Украйна със специален режим за транзитни полети на руски авиокомпании

Засегнати са полети от Русия към България, Израел, Турция, Египет и Гърция
14 авг 2014 22:24, Елка Василева
10
Украйна със специален режим за транзитни полети на руски авиокомпании
Снимка: архив, Reuters

Държавната авиационна служба на Украйна въвежда специален режим на транзитни полети през въздушното пространство на страната за редица руски авиокомпании, съобщи украинското министерство на инфраструктурата, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Режимът се въвежда от днес, 20.00 ч. местно време (съвпада с българското). Той касае непосредствено авиокомпаниите "Трансаеро" и "Аерофлот", които изпълняват транзитни полети през Украйна от Русия към България, Израел, Турция, Египет и Гърция.

Тези авиокомпании ще могат да пресичат украинското въздушно  пространство само след получаване на разрешение от Държавната  авиационна служба на Украйна за всеки полет поотделно.

 "Въвежданите мерки ще позволят да се осигури необходимото равнище на авиационна безопасност, като се регулира транзитът през Украйна на авиокомпаниите, които нарушават правилата за изпълнение на полети над територията на Крим", се казва в изявление на украинското министерство на инфраструктурата. Украйна счита въздушното пространство над Кримския полуостров за закрито, отбелязва ИТАР-ТАСС.
 

 /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
макето преди 9 години
явно руснаците са се почуствали засегнати и пратиха танковете за да подсигурят въздушните коридори
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 6достатъчно за да изтрепе колхозниците аре трай там, кой бил разрешил теб ли да питат бе льольо
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скачайте укри! Който не скача е ***! Скоро ще ви заболят краката да скачате. Но пак ще си останете ***. Тази болест не се лекува...
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да знам какво и колко оръжие е изпратило нашто правителство в Украйна да избива жени и деца както и кой е разрешил.КАКВО И КОЛКО ?
4
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАми, няма да летят през Украйна, ще летят през Крим.---------------17 *** са поставили плюсове. Нивото на познанията по география е отчайващо.
3
2
 
35
 
! Отговори
do 2 преди 9 години
Не трудно, но доста скъпо! Разсипията на Украйна ще излезе доста солено на гейовете, всъщност даже крайния ефект за тях може да е строго отрицателен, Путин засега предвижда всичките им ходове!
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами, няма да летят през Украйна, ще летят през Крим. Има лесно. Заобикалят с 100 - 200 км. А към Азия укрите как ще летят? През щатите?
1
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
To4no taka !Kato ne iskat mira, dai mu sekira.