Путин и Русия "имат вина" за сваления Боинг, каза Белият дом

Джо Байдън разговаря с Порошенко за разследването
Обновена: 26 юли 2014 08:35 | 26 юли 2014 08:33,
462
Путин и Русия "имат вина" за сваления Боинг, каза Белият дом
Снимка: БТА

Белият дом заяви, че руският президент Владимир Путин "има вина" за свалянето на малайзийския самолет над военната зона в Украйна и повтори, че работи с ЕС и Г-7 за налагане на още санкции на Москва, предаде Ройтерс.

"Това, което също знаем, е, че самолетът на "Малейжа еърлайнс" е бил свален от ракета, която е била изстреляна от земята. Изстреляна е от земята в район под контрола на сепаратистите, в район, където самите украинци в действителност не са използвали противовъздушни оръжия по това време", посочи говорителят на Белия дом Джош Ърнест.

Още по темата
"Така че затова заключихме, че Владимир Путин и руснаците имат вина за тази трагедия", каза той.

Вицепрезидентът Джо Байдън разговаря с украинския президент Петро Порошенко за разследването на катастрофата, както и за политическата динамика в страната, информира отделно Белият дом.

Според изявление от американското президенство Порошенко е подчертал, че "въпреки разпадането на управляващата коалиция в украинския парламент, правителството ще продължи работата си по отношение на изключително важните икономически реформи".

Украинският президент също така е уведомил Байдън, че "Русия продължава да доставя тежко въоръжение и оборудване на сепаратистите, както и че украинските сили все повече попадат под пряк обстрел от позиции от руската страна на границата".

Вицепрезидентът на САЩ е заявил на Порошенко, че Вашингтон работи с Европейския съюз и Групата на седемте (Г-7) за налагане на още санкции срещу Русия заради "нейните дълбоко дестабилизиращи и безотговорни действия в Украйна".

Администрацията на САЩ следващата седмица вероятно ще затегне икономическите санкции срещу Русия във връзка с острите разногласия между Москва и Вашингтон по ситуацията в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Неназовани американски длъжностни лица казаха вчера пред журналисти, че обект на новите наказателни мерки на Вашингтон могат да станат руски банки, както и компании, действащи в сферата на енергетиката и военно-промишления комплекс, посочва агенцията, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
19
 
! Отговори
Киро преди 9 години
ПЕРУШЕНКО ПРИ ДОСЕГАШНАТА ПОЛИТИЧЕСКА АКТИВНОСТ БЕШЕ ХИТРЕЦ - ПЪРВИ СИ ПУСКАШЕ ОСТАВКАТА И ЧАКАШЕ СЛЕДВАЩАТА НОМИНАЦИЯ, НО СЕГА ЯЙЦЕТО ГО ИЗПРЕВАРИ И СЕ ЗАПИСА ПЪРВИ В СЛЕДВАЩАТА КЛАСАЦИЯ - ТО ЕДНА КЛАСАЦИЯ БЕЗ ПАРИЧКИ , НЯМА ГАЗ, ПРИЯТЕЛИТЕ ПОДХВЪРЛЯТ ТРОХИ .......
29
2
 
39
 
! Отговори
Лъчо преди 9 години
Ще ми се да внеса известна обективност. Все някога ще стане ясно кой свали самолета. Спекулациите дотогава са просто проява на симпатия. Прави впечатление, обаче, двойния стандарт при внушенията от страна на администрацията на САЩ. Като пример: за броя на бежанците от Украйна в Русия упорито твърдяха, че нямат данни и не могат да потвърдят очевидното. Сега- пак нямат данни, но това не им пречи да твърдят, че руснаците са виновни. Просто не харесвам двойните стандарти.
28
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Белият дом е най-кафявата сграда в света и най-добрата клиника за психиатрично лечение.
27
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е точно като Хитлер. Малка му е Русия та за чужди земи ламти. ***.
26
3
 
11
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ПОЗИЦИЯТА НА ПОРОШЕНКО И НЕГОВИТЕ СИЛОВИ СТРУКТУРИ ПО ОТЪЖДЕСТВЯВАНЕТО НА ИСКАНИЯТА ЗА ФЕДЕРАЛИЗАЦИЯ СЪС СЕПАРАТИЗЪМ ИЗГЛЕЖДАТ НА ФОНА НА ДЪЛГОГОДИШНАТА СВЕТОВНА ДИСКУСИЯ НА ТАЗИ ТЕМА , ОЧЕВИДНА ПРОВОКАЦИЯ НА КОНФЛИКТА ОТВЪД ПРАВОВОТО ПОЛЕ.ВТОРОТО СМИСЛОВО КОНФЛИКТНО ПОЛЕ Е ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОР НА УКРАЙНА. ЗАРАДИ НЕГО ПО ДУМИТЕ НА АКТИВИСТИ НА МАЙДАНА ТЕ ИЗБИВАХА И ГОРЯХА МИЛИЦИОНЕРИТЕ В КИЕВ.ЗАРАДИ НЕГО АГИТИРАХА МАЙДАНА И ПОДДЪРЖАХА ОПОЗИЦИОНЕРИТЕ-ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОЛИТИЦИ И ЧИНОВНИЦИ
25
32
 
3
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До истина хОРА-ако не бъде спряна руссиа-ни чака унищожение !
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 27Същото важи и за САЩ. Те просто махат диктаторите, защитават и освобождават бедните и онеправданите по света и така :)
23
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
зa руските лизaчи престъплениятa нa русия не се броят зa престъпления, тя никогa не поробвa, a " освобождaвa"! Тaкa че Крим е " освободен" с " мaсовaтa" 99% товa " подкрепa" нa нaродецa...
22
33
 
5
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Обаче по времето на турско присъствие ,българина е бил по добре отколкото при руско робство. При руско робство българите нямат:частна собственост,собствен бизнес,религиозна свобода,право на изразяване,свободно движение на стоки и хора, стоеж на църкви и манастири.за убеждения се убивали хора.Евала на Украйна че се освободи сама от руско иго.
21
23
 
5
 
! Отговори
до идиот преди 9 години
А защо удобно забравяш за намерените масови гробове на украинци в Славянск?А да си припомним как САЩ открадна Крим и я направи свой щат..ха..ха
20
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 15 Нa кaкво се основaвa " логикaтa" ти, и къде сa докaзaтелствaтa, че СAЩ сa " свaлили" Боингa? тъпaнaрче си, не чети руски сaйтове- лъжaт и ИМAТ ПРИЧИНA дa лъжaт, потулвaне нa истинaтa! Вaжно е сaмо кaкво ще кaжaт РAЗСЛЕДВAЩИТЕ, a не Вaшингтон или Москвa!
19
2
 
13
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
И УКРАИНСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА ВЪРХУШКА ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ОТХВЪРЛЯЙКИ ТЕЗИ ИСКАНИЯ НИКОГА НЕ Е СЧИТАЛА ЧЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ДЪРЖАВНОСТТА НА УКРАЙНА.ВСИЧКИ СЕ СЪГЛАСЯВАХА ВЪВ РЕШАВАНЕТО НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПО ДЕМОКРАТИЧЕН ПЪТ.НАСТЪРВЕНОТО ЖЕЛАНИЕ НА СЕГАШНИЯТ КИЕВСКИ РЕЖИМ ДА УНИЩОЖИ ФИЗИЧЕСКИ ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ФЕДЕРАЛИЗАЦИЯТА А СЪЩО И ОТЧАЯНОТО СЪПРОТИВЛЕНИЕ НА ОПЪЛЧЕНЦИТЕ ДАЛЕЧ ИЗЛИЗАТ ОТ РАМКИТЕ НА ОБЩОПРИЕТИТЕ СПОСОБИ ЗА РАЗРЕШАВАНЕ НА КОНФЛИКТИ ОТ ТОЗИ РОД.
18
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"украинските сили все повече попадат под пряк обстрел от позиции от руската страна на границата" - politikus.ru/video/25313-vse-chto-ostalos-ot-72-y-brigady-vsu-25072014.html
17
2
 
29
 
! Отговори
идиот преди 9 години
До демократ Стига си писал глупости,твоите кумири сащ са пожертвали 300 човека за мръсните си игри.
16
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Превеждaнето от инглиш не е леснa и простa рaботa..., толкоз по отношение нa стaтиятa! Инaче aмерикaнците сa прaви- сaнкциите ще дaдaт резултaт, но трябвa дa се тежки!
15
3
 
38
 
! Отговори
истина преди 9 години
Хора,ако не бъдат спрени САЩ ни чака унищожение.
14
34
 
4
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Как ще са виновни руските терористи.Цяла седмица сваляли украински самолети само оня ден били заети с друго.Копали масови гробове в Славянск.
13
3
 
36
 
! Отговори
Обамчо преди 9 години
Няма пък,Путин е виновен.Не ме интересува.Той е виновен.Аз печеля,аааз.
12
3
 
43
 
! Отговори
Житан преди 9 години
А защо до сега Белия дом не се е изказал за градушката в София,където основна вина носят Русия и Путин??????????????
11
2
 
51
 
! Отговори
убиици преди 9 години
Нямат доказателства,нямат факти но обвиняват!?вече напълно е ясно че САЩ са свалили самолета за да обвинят Русия,хората постепенно стигат до тази истина.