22 хил. души са избягали за 5 дни от Донецк и Луганск

Над 200 хил. в Източна Украйна са без ток и вода
18 авг 2014 07:11,
111
22 хил. души са избягали за 5 дни от Донецк и Луганск
Снимка: Reuters

Двадесет и две хиляди души са избягали в разстояние на пет дни от източните украински градове Донецк и Луганск в резултат на непрестанния артилерийски обстрел, на който са подложени двата бастиона на проруските бунтовници в тази част на страната,предаде ИТАР-ТАСС, като цитира данни на ООН.

Отчетът, изготвен от Управлението на световната организация за координиране на хуманитарните въпроси, описва ситуацията в тези градове към 15 август. За сравнение, между 1 и 8 август от Донецк и Луганск са избягали 6200 души.

Хуманитарните нужди в района продължават да нарастват, подчертава ООН. Над 200 хиляди жители на Луганск са без електричество, питейна вода и комуникационни връзки повече от 10 дни.

Вътрешно преселените в Украйна са се увеличили до 155 800 души спрямо 117 000 в началото на месеца. Броят на украинците, преминали границата с Руската федерация и поискали помощ от властите, е нараснал само за две седмици от 20 000 до 188 200. При това много украински бежанци в Русия не се обръщат към Федералната миграционна служба или други държавни органи.

Най-малко 2119 души са били убити в конфликта в Украйна от средата на април до 13 август според данните на ООН. Сред тях са поне 20 деца. 5043 души са били ранени.

Междувременно тази нощ приключи четиристранната среща за Украйна в Берлин. Целта в Украйна остава да бъде издействано прекратяване на огъня и да бъдат избегнати нови жертви, заяви германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер, цитиран от световните агенции.

Германският външен министър съобщи, че заедно с украинския, руския и френския си колега са се разбрали първо да докладват в столиците на своите страни и след това евентуално да се споразумеят днес или утре как да продължат разговорите.

Дискусията ни бе трудна, призна Щайнмайер. В същото време той изрази надежда, че е бил постигнат напредък по определени точки, без да уточни по кои.

Четиристранната среща за Украйна в Берлин продължи пет часа. Украинският външен министър Павло Климкин определи разговорите като сложни. Вероятно ще са необходими много пъти по пет часа, за да отлепим от точката, в която се намираме, написа Климкин в Туитър.

Външните министри на Русия и Франция, Сергей Лавров и Лоран Фабиюс, си тръгнаха от резиденция "Борзиг", където се състоя срещата, без да направят изявления.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 78 *** ли си, или се правиш на такъв ? А евро-атлантическите сайтове дето с пяна на устата твърдяха за атомното и химическото оръжие Садам Хюсеин и един президент, на наи-дИМУкратична държава, дето лъжеше без да му мигне окото? Толкова пяна и лъжа и комунистите не си позволяваха.
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей 1 Напъни си гладкият мозък и си спомни кой се похвали, че са хвърлили 5 милиарда , за да се стигне до майдана . Не беше ли еврейката Нюланд ,съпруга на Робърт КАГАН, и не доидоха ли на власт именно евреите Турчинов , Арсении.., Кличко, Тимошенко, Ярош,Порошенко-Вайцман и още..... Никой нарад не иска да им вземат земята - а в демократична Б/я ни забраняват ,дори да не си помислим,да не я продаваме на чужденци . Задължително ще ни я вземат!
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ Колко мъка донесе алчноста на хохло-евреите и на наивноста на,, майданжиите,,- вече изхвърлинеи от Майдана .
79
6
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 9 години
А напъни единствената гънчица в необятната ти черепна КУХИНА и /ако случайно успееш да я накараш да сработи/ пак помисли КОЙ вся и продължава да поддържа раздора м/у двата народа, `щото със сигурност Путин не беше пръв!--------------------85 Може ли сега , че не бях тук , питаш кой , кой измисли проекта Южен Паток и то така , че да заобикаля Украйна и под вода и то забележи тъпче от руски води в ТУРСКИ води които са много по-дълбоки и после в нашите , кой форсира проекта миналото лято , кой
78
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако украинската армия се справи с тези, значи това ще означава край с митовете за великите руски диверсанти.
77
10
 
21
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Съд за Порошенко и неговите ***!!!
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СТРАНДЖА, срещу всеки доводите може с лопата да ги ринеш. Дори срещу тебе. Не го ли знаеше това?
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** , какво толкова съм написал в коментара си в #88 че го изтрихте ? Няма нито цензурани думи , нито вулгарност ..... а само истина която не се харесва май на Вас !? А се позицирате като независима и свободна медия !?)
74
0
 
1
 
! Отговори
Сиганин преди 9 години
#88 е за # 79
73
17
 
10
 
! Отговори
Голаг преди 9 години
Толкова много природни ресурси и толкова слаба икономика , това е Руската тапня .
72
0
 
15
 
! Отговори
Псаки: преди 9 години
Много ви моля - какви са тези гнусни инсинуации?! Това не са никакви "бежанци", а туристи и такива, които просто са тръгнали да гостуват на близки и роднини в Русия...
71
9
 
8
 
! Отговори
До Одисей 1: преди 9 години
А напъни единствената гънчица в необятната ти черепна КУХИНА и /ако случайно успееш да я накараш да сработи/ пак помисли КОЙ вся и продължава да поддържа раздора м/у двата народа, `щото със сигурност Путин не беше пръв!
70
13
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
В момента за да се качиш на ферибота от Русия за Крим се чака 40 часа. За хъшовете - може някои идеалисти и да са чакали помощ от дяда Ивана, но с положителност не са мечтали да станат поданици на руски цар. И след Освобождението бързо им се е изяснило каква е играта.
69
9
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До АРХАНГЕЛА защо трябва ракета да пада в София? Нямаме право да си подаряваме оръжията на когото си искаме ли, какво? Крим не е украинска територия, заграбена от руснаците или какво?
68
14
 
13
 
! Отговори
до Сиганин преди 9 години
Е заради *** като тебе, които се продават за няколко кебапчета, сме на тоя хал. Изнасяйте се за матушката, току виж сме отдъхнали малко тук...
67
11
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До АРХАНГЕЛНе може един АРХАНГЕЛ да има доверие на руски сайт и руски медии... - това е несериозно...
66
15
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До Анонимен 81Може да ти се стори странно, но фактите доказват, че тия 300 хиляди жертви от бомбите в Хирошима и Нагасаки - на практика са предотвратили още милиони жертви... - упорството на японските милитаристи - самураи е нямало граници и войната е щяла да продължи незнайно до кога...
65
9
 
19
 
! Отговори
Сиганин преди 9 години
"неАВИСИМИЯТ " Днес не споменува накъде са избягали" тези хора ? Към САЩ ли ,към Брюксел и Варшава или пък към Киев ?Медийна пропаганда под сценария на САЩ !!!
64
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До отновоФакти...
63
11
 
10
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Момчета, оставете споровете. В няколко руски сайта се появи инфо, че България снабдява тайно украинската армия с танкове Т72 и 122мм. и 152 мм. САУ! Ако това е вярно и ако тази наша техника се използва за създаване на ударна групировка, която да нападне Крим, то тогава не се учудвайте защо толкова бързо смениха Орешарски и сложиха американски протежета. Обачееее....кой ще е виновен, ако дори и една руска ракета падне в София? Да не мислите, че някой ще ни защити???