Ядреното оръжие е зло, което не трябва да съществува!

Япония отбеляза 69 години от нападението над Хирошима
Обновена: 6 авг 2014 15:16 | 6 авг 2014 07:42, Красимир Ангелов
108
Ядреното оръжие е зло, което не трябва да съществува!
Снимка: Reuters

Япония отбеляза днес 69-ата годишнина от атомната бомбардировка над град Хирошима. Около 45 000 души присъстваха на церемонията в "Парка на мира" в града, който се намира близо до епицентъра на атаката от 1945 година, убила между 70 и 100 хиляди души.

Хиляди други впоследствие умират от лъчева болест. Оцелелите до ден днешен страдат от заболявания, свързани с облъчването. По данни на правителството броят им в страната сега надвишава 201 000 души, предаде ИТАР-ТАСС.

Възпоменателната церемония започна в 8,15 ч. (23,15 по Гринуич вчера) – в момента на взрива на бомбата, с едноминутно мълчание, отброено с ударите на камбани. Минутата мълчание бе спазена в цялата страна.

Кметът на Хирошима Кадзуми Мацуи прикани световните лидери начело с американския президент Барак Обама да посетят Хирошима и Нагасаки, за да видят с очите си белезите от атомната бомба. 

Той помоли президента Обама и всички лидери на страни, въоръжени с ядрено оръжие, да отговорят на този призив да посетят бомбардираните с атомни бомби градове възможно най-скоро, за да видят с очите си какво се е случило. "Ако го направите, ще се убедите, че ядрените оръжия са абсолютно зло, което не бива да се допуска да съществува повече", каза кметът,  цитиран от Асошиейтед пре.с.

Премиерът Шиндзо Абе, който също присъства на церемонията, заяви, че като единствената страна, понесла атомни удари, Япония има мисия да се бори за премахването на ядрените оръжия. На церемонията присъства и новият американски посланик в Япония Каролайн Кенеди, както и дипломати от още 67 страни.

Вижте още във видеото:


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
руснaците сa пaгaнисти, ченгесaро- еретици, безсрaмно ползвaщи т. нaр. " прaвослЯвие" зa политическите си цели! Ортодоксa е ВЯРA, " прaвослЯвието" червенa политикa, и ерес срещу Словото Божие- зaписaно в Библиятa!
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 27 Не само СССР имат ядрено оръжие. А колкото до СССР и Ламанша - не забравяй че до 21.06.1941 - Хитлер и Сталин са съюзници.
19
1
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
" Нямa" споменaто, но имa РОДОСЛОВИЕ, ТAМ ПИШЕ ОТ КЪДЕ И КОЙ Е РОДA НA СВЕТAТA ДЕВA!!!!! Още повече, Бог Отец е Богa От Стaрия Зaвет- Богa нa Мойсей!!!!!! Във Стaрия Зaвет пише ясно и конкретно, че юдеите сa Богоибрaни! ФAКТ!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ядреното оръжие е зло, което не трябва да съществува"Ядренното оръжие е зло, както почти всичкото зло създадено по Земята - създадено от евреи/еврейн и масоните-юдаисти.
17
0
 
4
 
! Отговори
До Одисей преди 9 години
Когато Труман загатва на Сталин, че имат ново оръжие, последният не е бил много впечатлен и не е проявил интерес. Причина за това е, че руските шпиони вече са били откраднали достатъчно материал, за да могат и руснаците да си го направят. По-късно за това има дела в САЩ и хора в затвора.
16
2
 
10
 
! Отговори
До 29 преди 9 години
Сигурен ли си, че само японците са виновни за Пърл Харбър. Има данни, че американците са им дали повечето разузнавателни данни, а от пристанището са изведени самолетоносачите и по-новите кораби. Целта е била да се промени общественото мнение и САЩ да влезе във войната. Тази тактика е сработила и за Първата световна война, както и за Американско-испанската война. Като цяло американците правят така, че да влязат във войната, ако трябва жертват малко свои хора, за да променят обществената нагласа.
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
28 Библиятa кaзвa товa, КОЕТО AЗ СЪМ НAПИСAЛ! Родa нa Девaтa е еврейски, бaщaтa нa Иисус отгледaл го от бебе е евреин, Aпостолите сa евреи! И още нещо Иисус не е " създaвaл" никaкво християнство, то е Божие дело, нa Бог Отец, Синa и Светия Дух- Светaтa Троицa! A ти си обикновен руски тъпaнaрин- ченгесaр еретик! По тези ВЪПРОСИ- ЗA ВЯРAТA ИМA РЕШЕНИЯ НA ВСЕЛЕНСКИ СЪБОРИ! Чети еретико мръсен!
14
5
 
5
 
! Отговори
Snorky преди 9 години
Несъмнено ядреното оръжие е огромно зло заради способността си да убива за секунди стотици хиляди души! Но да не забравяме, че тази атака от страна на американците е в отговор на безумието, което извършиха японците в Пърл Харбър. Мир на праха на всички жертви!
13
1
 
4
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Не сaмо Иисус, aми и Aпостолите сa от еврейски произход, четете Библиятa!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ядреното оръжие не трябва да съществува, но никой от притежаващите го не иска да се откаже, а повечето които нямат искат да имат.
11
1
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
японците вместо да се борят против ядреното оръжие да си направят и те, иначе при следващата война пак ще ядат шамари.
10
7
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Господ е евреин по мaйкa, пише го в Библиятa!
9
2
 
4
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
От " нaродите" нa изток сaмо Съюзническa Япония не сa ***, всичко остaнaло е тор зa НAС Aрийците!
8
3
 
15
 
! Отговори
ined преди 9 години
Американците които са го използвали са по-голямо зло,а евреите които са го създали са още по-голямо зло.
7
11
 
3
 
! Отговори
Марин преди 9 години
Японската империя беше много по-голямо зло, което трябваше да бъде изкоренено.
6
1
 
16
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Японците да започнат първи със съюзниците си - САЩ. Защото само САЩ е използвал такова оръжие и то два пъти срещу градове.
5
1
 
15
 
! Отговори
ПАРДОН преди 9 години
До до 1945-ПРОПУСНА АМРИКАНЦИТЕ С УРАНОВИТЕ БОМБИ В СЪРБИЯ--ПИЧАГА СИ ТИ....А И СЕГА УКРАЙНА ИМА ДЕМОКРАТИЧНО ПРАВИТЕЛСТВО И АКО ИМАМЕ ДАРЖАВА МОЖЕ ДА СЕ ЗАВЕДЕ ДЕЛО В СТРАСБУРГ ЗА КОМПЕНСАЦИИ...ЩЕ ГО НАПРАВИ ЛИ НЯКОЙ--ИНАЧЕ ДА ЛИЖЕШ *** НА ТОЗИ И ОНЗИ Е НАЙ-ЛЕСНАТА РАБОТА
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 3Чернобил е в Украйна, украинците сами си изпържиха топките!А тъпите японци ги пържат три пъти - Хирошима, Нагасаки и Фукушима!Хак да ви е!И Курилите само през крив макарон!
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-гоЛемия приносза "демокрацията" по светана Хамерика е взривяванетона ядрените бомби надмирни граждани!*** от САЩ продължаватс тоягата и зелените си хартийки,долари без златно покритие,да вътворяват "новия ред",а продажните политици иу нас им слугуват и подлагатна геноцит собствените синароди!Но,какъвто е народа-такива са и управниците му!
2
27
 
5
 
! Отговори
до 1945 преди 9 години
Тези руснаци нападнаха България с Чернобил и сега хората си отиват на по 40-45 години за съжаление не осъдиха нито един.