Русия има планове да спре газа за Европа според Киев

Украйна се нуждае от практическа помощ"от НАТО
27 авг 2014 15:15, Елка Василева
56
Русия има планове да спре газа за Европа според Киев
Снимка: архив, Reuters

Украинският премиер Арсений Яценюк заяви, че Киев има информация за планове на Русия да спре газа тази зима, съобщи Ройтерс.

"Ситуацията в енергийния сектор (на Украйна) е трудна. Знаем за руски планове за спиране на транзита (на газ) дори за страни от ЕС тази зима", посочи на правителствено заседание Яценюк.

Миналата година половината от руския износ на газ за ЕС е минал през Украйна.

Украйна се нуждае от "практическа помощ" от НАТО и очаква Алиансът да вземе важни решения в тази насока на срещата на върха в Уелс през септември, заяви  Яценюк, цитиран от Ройтерс и ИТАР-ТАСС. "НАТО е наш партньор и ние очакваме практическа помощ от нашите западни партньори и от Алианса", каза Яценюк на правителствено заседание.

Украинският премиер заяви, че преговорите вчера между Порошенко и руския президент Владимир Путин в Минск са били безрезултатни.

"За нас има три основни предизвикателства: войната, обменният валутен курс и енергетиката", каза той и добави, че уреждането на първото от тях е "възможно само по един начин - като се възстанови контролът върху границата с Русия" под надзора на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Украинският външен министър Павло Климкин заяви, че Киев няма намерение да прави промени в текста на споразумението за асоцииране с Европейския съюз, посочва БТА.

"Що се отнася до асоциирането, не трябва да се представя желаното от нашите руски колеги за действително. Текстът на споразумението няма да бъде изменян. То ще бъде ратифицирано и приложено", заяви Климкин.

Той каза, че основните теми на преговорите в Минск са били "мирът, заложниците, границата и газът". "Има комуникация по всички направления и това е главното", каза Климкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
2
 
! Отговори
bg преди 9 години
Evreiskite nacistki spermi ot OCCE nabludavaha li granicata m/u Kosovo I Albania?
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 33LELE, TOJA PERUSHN SE MISLI ZA POET! LELE, LELE, TEZJKA NI E SADBATA, SHTOM I TAKIVA UMSTVENO-EMOTSIONALNI URODI HVANAHA PEROTO I STIHOPLETSTVAT!
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E tollkova tupi lazji, spletni, maloumno kljukarstvo, izopachavane, nenormalna zloba, psiharstvo, manjashtina - dumite ne mogat da opishat pomijata - fashistka hunta na Ukrajna. I tazi "durzjava", kojato izbiva svoite grazjdani, naricha gi "teroristi", zashtoto ne priemat neokolonialnija fashizam i "konsultatsiite" ot poburkalata se za "svetovno purvenstvo"nasipna durzjava USA, milijat ni EC shte ja priema za chlen !!?? No ne ni pitat iskame li fashisti mezjdu nas! A fashizmut e ostro zarazen!
39
3
 
4
 
! Отговори
nqkoi преди 9 години
Do "Balgarin" Pich mnogo letish v oblacite...ako tova stane I slojat oshte bazi v Balgaria natovcite pri edno voenno polojenie poznai koi se izparqva s parvata raketa ot rusiq...Pomisli malko predi da govorish gluposti(ako vaobshte promitiq ti mozak moje da misli!)
38
3
 
5
 
! Отговори
И. Иванов преди 9 години
Ах, как се хвърляте всички да защитавате чужди господари (без значение от къде са!). Сервилен народ сме и това си е! Все едно всеки от вас държи акции от Южен поток или компания за добив на шистов газ, та скачате до небето да защитавате каузата. Замислете се дали е нормално!
37
4
 
17
 
! Отговори
Крадецът вика дръжте преди 9 години
И това са твърдения на украинците, при условие, че техният парламент прие закон, позволяващ на президента им да спре газта преминаваща транзит по газопровода.Найс, а?
36
4
 
6
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
POKANETE TAINITE SLUGBI.NIKOI NIAMA PRAVO DA GOVORI ISTINATA,NISHTO DOBRO ZA RUSIA.BRAVO.DA GIVEE RUSIA.
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Световни премиери на Московският автосалон днес.
34
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само като споменем 2те партии финансирани от Русия БСП и ДПС какви поразии направиха в България за 25 години и ме обзема една любов към Русия....
33
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе американски ***, кажете едно нещо което Путин е обещал и не е изпълнил! Така ще бъде и с Южен Поток, просто сега има други приоритети! Когато го построи, ще повиете малко като койоти, и ще ви мине! Това да не е обонго, който навсякъде се ***, като карпатски вълк!
32
32
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 9 години
Кат Русия няма втора тъй пиянска нация в света... На левите в България е опораи в нея кълнат се теа Родината за тях чужда - червено ***!
31
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Натиска на руската фашистка пропаганда е страшен ако българските служби не вземат мерки, нещата в България могат да дойдат до гражданска война !
30
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е един азиатски ***, който с помоща на комунистическия репресивен апарат от Кремъл държи цял народ в мизерия а сега с измислените санкции за хранителни продукти обрича народа си на гладна смърт! Но краят му идва! Рейтинга му е ударил дъното, скоро руският народ ще се надигне и ще го помете. Със сигурност може да се каже, че дните му са преброени.
29
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В последно време Злия Чичо Сам е най голямия инвеститор в ЕС с над 650 млрд$ , а РФ е ивестирала едва около 2.4 млрд.$.. Интересно кой ще изберат за партньор европейците за в бъдеще. На Южньй Паток не му се отваря парашута над Европа... Янките няма да позволят газовия и корупционен терор на товаришчите от Кремъл върху Европа да се задълбочи.. Всичко зависи от събитията в Украйна и как ще продължи примирието за да няма още санкции... но за Патока няма да има живот - факт!
28
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 15."Платените" са Написалите статията. А Вие афро-филите сте Заблудени и ослепени зомбита. Четете също немски, австрийски, гръцки, френски сайтове, освен преводи от Плоша, Фащ, комюникета на ЕС, Н-ато.
27
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голяма любов към тази Русия от платените коментиращите отдолу... брей някой е заповядал да си прави пропаганда с цел подобряване на имиджа на една страна която нападна друга европейска страна и заграби територията и. Няма да се получи май :)
26
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кат Русия втора няма тъй могъща на света ...
25
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОПИТАХ ТЕ ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАШ ?защо изведнъж млъкна??или за такъв отговор не си упълномощен от руското посолство ?
24
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците със сигурност ще спрат доставките за Западна европа тази зима. Първо, защото ще крадат от транзита, и второ да покажат калко са важни за Европа. При това положение, Южен поток е просто жизнено необходим, не знам нашите тикви защо се дърпат!
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Асоциирането на Украйна към ЕС, означава че вносът на техни стоки към Русия ще бъде облагано с мита, които досега нямаха! А износът към Русия е 70% от целия им износ. Ще почакат, докато техните стоки станат конкурентни на западните, и да се преборят за ограничените квоти в ЕС.