"А защо няма мир в Украйна", попита украинският посланик

Москва се бори със следствието, а пренебрегва причините
19 юли 2014 10:18,
132
"А защо няма мир в Украйна", попита украинският посланик
Снимка: Reuters

Москва се бори със следствието, а пренебрегва причините. Така украинският посланик у нас Микола Балтажи коментира в ефира на БТВ изказването на руския президент Владимир Путин, който обвини Киев за фаталния инцидент с малайзийския самолет. По думите на Путин Украйна е подновила военния конфликт в източната си част.

„А защо няма мир в Украйна”, попита реторично Балтажи и добави, че подновената акция в Украйна не може да бъде причината за разбиването на самолета. Той подчерта, че правителството в Киев е подновило действията, тъй като споразумението за примирие е било нарушено над 106 пъти от сепаратистите.

„Комисия от украинското правителство води разследване – в нея има представители на ИКАО, на страните, чиито граждани са загинали, украински експерти – те трябва да дадат изводите”, подчерта дипломатът. Според него инцидентът в Източна Украйна неминуемо ще повлияе на отношенията на Русия с Украйна и Запада.

Балтажи съобщи, че и в момента продължават бойните действия в Източна Украйна. „В Луганск убиват мирни жители и не дават да се приберат телата. Чакат да дойдат руски журналисти, за да заснемат, че са убити от украинската армия. А има видеа на обикновени жители – вижда се кой стреля”, добави още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
21
 
! Отговори
Халюцинации преди 9 години
Т.н. "украински посланик" бърка халюцинациите с действителността!
64
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Наивен въпрос.Ами защото по същите причини нямаше мир и в Босна....
63
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТова не е като онова отзад.Виж маркировките какви са били на самолета.Бяло,синьо, червено.Естествено ,че е объркан за руски самолет.
62
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми, човека си казва истината. На много хора не им е приятно, но това е. То е ясно че се стреля отзад.
61
0
 
26
 
! Отговори
DARK преди 9 години
Вижда се кой стреля ***!Украинската армия с аритлерия ,град системи и НУРС от Су-25 и Ми-24 по жилищни райони.Лъжлива долна ***!
60
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През последните месеци посланикът на Украйна се превръща в сериозен конкурент на Бойко Борисов за най-постоянно присъствие на екрана на българските ефирни телевизии.
59
1
 
17
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 69 Е как защо,щото някои хора много искат да им садят ТОПОЛи в задния двор и това е Виж,Обонго е първия желаещ. Направо напира,напира,та чак не търпи човека
58
32
 
10
 
! Отговори
Слава Украiнi преди 9 години
Rusia e vinovna i triabva da iz4ezne. Neka iztriem ot zemiata ostanaloto ot komunizma i ot rusia. NE NA RUSIA
57
25
 
10
 
! Отговори
DO 66 преди 9 години
Абе що така , ужким народа Български бил в множеството си русофилораст , пък баш русофилораста , руския фашист Болен Пидеров взе един процент на последните избори , които започна от змийската бърлога на всички русофилорастки фашисти , Москва !!!
56
24
 
11
 
! Отговори
DOO 66 преди 9 години
ЙОСИФ ВИСАРИОНОВИЧЕСТ РОССИЯ , ЕСТ ПРАБЛЕМА , НЕТ РОССИЯ , НЕТ ПРОБЛЕМА !!!
55
48
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се ние в България ли се намираме или в Русия ?- Русия е права , Русия е велика , Русия има страшни оръжия -- Глупости на квадрати ! -- каквито са им колите такива са им и оръжията ! Всичко е морално и материално остаряло -- СКРАП !!!
54
26
 
8
 
! Отговори
серГЕЙ преди 9 години
МНОГО ЯСНО, ЧЕ ТАКА ЩЕ КАЖЕ. НАЛИ ШУНТАТА ОТ МОСКВА СА МУ ШЕФ. И АЗ МОГА ДА МУ КАЖА ПРИЧИНИТЕ - ТЕЗИ ОТ МОСКВА ИСКАТ ДА ЗАВЗЕМАТ КИЕВ С ПРЕВРАТ, ИЗБИВАТ УКРАЙНСКИ-РУСОФОБИ И ПРОГОНИХА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ ОТ МНОГО РАИОНИ НА УКРАЙНА .ЦЯЛАТА ХУНТА В ДОНБАС Е КУПЕНА С ФАШИСТКИТЕ ПАРИЧНИ ЗНАЦИ - РУБЛИТЕ И КАКТО ИЗГЛЕЖДА И МЕСТНИТЕ ИМ ПЕТА КОЛОНА У НАС , КОМУНО-ФАШИСТКАТА ,РУСОФИЛОРАСТКА ПАРТИЯ - ДПС/БСП/АТАКА/ББЦ . ПЪК КОЙ Е СВАЛИЛ БОИНГА ТО СЕ ЗНАЕ И ВСЕКИ ЩЕ КАЖЕ - ФАШИСТКА МОСКВА .
53
34
 
10
 
! Отговори
серГЕЙ преди 9 години
Ей, тоя терроросски фашистки запъртък *** на бялото вика черно и обратното. Кой изби и изгори с бензинови лампи 48 души в Одеса? - терроросските фашисти . Чистите терроросстки фашисти . Кой застреля над 100 демонстранти и полицаи на майдана в Киев? - терроростките фашисти и техните наемници. Пак същите убиват в Луганск, в източна и в цяла Украйна. Убийците и превратаджиите от москва искат да вземат власта в Киев, а жалкият *** е като течен шоколад в купчина ***.
52
13
 
10
 
! Отговори
кВА ГРЕШКА преди 9 години
Грешка направихме , голяма грешка , че през 1990 г, не разстреляхме като кучета всички безродни комуно-фашисти , русофилорастки ИБРИЦИ от БКП ! Ако го бяхме направили , сега България щеше да е богата и благоденстваща , колкото Белгия !..................Абе ти *** ли си?Ти какво си направил през всичките тези години за да не се стигне дотук???? И останалите 6 000 000?Всички управници досега са били избирани законно от НАРОДА!!!Извод: НАРОДА ИЗБИРА ТЕЗИ КОИТО ДА ГО УПРАВЛЯВАТ!!!
51
21
 
6
 
! Отговори
до 55 преди 9 години
Не лъжи другарю , не турция и терророссия а Северна Корея и терророссия ще търгуват помежду си в националните си валути. Предложението е на терророссийската страна, а Северна Корея е съгласна.Пиша тази новина тук, защото едва ли ще се появи по българските медии.
50
3
 
21
 
! Отговори
free_slave преди 9 години
А защо няма мир в света? Нали си имаме световен пазител на реда и демокрацията, чист като сутрешна капка роса.Питам аз тази нискоразрядна американска ***, същата каквато си имаме и ние тук, в големи количества.Разбира се въпроса ми е риторичен, но показва ниското ниво на което се развива този дебат. В света няма добро или лошо, черно или бяло... но в света има хора, които искат да живеят хармонично, свободно и да водят справедлив и достоен живот.
49
24
 
8
 
! Отговори
Грешка преди 9 години
Грешка направихме , голяма грешка , че през 1990 г, не разстреляхме като кучета всички безродни комуно-фашисти , русофилорастки ИБРИЦИ от БКП ! Ако го бяхме направили , сега България щеше да е богата и благоденстваща , колкото Белгия !
48
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Москва се бори със следствието, а пренебрегва причините"МНОГО ЯСНО, ЧЕ ТАКА ЩЕ КАЖЕ. НАЛИ ШУНТАТА ОТ КИЕВ СА МУ ШЕФ. И АЗ МОГА ДА МУ КАЖА ПРИЧИНИТЕ - ТЕЗИ ОТ МАЙДАНА ЗАВЗЕХА КИЕВ С ПРЕВРАТ, ИЗБИВАТ РУСНАЦИ И УКРАЙНСКИ-РУСОФИЛИ И ПРОГОНИХА ЗАКОННИЯ ПРЕЗИДЕНТ, КОЙТО БЕ В ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА. В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПАДА КУПИ ЦЯЛАТА ХУНТА В КИЕВ И КАКТО ИЗГЛЕЖДА И УКРАЙНСКИЯ ИМ ПОСЛАННИК У НАС. ПЪК КОЙ Е СВАЛИЛ БОИНГА НЕ ДИПЛОМАТА ЩЕ КАЖЕ.
47
24
 
4
 
! Отговори
ДО 53 преди 9 години
Ми тоя същия коридор продължава , по-нататък в територията на Терроросия , от където руските фашисти , стрелят срещу Украйна , та *** защо е дал въздушен коридор на самолета , явно с цел да го свали по твойта логика , нали ?
46
2
 
17
 
! Отговори
jan преди 9 години
Навремето много се коментираше около понятието " родова памет". Явно е, че съществува. Всички бити от 500 години насам от Русия *** надигат глави с мераци за реванш. Но понеже са дребни, незначителни душички плюят в ефира - с обиди, нецензурни думи. В това им е силата.