Ким Чен Ун накуцва, показаха го по телевизията

Западните медии оцениха това като небивал случай
Обновена: 8 юли 2014 19:07 | 8 юли 2014 15:00, Елка Василева
60
Ким Чен Ун накуцва, показаха го по телевизията
Снимка: YouTube

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна на церемония в Пхенян по повод 20-годишнината от смъртта на неговия дядо – основателя на КНДР Ким Ир Сен, накуцвайки.

Севернокорейската телевизия показа как Ким Чен Ун върви в залата в Кимсусанския мемориален дворец, известен и като Двореца на Слънцето. Западните медии оцениха излъчените кадри като небивал случай за страната, в която към лидерите се отнасят като към полубожества.

Ким Чен Ун пристигна в Двореца на Слънцето, където са изложени телата на неговия дядо и баща, точно на обяд, пише РИА Новости, като се позовава на корейската агенция КЦТА. Той положи цветя пред паметника на Ким Ир Сен, разгледа залата, в която са представени правителствените награди, вагонът и служебният автомобил на дядо му.

Досега държавните средства за масова информация и пропаганда на Северна Корея не си позволяваха да покажат слабост или болест на ръководителите на страната, отбелязва „Гардиън“. На операторите например беше забранено да снимат под определен ъгъл Ким Ир Сен, който до смъртта си през 1994 г. имаше калциево образувание на врата си с размери на топка за тенис, което е било невъзможно да се премахне.

Не е ясно по каква причина Ким Чен Ун накуцва, пише Ройтерс. „Уолстрийт джърнъл“ посочва, че южнокорейски медии са отбелязали качените от Ким Чен Ун килограми и са коментирали здравословното му състояние, на което може би се отразява пушенето. В пресата се появиха и предположения, че Ким Чен Ун си е направил пластична операция с цел да засили приликата си с дядо си. Бащата на Ким Чен Ун – Ким Чен Ир, също накуцваше, след като през 2008 г. прекара инсулт, припомня изданието.

По време на тържественото мероприятие, посветено на 20-годишнината от смъртта на Ким Ир Сен, Ким Чен Ун не произнесе реч. Вместо него говори председателят на президиума на Върховното народно събрание на страната Ким Йон Нам. Той провъзгласи Ким-старши за най-великия лидер в историята на човечеството, като изброи постиженията му, често прекъсван от аплодисменти, пише NEWSru.com.

Ким Йон Нам заяви, че благодарение на мощната армия, създадена от великия лидер Ким Ир Сен, страната успешно преодолява трудностите. Той призова севернокорейците да се обединят под ръководството на Ким Чен Ун, за да постигнат благоденствие.

  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ преди 9 години
Абе кълвачи.....защо сложихте минуси на коментар 46.....С какво не сте съгласни!!????!!!!!-------С истината която е написал???? *** и шматките сте...........Като не сте съгласни с мнението му--отговорете му--с доводи и факти.
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Психопат"Леле че той техният парламент по як от този на Европейският съюз бе!"Столицата им е на светлинни години от София, нищо че са бедни и санкционирани отвсякъде. Провинцията и тук и там е мизерия...
47
1
 
9
 
! Отговори
Гацо Бацов преди 9 години
От утре Баце всите курейци ша накуцват, иначе ша ги опуцат.
46
1
 
0
 
! Отговори
Владо преди 9 години
Nord Korea über alle !
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПише се често за Северна Корея, за да помнят младите читатели какво беше у нас доскоро...Да помнят!И да могат да оценяват Свободата.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прасето да не е стъпило макриво?VIVA SOUTH KOREA !
43
1
 
7
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Защо куца това дебело нищо не е важно , важното е защо ВСИЧКИ в залата са с военни униформи !!! Най - лошото управление е демокрацията, но по-добро не е измислено - това го е казал един умен човек !!!
42
8
 
4
 
! Отговори
Психопат преди 9 години
Леле че той техният парламент по як от този на Европейският съюз бе!
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ве просто като играха мач боговете завчера и Зевс срита Ким зверски в кокалчето!
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щастие в дома на всеки американец.
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбирам защо тук се пише постоянно за С. Корея. Нищо против държавата и лидера й (да си се оправят), но ако ще пишем за външна политика нека да акцентираме на Украйна (това се прави) и на съседните ни страни - не съм срещал нормална и задълночена статия за Турция, Сърбия, Гърция или Македония.
38
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БожоЩом незнаеш чети--от 1914 год до 2009 год.САЩ провокират 92 войни във над 60 държави по-света.Приблизителни данни за жертви--350--380 мильона човека.това са факти--не съм го измислил аз.Това са данни на офицялният сайт на американският сенат.А в последното си интервю 39 американски президент Джими Картър казва--САЩ е най-големият подпалвач на войни.Интервюто е от 12 април тази година-----Бъди здрав и малко по-умен.....успех.
37
10
 
9
 
! Отговори
до 42 преди 9 години
Когато чуеш Ким да раздава заповеди и да обяснява на другите държави какво да правят, а САЩ стои и си гледа работата, тогава се опитвай да правиш разлика между тях и корейците. В глобален мащаб американците са причинили директно или индиректно повече жертви, отколкото Ким Чен Ун, просто той и родата му са от старата школа и действат по стария начин, без да усещат нуждата да си лъскат имиджа с псевдодемокрации, световни полиции и прочее *** оправдания за унищожението на хора и държави.
36
12
 
5
 
! Отговори
Кажете ве лъжльовци! преди 9 години
Е нали уж имало ЦЕНЗУРА в Северна Корея? Как така показват Ким Чен Ун куцащ? Тая статия разобличава много лъжци и клеветници. Щом имало цензура и диктатура, как така държавната телевизия показва президента неглиже?
35
9
 
9
 
! Отговори
до Божо преди 9 години
На нас нищо не ни е направил, не си ти човекът, който ще го съди. Не сме били в конфликт с държавата му, не нас е обявил за враг номер едно, а САЩ, Ким си е техен проблем, макар, че държавата му е от затворен тип и не той се меси в чуждите държавни работи.
34
10
 
15
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Не знам колко хора е убил "Обонго", обаче съм виждал оградата по границата на САЩ с Мексико, която е поставена , за да не бягат американци в Мексико :))) Това дебело нищо е част от чудовищна система, която държи за заложници роднините на граничари, и ако случайно решиш да напуснеш комунистическия рай, семейството ти изчезва !!! В омразата си към САЩ, ставате жалки и оправдавате всякакви сатрапи и престъпници, които тероризират собствените си народи !!!
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ким сикиме!
32
2
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Интересна реч с намек накрая за благоденствие , което ще дойде когато знамето на Севера се развее над Сеул ! Това е развитието на нещата след като Ким предложи на юга обединение
31
1
 
9
 
! Отговори
до дърта комунистка преди 9 години
Няма лошо, всеки ден разстрелян или взривен депутат, още преди края на годината ще е очистил целия парламент, семействата им, фирмите и обръчите около тях (и техните семейства).
30
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БожоБожо...точно Обонго избива мильони хора по-света,а малко поне бъди обективен.Или да ти изредя всички войни на САЩ и жертвитье им???? А стига вече чернолизачество--имай достойнство.