Хилари Клинтън нарече Меркел "най-великия лидер в Европа"

"Крайно време е Америка също да има жена за лидер"
Обновена: 6 юли 2014 17:36 | 6 юли 2014 17:36,
50
Хилари Клинтън нарече Меркел "най-великия лидер в Европа"
Снимка: БТА

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън нарече германския канцлер Ангела Меркел "най-великия лидер в Европа" по време на посещение днес в Берлин.

Тя каза, че е крайно време Америка също да има жена за лидер, макар да не потвърди, че ще се стреми към президентския пост, предаде Ройтерс.

Клинтън, която представи в германската столица новата си книга "Трудни решения", също така определи руския президент Владимир Путин като "твърд, но лесно докачлив човек".

Мнозина очакват бившата първа дама на САЩ да се включи в надпреварата за Белия дом през 2016 г. Самата тя посочи Меркел като добър довод за това САЩ да имат жена за президент в скоро време.

"Мисля, че сме готови жена да си пробие път през стъкления таван", заяви Клинтън в интервю за германския в. "Билд ам зонтаг", като добави, че ще реши дали да се кандидатира за президент "в края на тази година или в началото на следващата".

Тя се пошегува с факта, че и двете с Меркел имат вкус към костюми с панталони и изрази възхищение от лидерството на германския канцлер в Европа по време на кризата в еврозоната.

"Аз казвам в книгата, че според мен тя е най-великият лидер в Европа, според мен тя е велик лидер в глобален план, според мен тя изнесе Европа на плещите си и това не беше лесно", заяви  Клинтън, визирайки ролята на Меркел по време на кризата.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Случка из живота на "фамали" Клинтън.След като медиите вдигнаха шум за аферата Моника, Хилари полудя от ревност(и най-вече заради имиджа на Клинтанови).Та,по този повод Хилари взела семейната Библия(нали са протестанти) и със всичка сила избабанила по президенската глава Билито!Демек,...Къв си християнин бе!?Напрайна за резил!!!...От тогава Билито има не само комплекси,но и като увърта истината за сагата"Десет св*рки,които разтърсиха света!"- се пипа по носа.А,това е синдромът на Пинокио!...
22
0
 
3
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Той затуй ли Бил ти нахлузи такива рога ***, да те *** в недоразумението на природата!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Hilari ne e dobre s glavata, nesto i ima.na takuv chovek ne biva da se dava vlast.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лелката така е вдигнала ръката си, като че ли в следващия момент ще изпъне пръстите си напред и ще изкрещи "Хайл!"
19
3
 
1
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
До 27Еми защото се мислиме ,че ние сме НАЙ-великата нация , най- трудолюбивата , най-производителната , най -дисциплираната ......най-сексуалната ) .... най-чистата етнически ... и как такъв народ ще го водят някакви си шваби .))
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E тоя луд гей, ако стане президент наистина ще започне световна война. Ужас или ще и напрвят клип с жени и животни, ако не започне.
17
3
 
7
 
! Отговори
От 9 преди 9 години
Бях тук преди няколко часа и написах коментар 9. Не ми е ясно, защо 10 човека не искат Германия да бъде лидер на Европа? Поне напишете, коя държава, според вас, трябва да дава тон на Европейския съюз и да бъде пример за подражание? Какво против имате германското трудолюбие, принципност, ред и дисциплина? Всички виждаме какъв е резултатът от прилагането в практиката на тези техни качества - как изправиха Германия на крака след Втората световна война и какво постигнаха, въпреки тежките санкции.
16
0
 
13
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Хитлери Клинтън ЩЕ е следващия президент на САЩ !!!Това е вече решено през 2012 в една "малка стаичка" и бе решено следващия президент на САЩ да е Хилари Клинтън и затова тя напусна кабинета на Обама да е "чиста" пред призеденската надпревара през 2016 . Тя вече започна своята капмпания . Дори и решено кой ще Е съперник на Клинтон . А за масите ще подхвърлят илюзията че ТЕ избират президента на САЩ .
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Po vreme na Libiiskata okupazia Hilari vikache vseki den po televiziata: Kil Kadafi, kil Kadafi!S kakwo pravo vikache Hilari?
14
1
 
1
 
! Отговори
Тоя Путин преди 9 години
Да не би да е в Азия?Регионален лидер,докачлив.
13
0
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Файда от Меркел и Хиларито като...държава нямаме.Имат...файда съседите ни,откъм Босффора.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Килъри, след като Меркел е "най-великия лидер в Европа", що толкоз я подслушвате, а? Или просто се учите как се прави от записите...
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън нарече германския канцлер Ангела Меркел "най-великия лидер в Европа" по време на посещение днес в Берлин."Слуз и мас капе от долните мазняри от САЩ. Подмазват се на Европата, за да имат шанс да натиснат Русия. Добре че на Путин му е през **** изявленията на тия европейски и американски личности. Добре че са му през **** масоните. Пачата на Клинтън може колкото си иска да ги хвали. Може и да хвали туркията. Ама това което говори не значи че е вярно
10
17
 
2
 
! Отговори
Една преди 9 години
Тази Хилари Клинтън е много симпатична и силна жена. Харесва ми!
9
9
 
3
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Май ни я гласят за следващ президент Хиларито, та незнам, ще я видим тази работа! Което обаче не задължително е лошо нещо. С Бил Клинтън зад гърба си Хилари може би ще бъде добър американски президент.
8
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много харесвам Ангела Меркел, Хилари също - много властна жена е, с характер.
7
3
 
8
 
! Отговори
Ние преди 9 години
Ами да,след като Германия експлоатира цяла Европа без война!?
6
1
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Били-то Клинтън надува саксофона,Мони-то Люински д*ха укарина,бабе-то Хили надува политико-балона... Изобщо,духов оркестър без име!
5
12
 
1
 
! Отговори
турчин преди 9 години
ХИЛАРИ Е нашта господарка
4
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И още по-точно казано, на Германия се пада правото да бъде лидер на Европа. Такова решение ще бъде хем разумно, хем полезно.