Километрични опашки за ферибот вгорчават почивката в Крим

Стотици хиляди решиха тази година да почиват на полуострова
19 авг 2014 12:46, Елка Василева
37
Километрични опашки за ферибот вгорчават почивката в Крим
Снимка: архив, Reuters

Километрични опашки се извиват от двете страни на Керченския пролив, който свързва Русия и Крим. Все по-често се съобщава за инциденти и сцени на саморазправа между изнервените курортисти, предаде БНР.

Острите транспортни проблеми възникнаха, след като стотици хиляди летовници решиха тази година да почиват на присъединения през март към Русия полуостров.

В разгара на сезона времето на чакане на опашката от коли пред фериботния терминал достига до 40 часа. Горещината и липсата на елементарни условия изнервят хората и много от тях се опитват да прередят останалите, а това води до пререкания и физически сблъсъци.

Само през последните дни жена, която се опита да мине отпред с измама, беше нападната и се озова в медицински пункт с разбита глава, а възрастен мъж получи инфаркт на опашката и почина, докато бъде закаран в болница.

Руските власти се опитват да решат проблема, като от днес въвеждат електронна система с номера за чакащите. Така те се надяват поне да се въведе елементарен ред и да спрат опитите за пререждане.

През Керченския пролив постоянно преминават пет ферибота, които могат да превозят до 4 хиляди коли за денонощие. Това е крайно недостатъчно, тъй като на моменти опашката от автомобили достига до 3000. Анексираният Крим се оказа изолиран от Русия по суша и транспортният проблем може да бъде решен едва през 2018 г. и то при условие, че бъдат спазени обещанията да бъде построен мост над Керченския пролив. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
3
 
! Отговори
тя преди 9 години
Това ще се разреши и Крим ще бъде предпочитан курорт за в бъдеще.
15
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голяма загриженост за Русия и руснаците. Абе, ***, вижте си насрания роден български ***, иде зима, ще ви го *** умеличение на тока, нямате здравни осигуровки, защото ви ги откраднаха, най-бедните в Европа, без национално правителство, ебани и лъгани отвсякъде, *** терор, отровни храни, какво ги говорите и плюете руснаците, не ги мислете, гледайте собствения си гроб, нещастници, живи ни погребаха.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Инвеститор е намерен отдавна. Строежът започва утре.
13
4
 
11
 
! Отговори
Хе, хе преди 9 години
Абе, даже нашите журналисти видяха туристите. Пак е напредък, защото краварския департамент казаха, че Путин бил единственния турист в Крим тази година. Ще им се.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия *** от БНР за такива ли *** дописки харчат държавната субсидия? крайно време е да им се отреже държавното кранче, което е десетки милиони годишно, и да ходят да си търсят работа на свободния пазар тия скапани дърти бюрократи. от времето та тато нищо ново не научиха, преди ни обясняваха колко лошо е в Щатите, сега ни лъжат, че в Русия хората се изяждат от глад едни други едва ли не ! *** смотани!
11
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската *** в действие. Хахахах. Ще се изтрепят за соц-почивка. Типично комунистическо възпитание и интелигентност. Френската ревиера пък пропищя от руски новобогаташи с техните пиянства и разгул.
10
5
 
13
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До 20 Дали те след като приключат с Донбас или ДОнбас като приключи с тях това е спорен въпрос А вече с Крим малко ще се позатруднят ,щото ги чакат 20 000 руски воиници,които не само са по-добре обучени екипирани ,но и крайно мотивирани да не допуснат подобни неща като в ДОнбас.А и само да се пробват да нахлуят в Крим и в Украйна ще трябва да приготвят десетки декари парцели 2 на 2 ,че няма тоя път да бъдат толкова вежливи зелените човечета
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
19, простотията не ходи по добитъка, а по хората. Виж туристическите проспекти, условията, културна програма, цените и не се изказвай като жител на Занзибар. Крим е мечта.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
14, 4000 коли на денонощие + фериботи, превозващи туристите с влакови композиции + самолети.
7
1
 
5
 
! Отговори
Червонец преди 9 години
Най-голямата атракция за пътуващите с ферибота през Керченския пролив са пикиращите за храна чайки. Всеки турист се запасява предварително с пакет бисквитки като Виктория Нюланд на майдана.
6
3
 
20
 
! Отговори
А стига бе..вярно ли преди 9 години
Хаххааха Тия журналисти непомнят какво са лъгали преди месец---оплетоха се в лъжите си.Нали никой неискаше да ходи в Крим,нали руснаците бяха против това че Путин го присъедини...Ало...поне малко имайте достойнство,и не ни правете на глупвци.......
5
6
 
14
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
А ние да не би да сме цъфнали и вързали а ***? Я малко постой по нашето черноморие и после половин година да висиш по клиники А ако някак си пипнеш сифилис,върви обеснявай на мъжа си ,че не са те клатили групово Не знам кое е за предпочитане ,опашки на отиване и връщане както в Крим ,или опашки в болниците както тука. Сами решете ,които четете новината и коментарите
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакали сме и повече. През 1990 г. опашките на някой КПП бяха се проточили на 10 км. За около 3 денонощия ни идваше реда, а моста ще е готов преди 2018 г. Братята китайци ще помогнат.
3
16
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Битовите неволи - стълб и стожер на социалистическия строй
2
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е нали Крим беше фалирал,нали нямаше никой по плажовете...........май забравихте какво пишехте преди един месец..........
1
14
 
8
 
! Отговори
Grom преди 9 години
Хак да им е!