Киев: Ракета е свалила малайзийския Боинг

В самолета е настъпила пълна взривна декомпресия
28 юли 2014 15:23, Елка Василева
110
Киев: Ракета е свалила малайзийския Боинг
Снимка: Reuters

Данните от бордовите записващи устройства на катастрофиралия малайзийски Боинг-777 свидетелстват, че причина за падането на самолета е ракетна експлозия, съобщи днес пресслужбата на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Експертите от комисията за проучване на причините за авиокатастрофата съобщиха, че данните от бордовите записващи устройства показват, че причина за разрушаването и падането на самолета е "пълна взривна декомпресия в резултат на многобройни осколъчни поражения от ракетна експлозия", са казва в съобщението.

Самолетът Боинг на Малайзийските авиолинии, извършващ полет от Амстердам за Куала Лумпур, се разби на 17 юли в Донецка област на Украйна в района на бойните действия между сепаратистите и украинската армия.

Загинаха всичките 298 души, намирали се борда му. Повечето от тях – 194 души, бяха граждани на Холандия.

Междувременно международен полицейски екип не успя да стигне днес до мястото на катастрофата на малайзийския самолет в Украйна за втори пореден ден заради сражения в района, предаде Асошиейтед прес.

Група от австралийски и холандски полицейски и съдебни експерти спря в Шахтьорск, на около 30 километра от мястото, където беше свален самолетът.

От Шахтьорск се чувала стрелба, а жители бягали от града с коли, пише БТА.

Репортери на Асошиейтед прес съобщиха, че са видели как жилищен блок в Шахтьорск е бил подложен на артилерийски обстрел. Задачата на полицейския екип е да обезопаси района, който в момента е под контрола на бунтовниците, за да може да започнат обстойни следствени дейности и евентуално да бъдат открити останали тела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
12
 
! Отговори
Червонец преди 9 години
Още повече, че бордово оръдие на СУ25 е спарено, т.е. две оръдия стрелящи едновременно.
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 31 - а познай де , но по-скоро манерката ти е абсолютно празна
34
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците отричаха и за корейския Боинг по същия начин през 1983 г.Е , после си признаха ама късно и сесесере умря.
33
15
 
8
 
! Отговори
mm преди 9 години
БородайСтрелковПушилин В Хага !Време е!
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дърво, дърво
31
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни глупости и ракета ( било тя въз/въз или зем/въз ) и ред от 256 заряда на бордово оръдие на СУ25 ще имат на 10км височина еднакъв ефект на експлозия от въздушното съпротивление.Какво са си говорили с кулата ? Щото диспечера вече е мъртъв (нещастен случай).
30
6
 
15
 
! Отговори
Червонец преди 9 години
26, ако убият някои от разследващите ще кажат, че е виновен Путин. Стреляли са от рускатеритория.
29
33
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Самолетът е свален по заповедн на Путин и съвсем планирано. Такива неща не стават случайно. Само е разиграно така, че да изглежда като грешка.
28
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е НАТО да влезе в Украйна! След кат Русия вкарва професионални военни, букове, БТРи, артилерия и пр, сваля пътнически самолети и избива цивилни граждани! Пълна международна изолация на Русия на всяка цена, спиране на всякакви дипломатически отношения с нея, докато Русия не преустанови военните действия в Украйна! Хора гледайте от човешката страна на нещата! Майната им на Русия и САЩ, те са терористи, те са еднакви! Докато САЩ и Русия правят каквото си искат, винаги ще има войни и жертви!
27
3
 
19
 
! Отговори
Червонец преди 9 години
10, що да няма начин? Су-25 с нос ли трябва да свали МН-17? Ракетите въздух-въздух на Су-25бият на 12 километра (не само по хоризонтала).
26
6
 
32
 
! Отговори
Веска преди 9 години
"Задачата на полицейския екип е да обезопаси района, който в момента е под контрола на бунтовниците." - Ако управляващите в киев искаха разследващите да стигнат до истината, то те трябваше да се изтеглят далече от мястото на катастрофата, а не да обстрелват градовете и селата.
25
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците да си кажат какво са правили 45 руски БУК-а в територията на Украйна!
24
2
 
5
 
! Отговори
АМЕРИКАНКИ РОБ преди 9 години
До 17Напротив, правилно е ПО ПОГРЕШКА.kaksepishe/po-pogreshka/
23
7
 
39
 
! Отговори
пукната стотинка преди 9 години
След като видяха, че лъжите им, че руснаците са виновни за Боинга, не струват и пукната стотинка, Цру и марионетката им Потрошенко започнаха да бомбардират мястото на катастрофата. С цел да прикрият следите от престъплението си и да осуетят независимите разследващи.
22
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Защо фашистите стрелят и пречат по всякакъв начин на разследването"Надявам се, че говориш за руснаците в Украйна, понеже аз други фашисти не виждам там.Сепаратистите защо се крият като плъхове измежду цивилното население. Това да ползваш цивилни хора като жив щит си е чиста проба тероризъм. Горките цивилни хора!До кога ще им се молим на тези, с хляб и чубрица ли искат да ги посрещаме?
21
4
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Аз пък мислех че е...свален с...прашка от някое гурелясало украинско...селянче.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво да се занимавам с прости хора?
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"i raketata li ima tavan?!"Не, ракетата няма таван. Изстрелваш я и тя лети докато достигне грая на вселената. Там дърпа ръчна, дрифти и се връща обратно.
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименi raketata li ima tavan?!
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 5 - ДА АКО СВЕТЪТ Е DNES.BG