Украински военни части атакуват Донецк

Проруските сепаратисти: Водят се сражения край жп гарата
Обновена: 21 юли 2014 11:58 | 21 юли 2014 11:58, Елка Василева
63
Украински военни части атакуват Донецк
Снимка: архив, Reuters

Украински военни части са предприели тази сутрин опит да проникнат в Донецк, който е един от центровете на проруския въоръжен бунт в Източна Украйна, съобщи един от лидерите на сепаратистите, цитиран от Ройтерс.

Според Сергей Кавтарадзе, висш служител на самопровъзгласилата се Донецка народна република, в украинската атака участват най-малко 4 танка, както и БТР-и. Водят се сражения край железопътната гара на града.

По-рано Ройтерс цитира местен свидетел, според когото се чували силни експлозии близо до центъра на Донецк. Той видял и два танка на проруското "опълчение"да напредват към гарата, а пътят натам бил затворен.

По повод на тези съобщения Владислав Селезньов, говорител на украинските военни операции в Източна Украйна, се ограничи да каже, че операцията е в "активна фаза". Той обаче отказа да коментира твърденията за навлизане на правителствени войски в Донецк.

Според ИТАР-ТАСС след относително спокойната нощ тази сутрин жителите на града са били събудени от залпове и взривове, чуващи се откъм международното летище на града. На сайта на кметството се съобщава, че заради "небезопасната обстановка в 5-километровата зона около летището са внесени изменения в някои маршрути на градския транспорт". Затворена е автогара "Запад", ограничено е и автомобилното движение в посока към жп гарата.

Агенцията на сепаратистите "Новорусия" съобщи тази сутрин, че по жп гарата е нанесен въздушен удар с неуправляеми ракетни снаряди. Там паднали 6 снаряда. Повредени са коловози и един локомотив. Над гарата се издига черен дим.

Имаше и по-ранни съобщения за водещи се сражения в района на ракетна част край Донецк между проруските бунтовници и части на украинската армия.

Кметството на Донецк призова живеещите около гарата да не излизат от домовете си заради бойните действия в района.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
14, а откъде черпят инфо всички, писали преди мен :)))Ако на мен ми говорят звездите, на тях или им говорят цели галактики, или директно Кремъл, аз обяснение за писане на подобни дивотии нямам.
9
3
 
17
 
! Отговори
До 13 преди 9 години
А ти от къде черпиш инфо и вменяваш вина, като разследването тепърва започва, може би звездите ти говорят?
8
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рубладжиите са се активизирали зверски по всички форуми обаче.Съжалявам, пичове, ама вашите хора доста се оплескаха със свалянето на самолета. Както и да я въртите, тия в Новорусия са обречени вече, въпрос на време е да ги изчистят всичките.
7
2
 
21
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Не трябваше ли да има временно примирие, поне докато тече разследването на катастрофата? Май Киев няма много желание за това разследване, защо ли? Според мен и Русия, и САЩ много добре знаят какво точно е станало, но не е от полза и на двете страни да го разкрият. Накрая ще го отнесат тъпите укроси, които са и физическите извършители.
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я! да не би някой да е изненадан?!Това е примирие по Киевски - едно по новините, съвсем друго реално!(то и със боинга е така - едно по новините и съвсен друго реално, *** вече им свикнахме на 'информационните агенции')
5
4
 
48
 
! Отговори
прикриват следите преди 9 години
След като видяха, че лъжите им, че руснаците са виновни за Боинга, не струват и стотинка, Цру и марионетката им Потрошенко започнаха да бомбардират мястото на катастрофата. С цел да прикрият следите от престъплението си и да осуетят независимите разследващи.
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега някой да оспорва ролята за мира на зелените човечета?Там където има зелени човечета няма военни действия!
3
66
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Смърт за Русия !!!
2
2
 
56
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
С 4 танка напредват към Донецк:))! Само нашите продажни медии могат да пишат подобни недомислици! Вчера МВР НА УКРАЙНА показа данни, че само за последните няколко дни са загинали 1600 укри и над 4500 са ранени! А си представете ако Русия наистина се намеси.....
1
53
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай пияните терористи, мачкай!