"Сини каски" са задържани на Голанските възвишения

Отвлечените са следели за примирието между Израел и Сирия
Обновена: 28 авг 2014 20:18 | 28 авг 2014 20:17, Анисия Иванова
14
"Сини каски" са задържани на Голанските възвишения
Снимка БТА

Четиридесет и три миротворци на ООН са били задържани в сирийската част на Голанските възвишения от сирийска въоръжена групировка, съобщи ООН, цитирана от световните информационни агенции.

Отвлечените "сини каски" са от силите, натоварени със задачата да следят за спазването на примирието между Израел и Сирия, отбеляза Франс прес. Те са били задържани след сражение между сирийската армия и опозиционни въоръжени групировки, съобщи говорителят на световната организация Стефан Дюжарик.

Свободата на движение на други 81 миротворци, действащи в тази зона, е била "ограничена", отбеляза ООН в комюнике, цитирано от ДПА.

"Организацията на обединените нации прави всички усилия да уреди пускането на свобода на задържаните миротворци и да възстанови пълната свобода на движение на Силите в зоната на  тяхната операция", пише в текста.

Инцидентът е станал близо до град Кунейтра, в буферната зона, чиито граници са определени през 1974 година. Оттогава там патрулират Въоръжените сили на ООН за наблюдение на раздалечаването (UNDOF) на войските на Израел и Сирия на Голанските възвишения.

Израел държи от 1967 г. около 1200 квадратни километра от Голанските възвишения - анексия, която не е призната от международната общност. Около 512 квадратни километра остават под сирийски контрол.

За трети път се случва членове на Силите на ООН да бъдат взети за заложници от въоръжени сирийски опозиционери в този район. При предишните инциденти през март и май 2013 г. "сините каски" бяха пуснати невредими на свобода след няколко дни.

Тези сили на световната организация наблюдават тясна ивица земя с дължина 70 километра от връх Хермон на границата с Ливан до река Ярмуй, граничеща с Йордания, отбеляза Ройтерс.. Миротворците са 1223 на брой от шест държави - Фиджи, Индия, Ирландия, Непал, Холандия и Филипините. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: ООНГазасини каски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
До Анонимен 7 Пазят те да не натрупаш излишни кинти !
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До , - 6Малко четеш много комунистически глупости слушаш. Да си чел за шестдневната война ? Да си чул за Кипурската война, Сирия каквото потърсиха това и намериха, Дори не им помогна и това че се наговориха тайно с йордания и Египет от 3 места в един ден да нападнат Израел. Ако бяха си седяли мирно Голанските възвишения щяха да са си Сирийски, Тогава Египет бешеблизка с Америка и израел им върна Синай, но на Сирийците протекцията беше СССР. Нема братко. Руснака беше на 5 водки и не щя да помаг
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Израел ни пази от психопатите с ***!
5
0
 
12
 
! Отговори
става много топло преди 9 години
Израел само ги чакат да настъпят границата за да им разкажат от каде пикаят рибките. За момента Израел не е нито против Асад нито против противниците му Но този който настъпи към Израел ще изживее и последния си ден в животаГледах новините и снимките които са направили бунтовниците. Свалят сирийското знаме, свалят знамето на ООН и развяват знамето на Джихада Ал Кайда. На една от снимките далече се вижда и израелското знаме.Бандата Хамас в Газа чакат сирийските братя от Алкайда да вземат Израел
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До юнакаОпитах но не успях да го направя като теб. Браво! Коментара ти е абсолютно точен. С кеф го прочетох, 90% от главорезите са образовани, дипломирани араби с европейски или американски граждпнства. Днеска и ние си развъждаме от този сорт.
3
0
 
16
 
! Отговори
Малко по ясно преди 9 години
Бандата на Ал Кайда които ние наричаме "борци" против режима на Асад вчера са нападнали зоната на ООН между Сирия и Израел. Асад испратил стотина войника, 20 от които са убити, Бандитите са превзели зоната на ООН и са отвлекли от (филипинците). Вчера при пристрелките една ракета е ранила израелски офицер на територията на израел. Днес на това място вече се вее знамето на Ал Кайда (Джихада Ислям). Те са братята на Хамас, Ал Багдади в Ирак и Боко Харам.България прие джихадисти вълци в *** кожи
2
0
 
22
 
! Отговори
юнака преди 9 години
заглавието трябваше да бъде следното-43 сини каски са арестувани от демократично настроените ислямисти,които в името на европейските цености ще бъдат обезглавени.След тоя хуманен акт ЕС ще направи съзедание и умно ще реши че ислямистите са превешили своите демократични правомощия.
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката човек с маска и автомат живеещ в Бронзовата Епоха обича да си изхрчва всичките пари за оръжие, жена му е диван постлан с чаршаф вещ която ражда деца, децата с любимо желание да умра в бой между 20-25 в името на алах, чете по цял ден корана, въобще целия ден минава в коран и патрони.