Малазийският премиер натиска за пълно разследване за сваления самолет

С холандския си колега ще обсъдят достъпа до мястото на катастрофата
26 юли 2014 14:22,
6
Малазийският премиер натиска за пълно разследване за сваления самолет
Снимка: БТА

Премиерът на Малайзия Наджиб Разак заяви, че следващата седмица ще се срещне с холандския премиер Марк Рюте в Амстердам и ще обсъди с него как да се осигури пълен достъп на разследващите до мястото на катастрофата на малайзийския пътнически самолет в Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата
При разбиването на самолета на 17 юли загинаха всичките 298 души на борда. 193 от тях бяха холандци, а 43 - малайзийци.

В изявление на пресслужбата на Наджиб Разак се казва, че той ще посети Холандия за обсъждане на катастрофата на полета на "Малейжа еърлайнс" и разполагането на 30 експерти, които според него са необходими за провеждане на пълно разследване.

Малайзийският премиер посочи, че проруските бунтовници, които контролират мястото на катастрофата, са изпълнили две от трите условия по споразумение с Малайзия - връщане на телата на жертвите и на "черните кутии" на самолета, но все още не се води пълно разследване.

"Приоритетът ми сега е да осигуря изпълнението на третото условие по споразумението - международни разследващи да получат пълен и безопасен достъп до мястото. Затова ще е нужно съдействието на хората, които държат контрола над мястото на катастрофата и на украинските въоръжени сили", заявява премиерът на Малайзия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами ако се укаже че украински изтребител е свалил самолета тогава какво ще трябва да излъжат,че лично путин е утишъл и е взел под наем един миг-21 и ги е дебнал над размирния раион ли/ ех вече с тия лъжи ми писна, може да обвините и бившата му жена че в пристъп на ярост да отмъсти на путин е стрляла с далекобоино оръдие по самолета
2
2
 
14
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Самолета падна на 17 юли, ама той другата седмица ще обсъди с холандския премиер как да осигурят пълен достъп до мястото на катастрофата! Е-хе, че то докато отидат, ще дойде време да купуваме коледните елхи!За *** ли ни мислят!!!?
1
3
 
30
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Ако Наджиб Разак искаше пълно и обективно разследване трябваше да настоява черните кутии да бъдат изпратени и изследвани в Москва или Амстердам, а не да се съгласява за Лондон. На всеки нормален човек е пределно ясно, че в конкретната ситуация на англичаните най-малко може да се разчита.