Либийският парламент поиска чуждестранна интервенция в страната

Властите не успяват да контролират милициите, сформирани от бивши бунтовници
13 авг 2014 17:35, Елка Василева
15
Либийският парламент поиска чуждестранна интервенция в страната
Снимка: Reuters

Парламентът в Триполи се произнесе с мнозинство в полза на чуждестранна интервенция за защита на цивилното население в Либия, където кървавите боеве между враждуващи милиции засилиха хаоса, съобщи либийски депутат, цитиран от Франс прес.

Още по темата

Със 111 гласа от присъстващи общо 124 депутати либийският парламент прие резолюция, призоваваща международната общност да се намеси спешно в защита на цивилното население в Либия, главно в Триполи и Бенгази, заяви пред АФП депутатът Абу Бакр Биира.

От средата на юли Либия е арена на кървави сблъсъци между различните милиции в столицата и в източния град Бенгази.

Либийските власти така и не успяват да контролират десетките милиции, сформирани от бивши бунтовници, които диктуват условията в страната от свалянето на Муамар Кадафи през 2011 г. в отсъствието на добре обучена редовна армия и полиция.

Най-малко петима души загинаха, а семействата им бяха принудени да напуснат домовете си, след като ракети улучиха квартали в западната част на Триполи при боеве между враждуващи въоръжени милиции, съобщиха днес очевидци, цитирани от Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истински патриоти! Също като Стамболов, призовал Абдул Хамид да окупира България през 1894г.
6
0
 
4
 
! Отговори
14 преди 9 години
Земи тая демокрация, Хасане!
5
0
 
3
 
! Отговори
преди 9 години
До ШопОт нищо не страдат Либия и Ирак. САЩ първи разбират кога няма търсене на петрол. Разпалиха се нови конфликти в тези страни и преди 2-3 дни, МАЕ излезе с доклад за понижение търсенето на нефт. Тази е причината и САЩ и ЕС да се стремят да спрат износа и на Руски нефт. За сега запада не може да измисли алтернатива само на газта от Русия, а на Либия и Ирак майната им, те могат да живеят без постъпления,но америка не може да търпи загуби от свръхпредлагане.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Америка що ме си гледа вътрешните проблеми , а само разрушава държави по целия свят
3
14
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Всъщност либийците и иракчаните сега страдат не от демокрацията, а от дългите години диктатура, която ги е направила на животни.
2
0
 
15
 
! Отговори
Пу да ви е.. ...а преди 9 години
Муаахахахааааа! Интервенция за да победят бунтовниците, сега интервенция, за да ги озаптят, после интервенция, за да ги изгонят от там... а европейският *** демократ-данъкоплатец плащали плаща интервенции...В момента плащаме да победи киевската хунта в Украйна, после ще плащаме да я озаптиме да не изтрепа останалото там по грешка население, после ще плащаме да интервенираме да освободим Украйна от мейданджиите.... *** недое^бания ЕС!
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Либия е по-близо до Италия. Те първи изпратиха изтребители по времето след нашите неприятни сестри, а и злите езици говорят, че това е било началото... Голям страх имат вече от бг_медицината. Между другото доооста странно е това отношение на диктатор срещу сестри и доктор. Обикновено са си дружки. Сигурно е било част от лудостта на Кадафи.