отразява политиката за поддържане на реда в страната.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие докато се занимавате със турци други ваши съюзници ви разпиляха държавата слеписте до емтастепен
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 17; не искат да ходят онези мързели като теб! свикнали да крадат ддс и тн.....
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
друг път щети кажа защо съм тук капацитетът на твойта тиква неможе да събере толкова информация
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 11, я ходи в Турция да видиш начин на живот работа заплати а не мизерия като наща в бг последните три години клошарите са двойно повече дативсерем на ЕС
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе *** недоразвид катоси в ЕС кво от това я се поразходи в двете държави пораспитай заплати и бначина на живот да видиш реялноста
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 8: съгласенсъм но ако и турците напуснат бг кой ще пази страната такали българи си предадоха родината
5
1
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Зъб да зъб и око за око!!!Там враждата никога няма да угасне :D :(
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това американче с палестински корен изяло толкова бой от евреите няма как един ден като порастне да не стане терорист
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Задържаните са част от екстремистка еврейска група" Да и какво от това ? От кого са задържани ? Както са задържани така и ще бъдат освободени,Тези отмъщения при тях са без край. Тримата еврейски младежи които хамас убиха беше с цел да не се постига мир. Хамас искат война с цел да се намеси света и да изгонят евреите от Израел, Евреите пък с вроденото си нахалство няма да се махнат защото Аврам и Сара и Исак са живяли на тези земи както и Исмаил и майка му Агар. Който знае библията знае защо
2
6
 
14
 
! Отговори
Негърчо преди 9 години
САЩ изразиха дълбоко безпокойство от случилото се и поискаха бързо и прозрачно разследване дали над младежа е била упражнено прекомерна сила-te praviat vsichkite problemi a posle se obezpokoiavat
1
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СКОРО ОЧСКВАМЕ АРЕСТИ И НА ЕКСТРЕМИСТИТЕ ОТ ГЕРБ И БСП ЗА УБИЙСТВОТО И КРАЖБИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД