Меркел призова за бързо разследване на самолетната катастрофа

Тя изтъкна наличието на много признаци, че Боингът е бил свален
18 юли 2014 16:13,
26
Меркел призова за бързо разследване на самолетната катастрофа
Ангела Меркел, Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел призова днес за незабавно прекратяване на бойните действия в Украйна след трагедията с малайзийския самолет в източната част на страната, предаде Франс прес.

Важното сега е да се извърши независимо разследване възможно най-бързо, а за тази цел е необходимо прекратяване на огъня, след което от решаващо значение ще е отговорните да бъдат съдени, заяви Меркел на редовна пресконференция в Берлин.

Тя изтъкна наличието на "много признаци, че самолетът е бил свален" и че последните събития ясно свидетелстват за необходимостта да се намери политическо решение за Украйна в диалог с руския президент Владимир Путин.

Още по темата
Канцлерът на Германия спомена за наличието на данни, че проруските сепаратисти в Украйна са добре въоръжени, разполагат с тежки оръжия и че някои от тези оръжия са докарани от Русия.

Според Ангела Меркел бунтовниците безпрепятствено прекосяват украинско-руската граница и затова укрепването на граничния контрол е от първостепенна важност, посочва Ройтерс. ЕС обмисля налагането на Русия на допълнителни санкции, които ще бъдат насочени срещу среди, "тясно замесени в дестабилизирането на Украйна", отбеляза Меркел, цитирана от ДПА.

Случилото се с малайзийския самолет в Източна Украйна изглежда адекватна последица на случващото се през последните няколко дни.

Меркел каза, че Германия и САЩ имат различни виждания за защитата на личните данни след появата този месец на нови твърдения за американски шпионаж, но подчерта, че независимо от това партньорството с Америка остава изключително важно.

Във връзка с конфронтацията между израелци и палестинци канцлерът посочи, че се наблюдава "ново качество" оръжия, използвани от Хамас срещу Израел и изтъкна, че подложените на нападение държави трябва да имат възможност да се защитят. "И двете страни трябва да се съгласят с болезнени компромиси, но когато става въпрос за самоотбрана, сме на страната на Израел", каза Меркел.

Канцлерът заяви, че смята да остане на поста до края на мандата си и да оглавява германското правителство поне до 2017 г. По-рано в местния печат се появиха публикации, според които Меркел обмисля да подаде оставка предсрочно, отбелязва ИТАР-ТАСС. "Хората в Германия могат да разчитат, че ще изпълня обещанията си към тях", подчерта Меркел.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
мдa преди 9 години
И един мaрмот си увивa шоколaдa. Имaло било признaци. Единственото сигурно нещо е, че в ЕС нямa нито един лидер, който дa не скaчa по гaйдaтa нa бaрaк осaмa.
5
0
 
8
 
! Отговори
мръ31 преди 9 години
И аз настоявам да се разследва бързо и от интернационални експерти. Съшо настоявам да се разследва изгариянето на живи хора в сграда в Киев и те да бъдат съдени в Хага . Защо се укриват хората от десен сектор които извършиха това престъпление срещу човечеството??? ЗАЩО САЩ не настояват за това разследване >??? ЗАЩО
4
1
 
2
 
! Отговори
do 2 преди 9 години
Ако можеше да ги тълкуваш нямапе да ти се струват безсформени. Това е политически език, а не просташкия език на нашите ***. Какво искаш да чуеш. Как Меркел ще нареди на немската армия да влезне в украйна и да избие сепаратистите ли? Или как ще бомбардират Палестина или какво?
3
21
 
5
 
! Отговори
Слава Украiнi преди 9 години
RUSIA TRIABVA DA BADE UNI6TOJENA
2
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дизайнът е на Кремъл, а парафа на Путин.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде си